You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2010 > 26-04-2010

Sittings of the Chamber of Deputies of April 26, 2010

16. Prezentarea pe scurt a interpelărilor ce urmează a fi adresate membrilor Guvernului:  
    16.1 Maria Eugenia Barna
 
see:

 

Domnul Mircea Dușa:

  ................................................

Trecem la prezentarea de interpelări.

Au depus interpelări... Dacă din colegii aflați în sală doresc să prezinte interpelările? Poftiți, doamna deputat.

Doamna Maria Eugenia Barna:

Mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Interpelarea mea este adresată Ministerului Apărării Naționale, domnului ministru Gabriel Oprea și vizează rezolvarea unui memoriu care mi-a fost adresat de domnul Popescu Gheorghe pentru munca prestată în stagiul militar în cadrul MFA - Construcții, solicită să fie reanalizată posibilitatea extinderii ariei de aplicabilitate a Legii nr.309 și asupra altor categorii socio-profesionale.

Următoarele interpelări, respectiv un număr de 18, vizează situația agenților procedurali.

Stimați colegi, domnule ministru al justiției, Cătălin Marian Predoiu, v-aș ruga să-mi răspundeți la memoriile care mi-au fost adresate, pe care le-am trecut în această interpelare, și anume această categorie profesională a fost exclusă din personalul auxiliar de specialitate și, în acest fel, au pierdut sporul de 50% pentru risc și suprasolicitare neuropsihică.

De aceea, am adresat aceste interpelări atât ministrului justiției, cât și domnului ministru al muncii, familiei și protecției sociale. Domnilor miniștri, vă rog pe această cale să-mi răspundeți de ce nu au fost încadrați corespunzător și vă solicit să reanalizați posibilitatea acordării sporului de 50% pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, având în vedere că foarte multe litigii s-au derulat pe această speță, această categorie profesională câștigând în instanță aceste drepturi.

Mai mult, în cadrul Comisiei pentru simplificarea sistemului public de salarizare și ierarhizare, prin analizarea comparativă a evoluției drepturilor salariale din sectorul public și privat pe categorii profesionale, se poate analiza situația agenților procedurali, în așa fel încât să fie reglementat statutul acestora și reîncadrarea corespunzătoare.