Plen
Ședința Camerei Deputaților din 7 aprilie 2009
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.46/17-04-2009

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
10-10-2019 (comună)
08-10-2019
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2009 > 07-04-2009 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 7 aprilie 2009

14. Numirea în funcție a doi noi secretari generali adjuncți ai Camerei Deputaților și alegerea unui secretar al Camerei Deputaților (organizarea unui nou tur de scrutin).

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Conform procedurii aprobate, având în vedere că cele două funcții de secretar general adjunct au devenit libere, urmează numirea noilor secretari generali adjuncți.

Biroul permanent, cu consultarea liderilor grupurilor parlamentare, au hotărât să-i propună pe domnul Valer Dorneanu și pe doamna Ileana Maria Luncan pentru a fi numiți în funcția de secretar general adjunct.

Potrivit procedurii regulamentare, votul pentru numirea secretarilor generali adjuncți se exprimă prin buletine de vot.

De asemenea, în conformitate cu prevederile regulamentare, funcțiile din Biroul permanent care devin vacante în timpul sesiunii din alte motive decât revocarea se ocupă la propunerea grupului parlamentar căruia i-a fost repartizată funcția respectivă, potrivit configurației politice inițiale a Camerei Deputaților și negocierilor grupurilor parlamentare.

Îi dau cuvântul domnului deputat Mircea Toader, liderul Grupului Partidului Democrat-Liberal pentru a anunța propunerea făcută pentru locul de secretar al Camerei.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Grupul Partidului Democrat-Liberal îl propune drept candidat pentru funcția de secretar în Biroul permanent pe domnul Sever Voinescu.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc, domnule deputat.

Reamintesc faptul că, potrivit procedurii regulamentare, votul cu bile se desfășoară astfel: fiecare deputat va primi de la secretari câte două bile, una albă și una neagră, care vor fi introduse în cele două urne pe care le avem în față. Bila albă introdusă în urna albă și bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot pentru candidatul propus, iar bila neagră introdusă în urna albă și bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot contra candidatului.

Înainte de a începe votarea, vă propun...

Domnul Adrian Năstase dorește să intervină pe procedură. Vă rog.

Domnul Adrian Năstase:

Stimați colegi,

Reiterez observația mea de procedură de data trecută. Poate că n-am fost eu atent, poate s-a aprobat modificarea regulamentului în sensul deciziei Curții Constituționale dar, dacă nu, vreau din nou să amintesc faptul că, în baza unei decizii a Curții Constituționale, sesizată de către Grupul PD-L, s-a stabilit că toate hotărârile Camerei Deputaților trebuie să fie adoptate exclusiv cu jumătate plus unu din deputații prezenți.

În aceste condiții, Comisia pentru regulament s-a ocupat de acest subiect, a propus modificarea textelor respective și, așa cum s-a întâmplat și înainte de luarea unei decizii într-o altă situație, atunci când art.155 a fost modificat, pe baza punctului de vedere exprimat de către Curtea Constituțională și andosat de către Comisia pentru regulament, pe această bază s-a modificat textul regulamentului, s-a publicat modificarea regulamentului în Monitorul Oficial și în felul acesta procedura s-a derulat normal.

Am sesizat acest aspect data trecută și am crezut că înainte de votul de astăzi se va lua o decizie sub acest aspect. Sigur, veți proceda cum credeți că este mai bine, dar vreau, totuși, să atrag atenția asupra faptului că regulile pe care le stabilim într-un anume caz trebuie să fie valabile și în alte cazuri similare.

Desigur, puteți să decideți într-un alt mod, dar eu am vrut, totuși, să atrag atenția asupra acestui aspect și, pe de altă parte, să vă spun că, dacă ați fi acceptat punctul meu de vedere, domnul Sever Voinescu ar fi fost ales la primul tur de vot data trecută.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Și eu vă mulțumesc.

Domnul Cionca, președintele Comisiei pentru regulament. Vă rog.

Domnul Iustin-Marinel Cionca-Arghir:

În numele Comisiei pentru regulament, suntem absolut de acord cu propunerea domnului deputat Adrian Năstase, în sensul că este nevoie de o majoritate simplă a deputaților prezenți pentru a alege secretarul în funcție.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnul Toader. Vă rog.

Domnul Mircea-Nicu Toader:

Doamnă președintă,

Având în vedere propunerea făcută de președintele Comisiei pentru regulament și a faptului că încă, într-adevăr, nu a fost depus raportul, ceea ce a spus domnul Năstase este perfect prevăzut și în prevederile constituționale, aș dori să supuneți la vot ca, într-adevăr, să aplicăm această prevedere, chiar dacă încă nu e trecută în regulament dar, prin votul Camerei, poate să se hotărască ca hotărârea să fie luată cu majoritatea celor prezenți.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Domnul Márton Árpád. Vă rog.

Domnul Márton Árpád-Francisc:

Doamnă președinte,

Doamnelor și domnilor,

Eu am crezut că în România deja se cunosc literele, se folosesc, se scriu, se citesc și am sperat că odată și odată vom respecta regulamentul nostru. Orice hotărâre are nevoie de un text scris. Orice raport al unei comisii trebuie să fie distribuit cu 5 zile înainte și după aceea se votează.

Vine un președinte și spune că "Am hotărât noi așa și, hai, dați votul". Este neregulamentar. Deci, puteți să votați. Noi nu participăm la astfel de voturi.

Vă mulțumesc. (Aplauze din partea Grupului parlamentar al PNL)

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă rog. Domnul Adrian Năstase.

Domnul Adrian Năstase:

Eu cred că președintele comisiei are dreptate pe fond, dar trebuiau respectate câteva condiții și, așa cum s-a întâmplat în legătură cu modificarea art.155, pe aceeași procedură, propunerea de la Comisia pentru regulament trebuia să vină pentru o hotărâre de modificare a regulamentului în plen și pe acel model și după ce acea modificare de regulament era publicată în Monitorul Oficial, puteam, pe un astfel de temei, să aplicăm această nouă majoritate.

La acest moment, această hotărâre nu există și de aceea sigur că observațiile domnului deputat Márton Árpád sunt absolut corecte.

Îmi pare rău că observația mea de data trecută nu a fost luată în serios, pentru că în acest interval de timp putea fi operată modificarea Regulamentului Camerei pentru acest art.23 (nu știu exact cât este), ceea ce astăzi ar fi făcut inutilă o nouă intervenție a mea.

Am făcut această intervenție nu pentru a influența în vreun fel votul pentru alegerea secretarului Biroului permanent - și nu vreau să aibă emoții domnul Viorel Hrebenciuc - dar vreau, totuși, din punctul de vedere al procedurilor pe care le folosim și pe care îmi aduc aminte cu câtă ardoare le-ați susținut atunci când a fost vorba de modificarea art.155, cred că și în alte situații acest mod de lucru trebuie să fie respectat.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc.

Acum, că toate declarațiile politice pe ziua de azi s-au încheiat... (Domnul Eugen Nicolăescu se îndreaptă spre tribună)

Domnule Nicolăescu, nu făceam decât un apel să revenim la procedurile regulamentare pe care le-am agreat la începutul ședinței și nu la aceste intro-uri.

Vă rog. Pe procedură.

Domnul Gheorghe-Eugen Nicolăescu:

Doamnă președintă, eu nu discut decât de procedură. În rest, fiecare poate să spună ceea ce dorește de la această tribună și vă amintesc că avem un articol în regulament și nu vorbe. Și noi avem ca bază de vot regulamentul. Art.23 alin.(3) spune foarte clar: "Propunerile nominale pentru funcțiile prevăzute la alin.(1) se fac de către liderii grupurilor, în limita numărului de locuri stabilit. Lista candidaților propuși pentru Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei - și mai departe - și se aprobă cu majoritatea voturilor deputaților". Acesta este textul de regulament pe care îl avem. Nu avem altul.

Dacă cineva vrea să voteze pe ce o să fie, mi se pare total neregulamentar și, ca atare, noi nu vom participa la un asemenea vot, dacă se va lua o asemenea decizie total neregulamentară și, aș spune, și ilegală.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă mulțumesc, domnule Nicolăescu, pentru că ați lecturat dumneavoastră paragraful din regulament după care se va desfășura sesiunea de vot.

Revenim la desfășurarea noastră procedurală.

Vă propun ca numărarea și validarea voturilor să fie efectuată de aceeași comisie pe care am votat-o anterior.

Dacă sunt observații, obiecții la această propunere?

Dacă nu, vă supun la vot această propunere. Votul este deschis. Vă rog să votați. (Mai multe voci din sală: Nu merge!)

Da, nu merge, o să repetăm votul.

Acum să sperăm că va merge. Votul este deschis. Vă rog să votați.

Nu merge. Vă rog să votați deschis.

Cine este pentru? Voturi împotrivă? Nu sunt. Abțineri? 15 abțineri.

Vă mulțumesc. Propunerea a fost adoptată.

Îi invit pe domnii chestori să distribuie buletinele de vot și, în același timp, și bilele.

 

Domnul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu (din sală):

Pe ce regulă votăm?

Doamna Roberta Alma Anastase:

Așa cum am stabilit, pe regulament.

Domnule secretar Zgonea, vă rog să începeți apelul nominal.

Domnule Zgonea, vă întrerup un minut. După citirea apelului nominal, există o propunere din partea liderilor de grup de a începe votul final pe proiecte de legi.

Dacă sunteți de acord cu această propunere? Cine este pentru? Voturi împotrivă? 3 voturi împotrivă. Abțineri? 2 abțineri.

Vă mulțumesc mult.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

- Adomniței Cristian Mihai - prezent
- Albu Gheorghe - prezent
- Alecu Valeriu - prezent
- Almăjanu Marin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Ana Gheorghe - prezent
- Anastase Roberta Alma - prezentă
- Andon Sergiu - prezent
- Andronache Gabriel - prezent
- Anghel Florin Serghei - prezent
- Antal István - prezent
- Antochi Gheorghe - prezent
- Apostolache Mihai Cristian - prezent
- Ardeleanu Sanda-Maria - prezentă
- Arion Viorel - absent
- Atanasiu Teodor - prezent
- Avram Marian - prezent
- Axenie Carmen - prezentă
- Balan Ioan - prezent
- Balcan Viorel - prezent
- Banu Mihai - prezent
- Barbu Sulfina - prezentă
- Barna Maria Eugenia - prezentă
- Bădălan Eugen - prezent
- Bădulescu Adrian - prezent
- Bănicioiu Nicolae - prezent
- Bărbulescu Daniel-Ionuț - absent
- Bejinariu Eugen - prezent
- Berci Vasile - prezent
- Béres Ștefan Vasile - prezent
- Blaga Iosif Veniamin - prezent
- Bleotu Vasile - prezent
- Boabeș Dumitru - prezent
- Bobeș Marin - prezent
- Bode Lucian Nicolae - prezent
- Boghicevici Claudia - prezentă
- Boiangiu Victor - prezent
- Boldea Mihail - absent
- Borbély László - prezent
- Bordeianu Dan - prezent
- Bostan Emil - prezent
- Bot Octavian - prezent
- Botiș Ioan-Nelu - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - prezent
- Brătianu Matei Radu - prezent
- Brînză William Gabriel - absent
- Buciuta Ștefan - absent
- Bud Nicolae - prezent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Viorel-Vasile - prezent
- Budurescu Daniel-Stamate - prezent
- Buhăianu-Obuf Cătălin Ovidiu - prezent
- Buican Cristian - prezent
- Burcău Doina - prezentă
- Burlacu Cristian-Ion - prezent
- Burnei Ion - prezent
- Buta Sorin Gheorghe - prezent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Canacheu Costică - prezent
- Cantaragiu Bogdan - prezent
- Cazan Mircea Vasile - prezent
- Călian Petru - absent
- Călin Ion - prezent
- Cărare Viorel - prezent
- Cherecheș Cătălin - prezent
- Chircu Doinița-Mariana - prezentă
- Chirilă Constantin - prezent
- Chiriță Dumitru - prezent
- Chisăliță Ioan Narcis - prezent
- Chițoiu Daniel - prezent
- Chiuariu Tudor-Alexandru - prezent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciobanu Gheorghe - prezent
- Ciocan Gheorghe - prezent
- Cionca-Arghir Iustin-Marinel - prezent
- Ciucă Liviu-Bogdan - prezent
- Ciuhodaru Tudor - prezent
- Coclici Radu-Eugeniu - prezent
- Coroamă Gheorghe - prezent
- Covaci Dorel - prezent
- Cristea Victor - prezent
- Cristian Horia - prezent
- Croitoru Cătălin - prezent
- Damian Ioan - prezent
- Dascălu Constantin - prezent
- Derzsi Ákos - prezent
- Dobre Ciprian Minodor - prezent
- Dobre Cristina Elena - prezentă
- Dobre Victor Paul - prezent
- Dolineaschi Andrei - prezent
- Donțu Mihai-Aurel - prezent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
- Drăghici Sonia Maria - prezentă
- Drăgulescu Iosif-Ștefan - prezent
- Dugulescu Marius-Cristinel - prezent
- Dumitrache Ileana Cristina - absentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - prezent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Dumitrică George Ionuț - prezent
- Dumitru Georgică - absent
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Edler András György - absent
- Erdei Dolóczki István - prezent
- Farago Petru - prezent
- Farkas Anna-Lili - prezentă
- Fenechiu Relu - prezent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Damian - prezent
- Florescu Adrian - prezent
- Frunzulică Doru-Claudian - prezent
- Fuia Stelian - prezent
- Gabor Gheorghe - absent
- Ganț Ovidiu Victor - prezent
- Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
- Geantă Florian Daniel - prezent
- Georgescu Filip - prezent
- Gerea Andrei Dominic - prezent
- Gheorghe Tinel - prezent
- Gherasim Vasile - prezent
- Ghiță Cornel - prezent
- Ghiță-Eftemie Stelian - prezent
- Ghiveciu Marian - prezent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Gliga Vasile-Ghiorghe - prezent
- Göndör Marius-Sorin - prezent
- Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
- Gospodaru Gabriel-Dan - prezent
- Grama Horia - prezent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gurzău Adrian - prezent
- Gust Băloșin Florentin - prezent
- Hogea Gheorghe - prezent
- Holban Titi - prezent
- Holdiș Ioan - prezent
- Horj Pavel - prezent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Iacob-Ridzi Monica Maria - absentă, Guvern
- Iacob Strugaru Stelică - prezent
- Ialomițianu Gheorghe - prezent
- Iancu Iulian - prezent
- Ibram Iusein - prezent
- Iftime Dragoș-Adrian - absent
- Ignat Miron - prezent
- Ionescu George - prezent
- Iordache Florin - prezent
- Iordache Luminița - prezentă
- Iorguș Zanfir - prezent
- Irimescu Mircea - prezent
- Itu Cornel - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - prezentă
- Jolța Nicolae - prezent
- Kelemen Atilla Béla-Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Korodi Attila - absent
- Kötö Iosif - prezent
- Lakatos Petru - prezent
- Leșe Doru Brașoan - prezent
- Liga Dănuț - absent
- Longher Ghervazen - prezent
- Lubanovici Mircea - prezent
- Luca Ciprian-Florin - prezent
- Lup Silvestru Mircea - absent
- Lupu Mihai - absent
- Macaleți Costică - prezent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - prezentă
- Marian Dan Mihai - absent
- Marin Mircea - prezent
- Marinescu Antonella - prezentă
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Márton Árpád-Francisc - prezent
- Máté András-Levente - prezent
- Mazilu Constantin - prezent
- Merka Adrian-Miroslav - prezent
- Militaru Constantin Severus - prezent
- Mircovici Niculae - absent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Mocanu Adrian - prezent
- Mocanu Vasile - prezent
- Mocioalcă Ion - prezent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Morega Dan Ilie - prezent
- Motreanu Dan-Ștefan - prezent
- Movilă Petru - prezent
- Munteanu Ioan - prezent
- Mustea-Șerban Răzvan - prezent
- Nassar Rodica - prezentă
- Năstase Adrian - prezent
- Neacșu Marian - prezent
- Nechifor Cătălin-Ioan - prezent
- Neculai Marius - prezent
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Negruț Clement - prezent
- Nica Dan - absent, Guvern
- Nica Nicolae-Ciprian - prezent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - prezent
- Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme Oana - absentă
- Nistor Laurențiu - prezent
- Niță Constantin - absent, Guvern
- Nițu Adrian Henorel - prezent
- Nosa Iuliu - prezent
- Novac Cornelia Brîndușa - prezentă
- Oajdea Vasile Daniel - prezent
- Olar Corneliu - prezent
- Olosz Gergely - prezent
- Oltean Ioan - prezent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Oprea Gabriel - prezent
- Oprișcan Mihai Doru - prezent
- Orban Ludovic - absent
- Pál Árpád - prezent
- Paleologu Theodor - absent, Guvern
- Palașcă Viorel - prezent
- Palăr Ionel - prezent
- Pálfi Mozes Zoltan - prezent
- Pambuccian Varujan - absent
- Pandele Sorin Andi - absent
- Panțîru Tudor - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Păduraru Nicușor - absent
- Păsat Dan - absent
- Păun Nicolae - prezent
- Pâslaru Florin-Costin - prezent
- Petö Csilla-Mária - prezentă
- Petrescu Cristian - prezent
- Petrescu Petre - prezent
- Pieptea Cornel - prezent
- Pirpiliu Ștefan Daniel - prezent
- Plăiașu Gabriel - prezent
- Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
- Ponta Victor-Viorel - absent, Guvern
- Pop Georgian - prezent
- Pop Virgil - prezent
- Popa Daniela - prezentă
- Popa Florian - absent
- Popa Octavian-Marius - prezent
- Popeangă Vasile - prezent
- Popescu Adrian - prezent
- Popescu Cosmin Mihai - prezent
- Popescu Dan-Mircea - prezent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - prezent
- Popov Dușan - prezent
- Popoviciu Alin Augustin Florin - prezent
- Postolachi Florin - prezent
- Potor Călin - prezent
- Preda Cezar-Florin - prezent
- Prigoană Vasile-Silviu - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Rățoi Neculai - prezent
- Rebenciuc Neculai - absent
- Resmeriță Cornel-Cristian - prezent
- Riviș-Tipei Lucian - absent
- Rizea Cristian - prezent
- Rogin Marius - absent
- Roman Gheorghe - prezent
- Roman Ioan Sorin - prezent
- Roșca Lucreția - prezentă
- Rusu Valentin - prezent
- Sârbu Marian - absent, Guvern
- Sava Andrei-Valentin - prezent
- Săftoiu Ana Adriana - prezentă
- Săniuță Marian-Florian - prezent
- Săpunaru Nini - absent
- Scutaru Adrian George - prezent
- Seremi Ștefan - prezent
- Seres Denes - prezent
- Socaciu Victor - prezent
- Solomon Adrian - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Spînu Teodor-Marius - prezent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - prezent
- Stan Nicolae - prezent
- Stanciu Anghel - prezent
- Stavrositu Maria - prezentă
- Steriu Valeriu-Andrei - prezent
- Stoica Mihaela - prezentă
- Stragea Sorin Constantin - prezent
- Stroe Ionuț-Marian - prezent
- Stroe Mihai - prezent
- Stroian Toader - prezent
- Surdu-Soreanu Raul-Victor - prezent
- Surpățeanu Mihai - prezent
- Surupăceanu Mugurel - prezent
- Șandru Mihaela Ioana - prezentă
- Ștefan Viorel - prezent
- Știrbeț Cornel - prezent
- Știrbu Gigel-Sorinel - absent
- Tabără Valeriu - prezent
- Tabugan Ion - prezent
- Taloș Gheorghe-Mirel - prezent
- Tărâță Culiță - prezent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Teodorescu Horia - prezent
- Timiș Ioan - prezent
- Tița-Nicolescu Gabriel - absent
- Toader Mircea-Nicu - prezent
- Trășculescu Alin Silviu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Turcan Raluca - prezentă
- Tușa Adriana Diana - prezentă
- Țaga Claudiu - prezent
- Țintean Ioan - prezent
- Țîmpău Radu Bogdan - absent
- Țurcanu Florin - prezent
- Țurea Răzvan - prezent
- Udrea Elena-Gabriela - absentă, Guvern
- Uioreanu Horea-Dorin - prezent
- Uricec Eugen Constantin - prezent
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Varga Lucia-Ana - prezentă
- Vasile Aurelia - prezentă
- Vasilică Radu Costin - prezent
- Vișan Gelu - prezent
- Vîlcu Samoil - prezent
- Vladu Iulian - prezent
- Vlase Petru Gabriel - prezent
- Vlădoiu Aurel - prezent
- Voicu Mădălin-Ștefan - absent
- Voicu Mihai Alexandru - prezent
- Voinescu-Cotoi Sever - prezent
- Vreme Valerian - prezent
- Zamfirescu Sorin Ștefan - prezent
- Zătreanu Dan-Radu - absent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent
- Zisopol Dragoș Gabriel - prezent
- Zoicaș Gheorghe - prezent
- Bărbulecu Daniel Ionuț - absent
- Boldea Mihail - absent
- Buda Viorel Vasile - prezent
- Călian Petru - absent
- Chircu Doinița Mariana - prezentă
- Dumitru Georgică - absent
- Gabor Gheorghe - absent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Gurzău Adrian - prezent
- Gospodaru Gabriel Dan - prezent
- Iftime Dragoș Adrian - absent
- Ionescu George - prezent
- Korodi Attila - absent
- Liga Dănuț - absent
- Leșe Doru Brașoan - prezent
- Lupu Mihai - absent
- Marian Dan Mihai - absent
- Martin Eduard Stelian - absent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Mircovici Niculae - absent
- Movilă Petru - prezent
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme Oana - absentă
- Pambuccian Varujan - absent
- Păduraru Nicușor - absent
- Popa Florian - absent
- Postolachi Florin - prezent
- Rogin Marius - absent
- Riviș-Tipei Lucian - absent
- Săpunaru Nini - absent
- Știrbu Gigel Sorinel - absent
- Voicu Mădălin Ștefan - absent
- Zătreanu Dan Radu - absent

Doamna Roberta Alma Anastase:

Invit membrii Comisiei de numărare și validare a voturilor ... A, mai aveți încă de votat...

Domnul Valeriu Stefan Zgonea:

Să se noteze, domnul Orban Ludovic, prezent.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Domnule Orban, vă rugăm să votați și pentru secretarii generali adjuncți, pentru a putea încheia procedura de vot.

Am încheiat procedura de vot.

  ................................................
 

- după pauză -

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Vă rog.

Domnul Ștefan Daniel Pirpiliu:

Proces-verbal privind numirea unui secretar general adjunct al Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de deputați prin vot secret, cu buletine de vot, asupra propunerii Biroului permanent privind numirea doamnei Ileana Maria Luncan în funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților, începând cu data de 30 aprilie 2009, Comisia de numărare și validare a voturilor a constatat următoarele: numărul total al deputaților, 334; numărul deputaților prezenți, 291; numărul total de voturi exprimate, 278; numărul total de voturi anulate, 0; numărul de voturi valabil exprimate, 278. Din care: voturi pentru - 278, voturi contra - 0. (Aplauze)

Potrivit art.129 alin.(5) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, cu modificările ulterioare, secretarul general adjunct al Camerei Deputaților se numește cu votul majorității deputaților prezenți.

Ca urmare a faptului din numărul total de 334 deputați au fost prezenți 291, din care 278 au votat pentru numire, ceea ce reprezintă majoritatea voturilor cerută de Regulament, doamna Ileana Maria Luncan este numită în funcția de secretar general al Camerei Deputaților.

Proces-verbal privind numirea unui secretar general adjunct al Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de deputați, prin vot secret cu buletine de vot, asupra propunerii Biroului permanent privind numirea domnului Valer Dorneanu în funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților, începând cu data de 30 aprilie 2009, Comisia de numărare și validare a voturilor a constatat următoarele: numărul total al deputaților, 334; numărul deputaților prezenți, 291; numărul total de voturi exprimate, 276; numărul total de voturi anulate, 0; numărul de voturi valabil exprimate, 276. Din care: voturi pentru - 276, voturi contra - 0. (Aplauze)

Potrivit art.129 alin.(5) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, cu modificările ulterioare, secretarul general adjunct al Camerei Deputaților se numește cu votul majorității deputaților prezenți.

Ca urmare a faptului că din numărul total de 334 deputați au fost prezenți 291 din care 276 au votat pentru numire, ceea ce reprezintă majoritatea voturilor cerută de regulament, domnul Valer Dorneanu este numit în funcția de secretar general adjunct al Camerei Deputaților. (Aplauze)

Proces-verbal pentru alegerea unui secretar al Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numirea voturilor exprimate de către deputați, prin vot secret cu bile, potrivit art.26 alineatul ultim din Regulament, asupra candidatului propus în vederea alegerii unui secretar al Camerei Deputaților, Comisia pentru numărarea voturilor a constatat următoarele: numărul total al deputaților, 334; numărul deputaților prezenți, 291; numărul total de voturi exprimate, 281; numărul total de voturi anulate, 2; numărul de voturi valabil exprimate, 279 din care: voturi pentru - 163, voturi contra - 116.

Potrivit art.23 alin. (3) din Regulament, secretarii Camerei Deputaților se aleg cu votul majorității deputaților. Ca urmare a faptului că din totalul de 334 deputați, 163 au votat pentru, se constată că nu a fost întrunită majoritatea voturilor cerută de Regulament pentru alegerea domnului deputat Sever Voinescu Cotoi în funcția de secretar al Camerei Deputaților.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Am două precizări de făcut: 1) atât revocările din funcțiile de secretar general adjunct, cât și numirile în noile funcții intră în vigoare cu data de 30 aprilie, iar în al doilea rând, conform procedurilor regulamentare trecem acum la organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de secretar al Camerei.

Îl invit pe domnul deputat Valeriu Zgonea să înceapă apelul nominal. Vă rog să aduceți urnele, iar chestorii să-și ocupe locul în sală.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Începem turul 2.

În ordinea descrescătoare, de la litera Z?

- Panțîru Tudor - prezent
- Adomniței Cristian Mihai - prezent
- Albu Gheorghe - prezent
- Alecu Valeriu - prezent
- Almăjanu Marin - prezent
- Amet Aledin - prezent
- Ana Gheorghe - absent
- Anastase Roberta Alma - prezentă
- Andon Sergiu - prezent
- Andronache Gabriel - prezent
- Anghel Florin - prezent
- Antal István - prezent
- Antochi Gheorghe - prezent
- Apostolache Mihai Cristian - prezent
- Ardeleanu Sanda Maria - prezentă
- Arion Viorel - absent
- Atanasiu Teodor - absent
- Morega Dan Ilie - prezent
- Avram Marian - prezent
- Axenie Carmen - prezentă
- Balan Ioan - prezent
- Balcan Viorel - prezent
- Banu Mihai - prezent
- Barbu Sulfina - prezentă
- Barna Maria Eugenia - prezentă
- Bădălan Eugen - prezent
- Bădulescu Adrian - prezent
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bărbulescu Daniel Ionuț - prezent
- Mocioalcă Ion - prezent
- Bejinariu Eugen - prezent
- Berci Vasile - prezent
- Beres Ștefan Vasile - prezent
- Blaga Iosif Veniamin - prezent
- Bleotu Vasile - prezent
- Boabeș Dumitru - prezent
- Bobeș Marin - prezent
- Bode Lucian Nicolae - prezent
- Boghicevici Claudia - prezentă
- Boiangiu Victor - prezent
- Boldea Mihail - prezent
- Borbély Lázsló - prezent
- Bordeianau Dan - prezent

Să vină camera de luat vederi, dați-i și domnului Nicolăescu o cameră de luat vederi că vrea să fie cameraman astăzi... (Domnul Nicolăescu filmează cu telefonul mobil pe doamna Aura Vasile care privește urnele și votul domnilor deputați.)

Vă rugăm frumos!

- Bostan Emil - prezent
- Bot Octavian - prezent
- Botiș Ioan-Nelu - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - absent
- Brătianu Matei Radu - prezent
- Brînză William Gabriel - absent
- Buciuta Ștefan - absent
- Bud Nicolae - prezent
- Buda Daniel - prezent
- Buda Viorel-Vasile - prezent
- Budurescu Daniel-Stamate - prezent
- Buhăianu-Obuf Cătălin Ovidiu - prezent
- Buican Cristian - prezent
- Burcău Doina - prezentă
- Burlacu Cristian-Ion - prezent
- Burnei Ion - prezent
- Buta Sorin Gheorghe - prezent
- Calimente Mihăiță - prezent
- Canacheu Costică - absent
- Cantaragiu Bogdan - prezent
- Cazan Mircea-Vasile - prezent
- Călian Petru - absent
- Călin Ion - prezent
- Cărare Viorel - prezent
- Cherecheș Cătălin - prezent
- Chircu Doinița-Mariana - prezentă
- Chirilă Constantin - prezent
- Chiriță Dumitru - absent
- Chisăliță Ioan Narcis - prezent
- Chițoiu Daniel - prezent
- Chiuariu Tudor-Alexandru - prezent
- Cindrea Ioan - prezent
- Ciobanu Gheorghe - prezent
- Ciocan Gheorghe - prezent
- Cionca-Arghir Iustin-Marinel - prezent
- Ciucă Liviu-Bogdan - prezent
- Ciuhodaru Tudor - prezent
- Coclici Radu-Eugeniu - prezent
- Coroamă Gheorghe - absent
- Covaci Dorel - prezent
- Cristea Victor - prezent
- Cristian Horia - prezent
- Croitoru Cătălin - absent
- Damian Ioan - prezent
- Dascălu Constantin - prezent
- Derzsi Ákos - prezent
- Dobre Ciprian Minodor - absent
- Dobre Cristina Elena - prezentă
- Dobre Victor-Paul - prezent
- Dolineaschi Andrei - absent
- Donțu Mihai-Aurel - prezent
- Dragomir Gheorghe - prezent
- Drăghici Mircea-Gheorghe - prezent
- Drăghici Sonia-Maria - prezentă
- Drăgulescu Iosif Ștefan - prezent
- Dugulescu Marius Cristinel - prezent
- Dumitrache Ileana Cristina - absentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Dumitrică George Ionuț - prezent
- Dumitru Georgică - prezent
- Dumitru Ion - prezent
- Dușa Mircea - prezent
- Edler András György - absent
- Erdei Dolóczki István - prezent
- Farago Petru - prezent
- Farkas Anna-Lili - prezentă
- Fenechiu Relu - prezent
- Firczak Gheorghe - prezent
- Florea Damian - absent
- Florescu Adrian - prezent
- Frunzulică Doru-Claudian - prezent
- Fuia Stelian - prezent
- Gabor Gheorghe - absent
- Ganț Ovidiu Victor - prezent
- Gavrilescu Grațiela Leocadia - prezentă
- Geantă Florian Daniel - prezent
- Georgescu Filip - absent
- Gerea Andrei Dominic - prezent
- Gheorghe Tinel - prezent
- Gherasim Vasile - prezent
- Ghiță Cornel - prezent
- Ghiță-Eftemie Stelian - prezent
- Ghiveciu Marian - prezent
- Giurgiu Mircia - prezent
- Gliga Vasile Ghiorghe - prezent
- Göndör Marius-Sorin - prezent
- Gorghiu Alina-Ștefania - prezentă
- Gospodaru Gabriel-Dan - prezent
- Grama Horia - prezent
- Grosaru Mircea - prezent
- Gurzău Adrian - prezent
- Gust-Băloșin Florentin - prezent
- Hogea Gheorghe - prezent
- Holban Titi - prezent
- Holdiș Ioan - prezent
- Horj Pavel - prezent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Iacob Strugaru Stelică - prezent
- Iacob-Ridzi Monica-Maria - absentă, Guvern
- Ialomițianu Gheorghe - prezent
- Iancu Iulian - prezent
- Ibram Iusein - prezent
- Iftime Dragoș-Adrian - absent
- Ignat Miron - prezent
- Ionescu George - prezent
- Iordache Florin - prezent
- Iordache Luminița - prezentă
- Iorguș Zanfir - prezent
- Irimescu Mircea - prezent
- Itu Cornel - prezent
- Jipa Florina Ruxandra - prezentă
- Jolța Nicolae - prezent
- Kelemen Atilla Béla-Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Károly - prezent
- Korodi Attila - absent
- Kötö Iosif - prezent
- Lakatos Petru - prezent
- Leșe Doru Brașoan - prezent
- Liga Dănuț - absent
- Longher Ghervazen - prezent
- Lubanovici Mircea - prezent
- Luca Ciprian-Florin - prezent
- Lup Mircea Silvestru - absent
- Lupu Mihai - absent
- Macaleți Costică - prezent
- Manda Iulian Claudiu - prezent
- Manolescu Oana - prezentă
- Marian Dan Mihai - absent
- Marin Mircea - prezent
- Marinescu Antonella - prezentă
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Márton Árpád-Francisc - prezent
- Máté András-Levente - prezent
- Mazilu Constantin - prezent
- Merka Adrian-Miroslav - prezent
- Militaru Constantin Severus - prezent
- Mircovici Niculae - absent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Mocanu Adrian - prezent
- Mocanu Vasile - absent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Moldovan Emil Radu - prezent
- Morega Dan Ilie - prezent
- Motreanu Dan-Ștefan - prezent
- Movilă Petru - prezent
- Munteanu Ioan - prezent
- Mustea-Șerban Răzvan - prezent
- Nassar Rodica - prezentă
- Năstase Adrian - absent
- Neacșu Marian - prezent
- Nechifor Cătălin-Ioan - prezent
- Neculai Marius - prezent
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Negruț Clement - prezent
- Nica Dan - absent, Guvern
- Nica Nicolae-Ciprian - absent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolicea Eugen - absent
- Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - absent
- Niculescu-Mizil Ștefănescu Tohme Oana - prezentă
- Nistor Laurențiu - prezent
- Niță Constantin - absent, Guvern
- Nițu Adrian Henorel - prezent
- Nosa Iuliu - prezent
- Novac Cornelia Brîndușa - prezentă
- Oajdea Vasile Daniel - prezent
- Olar Corneliu - prezent
- Olosz Gergely - prezent
- Oltean Ioan - prezent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Oprea Gabriel - prezent
- Oprișcan Mihai Doru - prezent
- Orban Ludovic - absent
- Pál Árpád - prezent
- Palașcă Viorel - prezent
- Palăr Ionel - prezent
- Paleologu Theodor - prezent
- Pálfi Mozes Zoltan - prezent
- Pambuccian Varujan - absent
- Pandele Sorin Andi - prezent
- Panțîru Tudor - prezent
- Pardău Dumitru - prezent
- Păduraru Nicușor - prezent
- Păsat Dan - absent
- Păun Nicolae - prezent
- Pâslaru Florin-Costin - prezent
- Petö Csilla-Mária - prezentă
- Petrescu Cristian - prezent
- Petrescu Petre - prezent
- Pieptea Cornel - prezent
- Pirpiliu Ștefan Daniel - prezent
- Plăiașu Gabriel - prezent
- Pocora Cristina-Ancuța - prezentă
- Ponta Victor-Viorel - absent, Guvern
- Pop Georgian - prezent
- Pop Virgil - prezent
- Popa Daniela - absentă
- Popa Florian - prezent
- Popa Octavian-Marius - prezent
- Popeangă Vasile - prezent
- Popescu Adrian - prezent
- Popescu Cosmin Mihai - prezent
- Popescu Dan-Mircea - absent
- Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton - prezent
- Popov Dușan - prezent
- Popoviciu Alin Augustin Florin - prezent
- Postolachi Florin - prezent
- Potor Călin - prezent
- Preda Cezar-Florin - absent
- Prigoană Vasile-Silviu - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Rățoi Neculai - prezent
- Rebenciuc Neculai - prezent
- Resmeriță Cornel-Cristian - prezent
- Riviș-Tipei Lucian - absent
- Rizea Cristian - prezent
- Rogin Marius - absent
- Roman Gheorghe - prezent
- Roman Ioan Sorin - prezent
- Roșca Lucreția - prezentă
- Rusu Valentin - prezent
- Sava Andrei-Valentin - prezent
- Săftoiu Ana Adriana - prezentă
- Săniuță Marian-Florian - prezent
- Săpunaru Nini - absent
- Sârbu Marian - absent, Guvern
- Scutaru Adrian George - prezent
- Seremi Ștefan - prezent
- Seres Denes - prezent
- Socaciu Victor - prezent
- Solomon Adrian - prezent
- Soporan Vasile Filip - prezent
- Spînu Teodor-Marius - prezent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - prezent
- Stan Nicolae - absent
- Stanciu Anghel - prezent
- Stavrositu Maria - prezentă
- Steriu Valeriu-Andrei - prezent
- Stoica Mihaela - prezentă
- Stragea Sorin Constantin - prezent
- Stroe Ionuț-Marian - prezent
- Stroe Mihai - prezent
- Stroian Toader - prezent
- Surdu-Soreanu Raul-Victor - prezent
- Surpățeanu Mihai - prezent
- Surupăceanu Mugurel - prezent
- Șandru Mihaela Ioana - prezentă
- Ștefan Viorel - prezent
- Știrbeț Corneliu - prezent
- Știrbu Gigel-Sorinel - absent
- Tabără Valeriu - prezent
- Tabugan Ion - prezent
- Taloș Gheorghe-Mirel - prezent
- Tărâță Culiță - absent
- Teodorescu Horia - prezent
- Timiș Ioan - absent
- Tița -Nicolescu Gabriel - absent
- Tîlvăr Angel - prezent
- Toader Mircea-Nicu - prezent
- Trășculescu Alin Silviu - prezent
- Tudose Mihai - absent
- Turcan Raluca - prezentă
- Tușa Adriana Diana - prezentă
- Țaga Claudiu - prezent
- Țintean Ioan - absent
- Țîmpău Radu Bogdan - absent
- Țurcanu Florin - prezent
- Țurea Răzvan - prezent
- Udrea Elena-Gabriela - absentă, Guvern
- Uioreanu Horea-Dorin - prezent
- Uricec Eugen Constantin - prezent
- Vainer Aurel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Varga Lucia-Ana - prezentă
- Vasile Aurelia - prezentă
- Vasilică Radu Costin - prezent
- Vișan Gelu - prezent
- Vîlcu Samoil - prezent
- Vladu Iulian - prezent
- Vlase Petru Gabriel - absent
- Vlădoiu Aurel - prezent
- Voicu Mădălin-Ștefan - absent
- Voicu Mihai Alexandru - prezent
- Voinescu-Cotoi Sever - prezent
- Vreme Valerian - prezent
- Zamfirescu Sorin Ștefan - prezent
- Zătreanu Dan-Radu - absent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent
- Zisopol Dragoș Gabriel - prezent
- Zoicaș Gheorghe - prezent

Recitim lista:

- Ana Gheorghe - absent
- Andon Sergiu - prezent
- Arion Viorel - absent
- Atanasiu Teodor - absent
- Barna Maria Eugenia - prezentă
- Bănicioiu Nicolae - absent
- Bordeianu Dan - prezent
- Boureanu Cristian Alexandru - absent
- Brînză William Gabriel - absent
- Buciuta Ștefan - absent
- Canacheu Costică - absent
- Călian Petru - absent
- Chiriță Dumitru - absent
- Coroamă Gheorghe - absent
- Cristea Victor - prezent
- Croitoru Cătălin - absent
- Dobre Ciprian Minodor - absent
- Dolineaschi Andrei - absent
- Donțu Mihai-Aurel - prezent
- Dumitrache Ileana Cristina - absentă
- Dumitrescu Cristian-Sorin - absent
- Dumitrescu Liana - absentă
- Florea Damian - absent
- Gabor Gheorghe - absent
- Geantă Florian Daniel - prezent
- Georgescu Filip - absent
- Gherasim Vasile - prezent
- Iftime Dragoș-Adrian - absent
- Korodi Attila - absent
- Liga Dănuț - absent
- Longher Ghervazen - prezent
- Lup Mircea Silvestru - absent
- Lupu Mihai - absent
- Marian Dan Mihai - absent
- Martin Eduard-Stelian - absent
- Mircovici Niculae - absent
- Mocanu Vasile - absent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Năstase Adrian - absent
- Negoiță Robert Sorin - absent
- Nica Nicolae-Ciprian - absent
- Nicolicea Eugen - absent
- Niculescu Duvăz Bogdan Nicolae - absent
- Olteanu Bogdan - prezent
- Orban Ludovic - absent
- Pambuccian Varujan - absent
- Pandele Sorin Andi - prezent
- Păsat Dan - absent
- Popa Daniela - absentă
- Popescu Dan-Mircea - absent
- Preda Cezar-Florin - absent
- Riviș-Tipei Lucian - absent
- Rogin Marius - absent
- Săpunaru Nini - absent
- Stan Nicolae - absent
- Stroe Ionuț-Marian - prezent
- Surupăceanu Mugurel - prezent
- Știrbu Gigel-Sorinel - absent
- Tărâță Culiță - absent
- Timiș Ioan - absent
- Tudose Mihai - absent
- Țintean Ioan - absent
- Țîmpău Radu Bogdan - absent
- Vlase Petru Gabriel - absent
- Voicu Mădălin-Ștefan - absent
- Zătreanu Dan-Radu - absent
- Zoicaș Gheorghe - prezent

Doamna Roberta Alma Anastase:

S-a încheiat votul. O să invit pe colegii de la secretariatul tehnic să ia urnele de vot și pe membrii Comisiei de numărare în sala Biroului permanent.

Am consultat liderii de grup și votul final îl vom amâna pe săptămâna viitoare, urmând ca să consacrăm o ședință întreagă votului final.

Vă rog să-i acordați câteva secunde colegei noastre, președinta Comisiei pentru egalitatea de șanse.

Vă rog, doamna deputat.

Doamna Cristina-Ancuța Pocora:

Stimați colegi,

Voiam să vă spun doar că la nivelul S1, vizavi de BRD, există o expoziție cu vânzare făcută de un ONG pentru copii cu dizabilități. Sunt lucruri făcute de ei și cred că ar merita puțin atenția noastră.

Vă invit să treceți pe la standul lor.

Vă mulțumesc.

Doamna Roberta Alma Anastase:

Standul se află la S1, și chiar vă rugăm să mergeți la acea expoziție cu vânzare.

 

- după pauză -

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Dau cuvântul domnului deputat Ștefan Pirpiliu.

 

Domnul Ștefan Daniel Pirpiliu:

Proces-verbal pentru alegerea unui secretar al Camerei Deputaților de către deputați, prin vot secret cu bile, într-un nou tur de scrutin.

Potrivit art.23 alineatul ultim din Regulament, asupra candidatului propus în vederea alegerii unui secretar al Camerei Deputaților, Comisia pentru numărarea și validarea voturilor a constatat următoarele: numărul total al deputaților - 334; numărul deputaților prezenți - 273; numărul total de voturi exprimate - 261; numărul total de voturi anulate - 1; numărul total de voturi valabil exprimate - 260, din care: voturi pentru - 154; voturi contra - 106.

Potrivit art.23 alin.(3) din Regulament, într-un nou tur de scrutin, secretarii Camerei Deputaților se aleg cu votul majorității deputaților prezenți.

Ca urmarea faptului că din totalul de 334 de deputați au fost prezenți 273, din care 154 au votat pentru, a fost întrunită majoritatea voturilor cerute de Regulament pentru alegerea domnului deputat Sever Voinescu-Cotoi, în funcția de secretar al Camerei Deputaților.

 

Doamna Roberta Alma Anastase:

Mulțumesc.

Felicitări!

Încheiem ședința de astăzi.

 

Ședința s-a încheiat la ora 14,45.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 14 octombrie 2019, 2:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro