Plen
Sittings of the Senate of March 17, 2008
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.30/27-03-2008

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
03-03-2021
02-03-2021 (joint)
01-03-2021 (joint)
24-02-2021
17-02-2021 (joint)
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2008 > 17-03-2008 Printable version

Sittings of the Senate of March 17, 2008

10. Întrebări și interpelări adresate Guvernului de către doamnele și domnii senatori:  

 

Conducerea lucrărilor ședinței este preluată de domnul Doru Ioan Tărăcilă, vicepreședinte al Senatului.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă rog să vă ocupați locurile, domnilor colegi.

Reluăm ședința Senatului.

Dați-mi voie să vă reamintesc timpii alocați grupurilor parlamentare:

Grupul parlamentar al PSD are alocate 9

minute pentru secțiunea întrebări și interpelări, Grupul parlamentar al PNL - 7 minute, Grupul parlamentar al PRM - 5 minute, Grupul parlamentar al PD-L - 5 minute, Grupul parlamentar al PC - 3 minute, Grupul parlamentar al UDMR - 3 minute, iar colegii independenți - 2 minute.

 
Verginia Vedinaș

O invit la tribuna Senatului pe doamna senator Verginia Vedinaș.

Microfonul 2. Aveți cuvântul.

 

Doamna Verginia Vedinaș:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Am o întrebare adresată ministrului educației, cercetării și tineretului, domnul Cristian Adomniței.

În județul Bihor trebuiau să fie achiziționate un număr de 25 microbuze școlare noi pentru transportul elevilor din mediul rural.

Din motive care țin de o defectuoasă organizare a licitațiilor, acest lucru nu s-a întâmplat, astfel încât elevii din 23 de localități bihorene, comune bihorene, continuă să se chinuie pentru a se deplasa de la locul de domiciliu la școală.

Pentru aceste considerente, vă rugăm, domnule ministru, să luați măsurile care se impun pentru ca aceste autobuze să ajungă acolo unde ele sunt așteptate și necesare.

Vă mulțumesc.

Aștept răspuns în scris.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc, doamna senator.

 
Cornelia Cazacu

Ofer cuvântul doamnei senator Cornelia Cazacu, Grupul parlamentar al PD-L.

Aveți cuvântul. Microfonul 2.

 

Doamna Cornelia Cazacu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Întrebarea mea de astăzi este adresată domnului ministru Paul Păcuraru, Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse.

"Anul european al egalității de șanse pentru toți" a fost o campanie inițiată de Comisia Europeană și implementată în toate statele membre ale Uniunii Europene și, implicit, în România.

Scopul campaniei a fost de a evidenția diversitatea, de a promova respectarea drepturilor cetățenilor la nediscriminare și egalitate de șanse, indiferent de originea etnică, sex, orientare sexuală, vârstă, religie și dizabilități.

În România, "Anul european al egalității de șanse pentru toți" a fost implementat de Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, instituție guvernamentală în subordinea Ministerului Muncii, Familiei și Egalității de Șanse.

Având în vedere aceste aspecte, vă rog să-mi comunicați, domnule ministru, care sunt măsurile concrete pe care Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse le-a adoptat până în prezent în vederea promovării obiectivelor menționate mai sus.

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

Vă adresez rugămintea să concentrați întrebările și interpelările.

Vă rog să luați act în stenograma ședinței că domnul senator Gheorghe Flutur a depus în scris interpelarea adresată Guvernului.

 
Doina Silistru

O invit la tribuna Senatului pe doamna senator Doina Silistru.

Aveți de formulat întrebări, interpelări? Vă rog, aveți cuvântul.

 

Doamna Doina Silistru:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea este adresată domnului ministru al sănătății publice Eugen Nicolăescu.

Domnule ministru,

Din cele 15 ambulanțe noi primite din partea Ministerului Sănătății Publice pentru județul Vaslui, patru autospeciale destinate asistenței medicale de urgență la domiciliu stau nefolosite în curtea Spitalului Județean de Ambulanță Vaslui de aproape o jumătate de an, pentru că nu are cine să le deservească și nu se întrevăd soluții în perioada următoare din lipsă de medici.

Criza de medici de pe ambulanțe se acutizează.

Posturile vacante sunt scoase mereu la concurs, dar nu sunt medici dispuși să vină să lucreze în Vaslui.

De asemenea, Spitalul Județean de Ambulanță Vaslui dispune de 64 de mașini, din care 38 îndeplinesc condițiile pentru a fi casate.

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați ce măsuri ați dispus pentru asigurarea medicilor necesari pentru ambulanțe și modul cum se va înnoi parcul de autosanitare în județul Vaslui.

Solicit răspuns în scris și oral.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

De asemenea, să luăm act în stenograma ședinței că domnul senator Alexandru Morțun depune în scris cele două interpelări, una adresată domnului ministru al sănătății publice Eugen Nicolăescu, cea de-a doua adresată domnului ministru al agriculturii și dezvoltării rurale Dacian Cioloș.

 
Gheorghe Viorel Dumitrescu

Îl invit la microfonul 2 pe domnul senator Viorel Dumitrescu, se pregătește domnul senator Aurel Simionescu.

 

Domnul Gheorghe Viorel Dumitrescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Întrebarea este adresată domnului Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, prim-ministru.

Mass-media relatează despre mai multe afaceri, în București, cu terenuri aparținând domeniului public, inclusiv distrugerea parțială a unor parcuri.

Vă solicit, domnule prim-ministru, să-mi comunicați dacă în București, la propunerea primarului general, Consiliul General al Municipiului București și-a însușit, prin hotărâre, domeniul public, conform Legii nr. 203/1998, și la ce dată.

Am și o interpelare, dacă-mi permiteți, domnule președinte, adresată domnului Varujan Vosganian, ministrul economiei și finanțelor.

În urma privatizării Băncii Comerciale Române s-au obținut profituri din ce în ce mai mari.

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați, pentru anii 2005, 2006 și 2007, care au fost profiturile brute, respectiv profiturile nete obținute de Banca Comercială Română, și cât din aceste profituri s-a încasat la bugetul statului român.

Vă mulțumesc.

Solicit răspuns în scris și verbal.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

 
Aurel Gabriel Simionescu

Îl invit la microfonul 3 pe domnul senator Aurel Gabriel Simionescu, Grupul parlamentar al PSD, se pregătește domnul senator Gheorghe David, Grupul parlamentar al PD-L.

 

Domnul Aurel Gabriel Simionescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Întrebarea este adresată domnului ministru Cristian Adomniței.

Stimate domnule ministru, În presa brăileană a apărut informația că învățământului din județul Brăila i s-au alocat 200.000.000 lei, din care jumătate pentru Inspectoratul școlar județean și jumătate pentru autoritățile locale.

Această sumă ar fi menită să sprijine dotarea învățământului, în general, a proiectelor din educație etc.

Vă rog, domnule ministru, să-mi răspundeți la următoarele:

  1. Dacă această sumă este parte a sumelor aprobate Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului prin Legea bugetului de stat?
  2. Dacă nu, în baza cărui act normativ a fost ea alocată, iar, dacă a fost o reglementare comună pentru mai multe județe, care este aceasta și care este conținutul ei?
  3. În ambele cazuri, care sunt obiectivele ce vor fi finanțate în județul Brăila, care au fost criteriile prin care s-au stabilit aceste obiective și sumele alocate, precum și modul în care vor fi accesate și cheltuite sumele acestea de către autoritățile locale?

Solicit răspuns în scris și oral.

Vă mulțumesc.

 
Gheorghe David

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Ofer microfonul 2 domnului senator Gheorghe David, Grupul parlamentar al PD-L, se pregătește domnul senator Ioan Nasleu, Grupul parlamentar al PRM.

 

Domnul Gheorghe David:

Întrebarea mea se adresează domnului ministru László Borbély, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și locuințelor.

Asistăm, în ultima perioadă, la o criză tot mai acută în ceea ce privește posibilitatea achiziționării unei locuințe proprietate personală de către tinerii căsătoriți.

În urma audiențelor avute în cadrul biroului senatorial mai mulți tineri mi-au adresat întrebări legate de creditele ipotecare subvenționate de stat pentru locuințe.

Având în vedere aceste aspecte, vă rog să mă informați, domnule ministru, care sunt subvențiile acordate de stat pentru achiziționarea unei locuințe prin credit ipotecar pentru o familie de tineri căsătoriți, cu vârsta până în 35 de ani, și care este procedura pentru contractare.

Aș vrea doar să amintesc că mai am două întrebări pe care am să le depun în scris, adresate ministrului muncii, familiei și egalității de șanse și ministrului culturii și cultelor.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc, domnule senator.

 
Ioan Nasleu

Ofer microfonul 1 domnului senator Ioan Nasleu, Grupul parlamentar al PRM, se pregătește domnul senator Ovidiu Crețu, Grupul parlamentar al PSD.

 

Domnul Ioan Nasleu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea mea de astăzi se adresează mai multor ministere, și anume Ministerului Apărării, Ministerului Sănătății Publice și Ministerului Internelor și Reformei Administrative.

Domnilor miniștri, Spitalul Militar Timișoara a fost primul edificiu medical din Banat și printre cele mai vechi din țară, spital care a avut, inițial, 300 de paturi, cu secții medicale și chirurgicale, și care a deservit ani în șir bolnavi din rândul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne, militari în termen, cadre active și familiile lor, pensionarii din aceste ministere, și nu numai.

După revoluție și după apariția Casei OPSNAJ, spitalului îi revine sarcina de a îngriji, în plus, bolnavii proveniți de la Ministerul Justiției, Penitenciar, Poliția de Frontieră, Jandarmeria și Poliția Comunitară.

Deci, chiar dacă numărul cadrelor din Ministerul Apărării s-a redus drastic la nivelul țării și, implicit, în Banat, numărul celor îmbrăcați în uniformă nu s-a micșorat, așa că numărul celor care au apelat la serviciile spitalului s-a menținut crescut, uneori secțiile au fost deosebit de aglomerate.

Din cauza repetatelor reforme ale Ministerului Sănătății Publice și Ministerului Apărării, numărul de paturi s-a redus progresiv, ajungând la jumătate.

De la 1 mai 2008 se preconizează o nouă reducere, urmând să rămână doar 40 de paturi.

Această reducere va pune Spitalul Militar din Timișoara în situația de a nu putea asigura asistență medicală corectă și normală.

Domnilor miniștri, Vă rog să regândiți o reformă a spitalelor militare din România, în general, și implicit a Spitalului Militar din Timișoara, și să asigurați o reformă reală care să vină în sprijinul beneficiarilor acestui spital.

Poate o soluție ar fi transferul din subordinea Ministerului Apărării, deoarece, în prezent, mai există doar cinci ofițeri care sunt în solda Ministerului Apărării, iar ceilalți medici sunt plătiți de Casa OPSNAJ în funcție de realizări, transfer care se poate face către Ministerul Internelor și Reformei Administrative sau Ministerul Sănătății Publice.

În speranța că veți găsi o soluție bună și rapidă, vă mulțumesc. Solicit răspuns în scris și verbal.

Mai am o întrebare pe care aș vrea să o depun în scris.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă rog, depuneți-o în scris. Vă mulțumesc.

 
Ovidiu Teodor Crețu

Domnul senator Ovidiu Crețu, Grupul parlamentar al PSD - microfonul 3 -, se pregătește domnul senator Petru Ioțcu, Grupul parlamentar al PD-L.

 

Domnul Ovidiu Teodor Crețu:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Având în vedere faptul că domnul ministru Ludovic Orban nu este în sală, și nici nu este transmisie radio, depun întrebarea în scris și v-aș ruga să-mi permiteți să anunț faptul că și domnul senator Ion Vărgău are o întrebare adresată domnului Paul Păcuraru, ministrul muncii, familiei și egalității de șanse, una către domnul Cristian Adomniței, ministrul educației, cercetării și tineretului, și o interpelare adresată domnului Dacian Cioloș, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, pe care le depune în scris.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

 
Petru Nicolae Ioțcu

Îl invit pe domnul senator Petru Ioțcu, Grupul parlamentar al PD-L - microfonul 2 -, se pregătește domnul senator Ivan Cismaru, Grupul parlamentar al PD-L.

 

Domnul Petru Nicolae Ioțcu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Interpelarea este adresată domnului prim-ministru.

Domnule prim-ministru, Prin Ordonanța Guvernului nr. 7/2006, aprobată prin Legea nr. 71 din 26 martie 2007, se instituie Programul de dezvoltare a infrastructurii din spațiul rural.

Scopul programului este îmbunătățirea situației sociale și economice a locuitorilor din zonele rurale vizate.

Obiectivele generale sunt: dezvoltarea și modernizarea spațiului rural românesc format din satele componente ale comunelor și satele aparținând orașelor și municipiilor, zonele periurbane, prin legarea zonelor în care se aplică programul la rețeaua de drumuri publice comunale, județene și naționale prin poduri, podețe și punți pietonale, precum și prin dezvoltarea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și epurare.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt autoritățile administrației publice locale din spațiul rural care utilizează obiectivele de investiții realizate: podețe, punți pietonale, platforme de gunoi, în conformitate cu planurile regionale de gestionare a deșeurilor, sistemele de alimentare cu apă, canalizare și epurare.

În practică, lucrurile sunt diferite, mai mulți primari sunt nemulțumiți că nu pot continua investițiile și proiectele deja începute, pentru că nu există finanțare.

În acest context, vă rog să-mi comunicați, domnule prim-ministru, care sunt măsurile pe care intenționați să le adoptați pentru remedierea acestei situații.

Doresc răspunsul în scris.

Mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

 
Ivan Cismaru

Îl invit pe domnul senator Ivan Cismaru, Grupul parlamentar al PD-L - microfonul 2 -, se pregătește domnul senator Nicolae Mărășescu, Grupul parlamentar al PSD.

 

Domnul Ivan Cismaru:

Mulțumesc, domnule președinte.

Prima întrebare este adresată domnului Cristian Adomniței, ministrul educației, cercetării și tineretului.

Domnule ministru, Sunteți de acord cu sistemul concurențial de accesare a proiectelor de cercetare din cadrul unor programe naționale de cercetare finanțate atât din fondurile naționale, cât și din fondurile structurale?

Cunoașteți care este situația Programului "Impact" pe anul 2007, când intenționat a fost blocată deschiderea finanțării cu toate că s-au realizat evaluările proiectelor și s-au plătit sume importante către firmele agreate pentru efectuarea studiilor de fezabilitate?

Aștept răspuns în scris și oral.

Și o interpelare către domnul Dacian Cioloș, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale.

Domnule ministru, Cred că aveți cunoștință de dezastrele cauzate de tăierile de păduri în zone care au rămas fără o protecție naturală, permițând, astfel, formarea de torenți, viituri, degradarea versanților și alunecări de teren.

În conformitate cu legile românești, dumneavoastră, ministerul dumneavoastră, "Romsilva" și proprietarii particulari de păduri decideți zonele care trebuie supuse exploatării, pornind de la criteriile de eficiență ale produsului pădurilor: lemnul.

În aceste condiții, este inadmisibil ca firme din Austria, de exemplu "Austroprojekt", finanțate nu se știe exact de către cine, să vină în România și să efectueze studii și să vă dea sfaturi referitoare la cantitatea de lemn ce trebuie exploatată, cantitate de 27.000.000 de metri cubi pe an, care este cu mult mai mare decât creșterile anuale oferite de pădurile noastre.

Dintr-o analiză mai atentă, rezultă o diferență de 10-11.000.000 metri cubi, știind că programele naționale de exploatare sunt de 16-17.000.000 metri cubi.

Dacă se va efectua o analiză atentă, se va constata că firmele austriece "Egger" și "Kronospan", prin specificul activității lor, sunt mari consumatoare de lemn și ar exista o explicație a apariției unei firme austriece care să ne îndemne să tăiem mai mult lemn.

Domnule ministru, Știți că lemnul românesc încă mai este cotat ca un lemn de bună calitate pe care trebuie să-l gestionați bine, această sursă de materii prime fiind de mare importanță pentru viitorul țării.

Chiar dacă acum există interese mari, din afara României, pentru această exploatare excesivă a pădurilor, trebuie să aveți în vedere că România are o tradiție deja recunoscută la nivel mondial în domeniul prelucrării lemnului și nu trebuie să urmărim doar interesul unora, ci al viitorului.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă rog să concentrați întrebarea.

 
 

Domnul Ivan Cismaru:

În sensul celor descrise, vă solicit să-mi prezentați următoarele:

  • Care este suprafața pădurilor României?
  • Care este creșterea anuală a pădurilor României?
  • Care este programul de exploatare, tăierile anuale, în anul 2008 și pe următorii zece ani?

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

 
Nicolae Mărășescu

Domnul senator Nicolae Mărășescu, Grupul parlamentar al PSD - microfonul 3 -, se pregătește domnul senator Gheorghe Funar, Grupul parlamentar al PRM.

 

Domnul Nicolae Mărășescu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Prima întrebare este adresată domnului Teodor Meleșcanu, ministrul apărării naționale, a doua întrebare este adresată domnului Cristian David, ministrul internelor și reformei administrative, și le depun la secretariatul ședinței.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

 
Gheorghe Funar

Domnul senator Gheorghe Funar, Grupul parlamentar al PRM, se pregătește domnul senator Alexandru Pereș, Grupul parlamentar al PD-L.

 

Domnul Gheorghe Funar:

Mulțumesc, domnule președinte.

Permiteți-mi să adresez prima întrebare domnului Cristian Adomniței, ministrul educației, cercetării și tineretului.

V-am semnalat, domnule ministru, zece încălcări ale prevederilor legale săvârșite la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca cu ocazia alegerilor pentru mandatul 2008-2012.

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați dacă ați dispus organizarea unor noi alegeri pentru catedrele și facultățile unde nu s-au respectat prevederile legale, nu s-a respectat nici ordinul dumneavoastră, domnule ministru, atât pentru studenți, cât și pentru conducerea senatului universității.

În caz contrar, vă solicit să-mi comunicați motivele pentru nerespectarea prevederilor legale.

Cea de-a doua întrebare este adresată noului ministru al justiției, domnul Cătălin Marian Predoiu.

Se știe că în dosarul nr. 48/P/2006 aflat la DNA există un act de dare și luare de mită în sumă de circa 8.000.000 euro.

Vă rog să-mi comunicați, domnule ministru, care este temeiul legal în baza căruia DNA refuză să aplice prevederile Legii nr. 78/2000 și să instituie sechestru asigurător pentru semnatarii acestui act de dare și luare de mită.

Mai am o interpelare, domnule președinte, adresată ministrului economiei și finanțelor, domnul Varujan Vosganian.

Guvernanții i-au asigurat pe cetățenii României în legătură cu privatizările de succes din domeniul energetic, fără însă a preciza al cui este succesul.

Românii au constatat că în perioade scurte de timp prețurile la carburanți, la gaze naturale și la energie electrică au înregistrat, de regulă, creșteri.

Vă solicit, domnule ministru, să-mi comunicați, comparativ cu data privatizării, cu cât au crescut prețurile la carburanți, la gazele naturale și la curentul electric, pe fiecare firmă în parte.

Solicit răspunsuri în scris și verbal.

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Mulțumesc.

 
Alexandru Pereș

Îl invit la microfon pe domnul senator Alexandru Pereș, Grupul parlamentar al PD-L, se pregătește domnul senator Jan Vraciu.

Aveți întrebare sau interpelare? Nu aveți.

Mulțumesc.

Aveți cuvântul, domnule senator.

 

Domnul Alexandru Pereș:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Am două întrebări adresate domnului Varujan Vosganian, ministrul economiei și finanțelor.

Domnul Mugur Isărescu, guvernator al Băncii Naționale a României, a declarat recent că rata absorbției fondurilor europene în România în anul 2007 a reprezentat doar 21%

din posibilitățile de tragere.

Vă rog, domnule ministru, să-mi comunicați câte dintre aceste fonduri accesate sunt fonduri structurale și câte sunt fonduri restante de preaderare.

Solicit răspuns în scris și verbal.

A doua întrebare este adresată tot domnului Varujan Vosganian, ministrul economiei și finanțelor.

După cum semnalează unele agenții de presă, motorina la pompă în Statele Unite este sub un dolar pe litru, iar în Japonia - 0,96 euro pe litru.

Se pot prezenta exemple din zeci de țări în care prețul la pompă al motorinei este mai mic decât în România.

Se știe că motorina influențează cu circa 30% prețul produselor agroalimentare, iar importul de produse agroalimentare contribuie cu circa 2.000.000.000 euro la deficitul balanței comerciale a României, având o presiune importantă asupra creșterii inflației.

Vă rog, domnule ministru, să-mi comunicați ce măsuri economice și financiare veți propune pentru ca produsele agricole românești să fie competitive și să scadă, în acest fel, deficitul balanței comerciale, precum și inflația.

Solicit răspuns în scris și verbal.

Și o interpelare, dacă îmi permiteți, domnule președinte, adresată domnului Ludovic Orban, ministrul transporturilor.

Stația CFR Coșlariu reprezintă placa turnantă pentru Ardeal, din punct de vedere al transportului feroviar.

Din această stație se distribuie trenurile marfare spre nordul și vestul țării.

Lipsa resurselor financiare pentru lucrări de infrastructură, în special traverse, șine de cale ferată și altele, îi obligă pe cei care răspund de siguranța transportului, precum și pe cei care răspund de siguranța muncii să închidă, încet, încet, liniile de garare pentru vagoanele de marfă defecte sau cu RP expirat și, bineînțeles, să concedieze din personal.

Vă întreb, domnule ministru, ce măsuri considerați că trebuie luate pentru a repune în funcționare normală activitatea în stația CFR Coșlariu, nod vital pentru transportul de marfă pe calea ferată, asta și pentru că tot prin această stație se face legătura externă a României cu Europa.

Solicit răspuns în scris și verbal.

Vă mulțumesc.

 
 

Domnul Doru Ioan Tărăcilă:

Vă mulțumesc, domnule senator.

Mai sunt o serie de colegi din diverse grupuri parlamentare înscriși pentru întrebări și interpelări.

Sunt convins că le-au depus în scris pentru a putea obține date și informații din partea Guvernului sau din partea altor autorități.

Adresez rugămintea secretarilor de stat veniți din partea Guvernului pentru a oferi răspunsuri orale în plenul Senatului să ofere răspunsuri doar în situația în care senatorii care au formulat întrebări și interpelări sunt prezenți.

În numele celor absenți, eu vă adresez mulțumiri pentru prezența dumneavoastră la această ședință.

Vă rog să lăsați răspunsurile în scris, pe care să le înaintăm colegilor senatori.

Vă mulțumesc.

Dați-mi voie să declar închisă ședința de astăzi.

 
 

Ședința s-a încheiat la ora 18.35.

 
   

Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania sunday, 7 march 2021, 4:53
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro