Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2008 > 18-03-2008

Ședința Camerei Deputaților din 18 martie 2008

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.82 Alecsandru Știucă - declarație politică intitulată "O idee nefericită - desființarea liceului de artă";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Domnul Alecsandru Știucă:

"O idee nefericită - desființarea Liceului de Artă"

Referitor la eventualele intenții ale Inspectoratului Școlar Județean care ar privi desființarea Liceului de Artă din Slobozia, consider că o asemenea inițiativă nu poate fi decât inoportună, dezastruoasă și cu rezultate regretabile, pentru motivele ce urmează.

Liceul de Artă este o instituție de învățământ care a căpătat, prin munca profesorilor și conducerii sale o tradiție frumoasă în municipiul Slobozia. Profilul său este unicat în județul Ialomița, liceul având o reputație excelentă, datorată rezultatelor foarte bune ale elevilor și cadrelor didactice de la acest liceu.

Nu putem fi de acord cu metodele incorecte folosite pentru constrângerea cadrelor didactice pentru a fi de acord cu desființarea Liceului de Artă - presiuni și amenințări nedemne de funcțiile administrative și politice ale celor care stau la originea acestor manevre.

Potrivit aprecierilor apărute în mass-media, s-ar dori asigurarea unor locuri călduțe pentru clientela politico-familială a P.N.L. Ialomița, în condițiile în care actuala conducere a acestei formațiuni politice întrevede eșecul, în alegerile ce urmează, al partidului liberal - care se pare că nu va supraviețui politic anului electoral 2008.

Avertizez, cu privire la aceste nefericite intenții ale I.S.J. Ialomița, că voi lua o poziție la fel de tranșantă, în acest subiect, în Plenul Parlamentului României, precum și în Comisia pentru învățământ a Camerei Deputaților. O astfel de inițiativă face rușine guvernului liberal și poate constitui unica amintire (urâtă) lăsată ialomițenilor de actuala conducere a Inspectoratului Județean.