Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2007 > 09-10-2007

Ședința Camerei Deputaților din 9 octombrie 2007

 Fragmente relevante pentru următoarea interogare: 
Vorbitor: Aledin Amet

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:

Aledin Amet - declarație politică cu tema Este nevoie de un festival de teatru care să-l omagieze pe marele actor Hamdi Cerchez;

Domnul Aledin Amet:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi se intitulează "Este nevoie de un festival de teatru, care să-l omagieze pe marele actor Hamdi Cerchez."

În lumea teatrului românesc și în lumea filmului românesc, Hamdi Cerchez reprezintă o personalitate care a fost și trebuie, cu siguranță, respectată. Făcând parte dintr-o generație de excepție, actorul s-a evidențiat prin talent, modestie, abnegație, rolurile complexe pe care le-a interpretat fiind, în această direcție, dovezi concludente.

Cetățean roman de naționalitate turcă, Hamdi Cerchez înseamnă, cel puțin pentru propria-i etnie, un motiv de mândrie.

Din păcate, după ce s-a stins din viață, numele lui a fost din ce în ce mai neglijat, personalitatea sa nu a mai fost constant apreciată, așa cum se cuvenea. Nimic nu se mai petrece, în sensul aducerii unui omagiu marelui om de artă.

Datoria noastră este una semnificativă.

Datoria noastră este să ne redescoperim valorile.

De curând, am propus autorităților din județul Constanța organizarea unui festival de teatru, în scopul promovării tinerelor talente, festival care să poarte numele actorului. Speranța mea este că acest demers poate fi concretizat. Este nevoie, însă, firesc, de voință din partea tuturor factorilor decizionali.

Orașul Constanța, reprezentativ pentru ceea ce înseamnă respect între toate etniile, are posibilitatea de a demara un astfel de proiect. Cu siguranță, în cadrul comunităților etnice există tineri talentați. Aceștia au nevoie de o instituție pentru a se afirma. Iar un festival de teatru, care să-l omagieze pe actorul Hamdi Cerchez, reprezintă instituția ideală.

Vă mulțumesc.