Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 18-03-2008

Ședința Camerei Deputaților din 18 martie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.76 Grațiela Denisa Iordache și Cezar Florin Preda - declarație politică pe subiectul votului uninominal;

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Doamna Grațiela Denisa Iordache și domnul Cezar Florin Preda:

"Votul Uninominal"

Adoptarea de către Parlament a Legii votului uninominal reprezintă un pas înainte în perspectiva reformării clasei politice românești, iar primele roade ale acestei măsuri considerăm că se vor vedea începând chiar cu alegerile locale din această vară.

Deși nu este cea mai bună variantă, Legea votului uninominal adoptată de Parlament este una binevenită, în condițiile în care electoratul s-a pronunțat, la referendumul de anul trecut, într-o proporție covârșitoare pentru alegerea deputaților și senatorilor în mod direct și nu pe bază de liste de partid.

Pe același principiu am mers și în cazul alegerii președinților de consilii județene, considerând că este bine să mai existe încă 40 de demnitari ai statului român, aleși prin vot direct de către cetățeni, care să răspundă direct în fața acestora și nu în fața negocierilor partidelor.

În acest context, ne-am propus ca, la alegerile locale din acest an, să câștigăm un număr cât mai mare de primării ale orașelor reședință de județ și fotolii de președinți de consilii județene și nu suntem îngrijorați de o eventuală colaborare dintre PNL și PSD în alegerile locale, deoarece Partidul Democrat Liberal îl are ca aliat în această bătălie pe alegătorul român.

PD-L nu îi este frică de niciun fel de alianță, mai ales de această alianță contra naturii dintre PNL și PSD. PD-L l-a avut întotdeauna ca aliat pe alegătorul român.