Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2009 > 16-03-2009

Ședința Camerei Deputaților din 16 martie 2009

3. Prezentarea pe scurt de către deputați a interpelărilor adresate membrilor Guvernului:  
  3.4 Marian Neacșu
 
consultă:

 

Doamna Daniela Popa:

  ................................................

Interpelări au mai depus domnii deputați: Cezar-Florin Preda, are două interpelări pe care le-a depus în scris, domnii deputați Zanfir Iorguș o interpelare și Ciprian-Florin Luca două interpelări, Nicolae Păun o interpelare, Vasile Gherasim două interpelări, Ioan Stan o interpelare, Petru Movilă o interpelare, Sorin Zamfirescu o singură interpelare, Adrian Bădulescu trei interpelări, domnul deputat Marian Neacșu patru interpelări.

Vă rog, domnule deputat, prezentarea pe scurt a interpelărilor.

Aveți cuvântul.

Domnul Marian Neacșu:

Vă mulțumesc, doamnă președinte.

Stimați colegi,

Cele patru interpelări pe scurt.

Prima dintre ele este adresată ministrului agriculturii și se referă la reintroducerea în cadrul măsurii 1, 2, 3 din Planul național de dezvoltare rurală a schemei de ajutor de stat XS13 privind finanțarea activităților de procesare a produselor agricole în vederea obținerii unor produse alimentare altele decât cele aflate în Anexa nr. 1 a Tratatului Comunității Europene. Este foarte important acest lucru, pentru că prin această schemă de finanțare se finanțau produse de foarte mare importanță, cum sunt, de exemplu, laptele și produsele de panificație, precum și producerea de biocombustibil.

A doua interpelare este adresată domnului ministru Radu Berceanu și se referă la problematica deosebită, determinată de degradarea Drumului național 21, Călărași-Brăila, pe tronsonul Slobozia-Bărăganu, unde se constată denivelări și gropi care conduc la deteriorarea autovehiculelor care trec prin zonă, iar de la începutul anului și până acum au avut loc acolo, din această cauză, nu mai puțin decât cinci accidente de circulație.

O a treia interpelare este adresată ministrului educației, cercetării și inovării, doamnei Ecaterina Andronescu și se referă punctual la cazul elevului Păun Nicolae din comuna Gheorghe Lazăr și propunem niște măsuri de modificare a ajutorului bănesc, care se acordă pentru copii, intitulat generic programul "Bani de liceu".

Și ultima dintre ele este adresată domnului ministru al afacerilor externe, Cristian Diaconescu. Se referă punctual la cazul unui medic român, Mihaela Tila, care are o problemă cu una dintre autoritățile unuia din arondismentele franceze, privind dreptul de reședință.

Doamna Daniela Popa:

Mulțumesc, domnule deputat.