Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2010 > 07-09-2010

Ședința Camerei Deputaților din 7 septembrie 2010

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.30 Cornelia Brîndușa Novac - declarație politică cu titlul "Remaniere pentru eficiență!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Doamna Cornelia Brîndușa Novac:

"Remaniere pentru eficiență!"

Eficientizarea activității Guvernului nu se putea face decât printr-o remaniere guvernamentală, pentru că actualul Guvern trebuie lăsat să-și continue măsurile de reducere a deficitului bugetar, precum și reformele începute.

Este foarte adevărat că acest Guvern are o sarcină extrem de dificilă, iar drumul pe care îl va parcurge este din ce în ce mai greu. De aceea, noi, parlamentarii PDL, dar și colegii din arcul guvernamental, sunt obligați, cel puțin din punct de vedere moral, să sprijine acest Guvern pentru a adopta și implementa cât mai urgent legea salarizării unitare în sistemul public, cea a sistemului unitar de pensii publice, legea educației naționale, modificarea Codului Muncii sau Codul prestațiilor sociale.

Am obosit să auzim, zi de zi, criticile fără substanță ale celor din opoziția parlamentară, care se erijează în profesioniști, dar nu ar purta niciun moment povara grea a guvernării în plină recesiune economică. Dezbaterile publice purtate de către acești colegi nu au avut niciodată un gram de responsabilitate și nu au făcut altceva decât să producă panică în rândul opiniei publice, dar și să destabilizeze mediul economic și social.

Actualul Guvern nu trebuie decât să fie lăsat să-și continue procesul de reformă, pe termen mediu și lung, și să pregătească relansarea economică, lucru cerut și de Fondul Monetar Internațional imediat după remanierea Guvernului, de săptămâna trecută.

Țara are nevoie în continuare de acest Guvern, chiar dacă vă place sau nu vă place, pentru că acest guvern de sacrificiu într-o perioadă de criză mondială, gestionează România într-un moment dificil, iar angajamentele asumate în acordul cu FMI trebuie respectate.