Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2009 > 05-10-2009

Ședința Senatului din 5 octombrie 2009

2. Declarații politice prezentate de doamnele și domnii senatori:
  2.19 Iulian Urban (PD-L) - declarație politică având ca titlu "Susținem Guvernul, susținem reforma" (declarație politică neprezentată în plen);

Domnul Iulian Urban:

Declarația politică se intitulează "Susținem Guvernul, susținem reforma".

Grupul senatorial al PD-L înțelege în aceste momente de cumpănă să susțină necondiționat eforturile și provocările deosebite la care va fi supus Guvernul PD-L în perioada următoare.

Este de datoria parlamentarilor PD-L să susțină Guvernul, întrucât astfel se va susține reforma.

O să urmeze o perioadă extrem de dificilă în Parlament, întrucât majoritatea parlamentarilor PSD și PNL va bloca absolut toate legile, va lucra pentru menținerea dezordinii, se va împotrivi reformelor, va acționa împotriva țării și intereselor românilor, mânați doar de gândul de a distruge.

Ce vor face acești parlamentari va fi pur și simplu echivalent cu un act de trădare a țării.

Va fi dificil, însă cu atât mai mult PD-L trebuie să rămână acel nucleu din Parlament care trebuie să lupte pentru România, pentru români, să facă reformă, să muncească. Și poate că atitudinea celorlalți parlamentari va demonstra încă o dată că este nevoie urgentă ca Parlamentul să devină unicameral, să se reducă numărul trântorilor care consumă degeaba voturile, nervii și banii publici ai românilor.

Militez pentru trecerea urgentă, încă din anul 2010, la acest Parlament redus numeric, pentru că nu doresc ca acest circ ieftin creat de PSD să fie laitmotivul pentru care nu se va face nimic, nicio lege adecvată pentru români până în 2012.

PSD a lăsat haos și dezastru la ministerele gestionate, a învrăjbit oamenii, a hărțuit funcționarii, încercând să politizeze statul român, a gestionat și a susținut salarii nesimțite de sute de milioane de lei pe lună, întrucât a dorit să creeze haos în România.

Singurul partid care este îngrijorat și dorește salvarea mediului privat românesc de afaceri și păstrarea locurilor de muncă în sectorul privat este PD-L.

PSD nu dorește decât să plângă pe umărul bugetarilor cu lefuri nesimțite.

Cele 3,4 milioane de români angajați în sectorul privat plătesc pentru ineficiența aparatului bugetar, adică pentru cei angajați în funcțiile publice pe criteriul salariu contra voturi de către PSD și PNL în perioada 2007-2009.

PSD dorește să sacrifice sectorul privat din această țară numai pentru a câștiga voturile acelor bugetari care știu că nu au ce să caute în funcțiile ocupate.

PD-L militează pentru menținerea în aparatul de stat strict a acelor funcționari care sunt competenți și doresc să muncească în interesul națiunii, nu doar să învârtă hârtii și să politizeze întreaga structură a statului român.