Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2009 > 21-04-2009

Ședința Camerei Deputaților din 21 aprilie 2009

7. Prezentarea pe scurt de către deputați a interpelărilor adresate membrilor Guvernului de către deputații:  
  7.2 Aledin Amet  
 
consultă:

 

Domnul Ioan Oltean:

  ................................................

Îl rog pe domnul deputat Amet Aledin să-și prezinte interpelarea.

Domnul Aledin Amet:

Două interpelări am.

Foarte pe scurt, ambele sunt adresate domnului Theodor Paleologu, ministrul culturii, cultelor și patrimoniului național.

Se referă la situația geamiilor din județul Constanța.

O primă interpelare, în localitatea Cumpăna, județul Constanța, este o geamie veche care are nevoie de anumite modificări, inclusiv de reconsolidare. Autoritățile locale au demarat procedurile pentru a obține suma necesară efectuării acestor lucrări.

Solicit verificarea demersului respectiv.

Cea de-a doua interpelare: În municipiul Constanța, în cartierul Piața Chilia, a fost construită în urmă cu câțiva ani o geamie. Se cunoaște, în zonă există o importantă comunitate de musulmani; ca și în cazul geamiei din localitatea Cumpăna, reprezentanții Muftiatului au demarat procedurile pentru a fi alocată suma necesară finalizării clădirii geamiei.

Solicit verificarea demersului respectiv.

Vă mulțumesc mult.

Domnul Ioan Oltean:

Mulțumesc și eu, domnule deputat.

Domnul deputat Gheorghe Coroamă, dacă este în sală. Nu este. A depus în scris. Mihai Alexandru Voicu, Gigel-Sorinel Știrbu. Toți colegii care au fost citiți au depus în scris interpelările la secretariatul tehnic al Camerei Deputaților.

Nemaiexistând alte solicitări, declar închisă ședința consacrată prezentării interpelărilor pe scurt adresate membrilor Guvernului și ne revedem mâine dimineață, la ora 8,30 la ședința consacrată declarațiilor politice.

Stimați colegi,

O seară bună, tuturor!

Ședința s-a încheiat la ora 18,15.