Plen
Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of January 16, 2017
Abstract of the sittings
Full-text of the sittings
Published in Monitorul Oficial no.11/19-01-2017
Video in format Flash/IOSVideo - Flash & IOS

Parliamentary debates
Calendar
- Chamber of Deputies:
2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003 2002 2001
2000 1999 1998
1997 1996
Query debates
for legislature: 2020-present
2016-2020
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996

Meetings broadcast

format Real Media
Last meetings
07-12-2021
06-12-2021 (joint)
06-12-2021
25-11-2021 (joint)
09-06-2021 (joint)
11-05-2021
Video archive:2021 2020 2019
2018 2017 2016
2015 2014 2013
2012 2011 2010
2009 2008 2007
2006 2005 2004
2003
You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2017 > 16-01-2017 Printable version

Joint sittings of the Chamber of Deputies and the Senate of January 16, 2017

2. Constituirea Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații.

Video in format Flash/IOS

Domnul Eugen Nicolicea:

Propunerile Grupului parlamentar al PSD pentru alegerea membrilor și biroului Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații: Țuțuianu Adrian, senator - membru, Grupul parlamentar al PSD; Federovici Doina-Elena - membru - PSD; Babuș Radu, deputat - membru - PSD; Nasra Gabriel-Horia - membru, Grupul parlamentar al PSD.

În biroul comisiei: Țuțuianu Adrian, senator, președinte, de la PSD.

Și atât din partea PSD-ului.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Grupul parlamentar al PNL.

Video in format Flash/IOS

Doamna Raluca Turcan:

Domnilor președinți,

Partidul Național Liberal și Grupurile parlamentare ale PNL au votat împotriva scoaterii de pe ordinea de zi a nominalizărilor pentru Comisia SIE, pentru că, de fiecare dată, aceste două comisii se votau împreună, și componența se stabilea în aceeași ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului și, de asemenea, a existat cutuma ca președinția să revină, în alternanță, partidelor care sunt la putere și în opoziție.

Așadar, pe algoritmul pe care l-am stabilit și în urma negocierilor pe care le-am avut cu Partidul Social Democrat, ținând cont că dumneavoastră ați scos astăzi de pe ordinea de zi componența Comisiei SIE, Partidul Național Liberal vă propune să operăm o modificare pe care o s-o și înregistrăm, ca în Comisia SRI să participe și să reprezinte Partidul Național Liberal domnul Preda Cezar-Florin și, de asemenea, domnul senator Chirteș Ioan-Cristian.

Vă mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Mulțumesc, doamna Turcan.

Doresc să vă subliniez și dumneavoastră, și tuturor colegilor, în cazul Comisiei SIE, ea este compusă din cinci parlamentari - trei deputați și doi senatori. Propunerile care au venit au fost exclusiv de membri ai Camerei Deputaților. Prin urmare, trebuie aceste propuneri refăcute, renegociat și în momentul în care acest lucru se va fi încheiat, putem să trecem la constituirea Comisiei de supraveghere a activității SIE.

Bun. Am luat notă.

Următorul grup parlamentar, USR, care, conform algoritmului, nu are, însă, ponderea necesară pentru a avea reprezentanți în comisie. (Rumoare.)

Vă dau cuvântul, cu mare plăcere, dacă vreți să vorbiți, dar propunerea dumneavoastră nu se încadrează în... la SRI nu se încadrează în ponderea necesară.

Vă rog să faceți liniște, să-l ascultăm pe domnul deputat!

Video in format Flash/IOS

Domnul Nicușor Daniel Dan:

Domnule președinte,

E adevărat că n-am fost la negocierea liderilor de grup, pentru că n-am fost invitat, dar pe acel tabel am văzut o poziție pentru USR... la SRI vorbesc, de SRI vorbim... o poziție pentru SRI din partea Grupului USR și pentru acea poziție îl propunem pe Manuel Costescu, deputat.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Am luat notă de propunerea dumneavoastră.

Repet, Grupului parlamentar al USR, conform ponderii, nu-i revine un loc în Comisia de supraveghere SRI.

Invit la tribună reprezentantul Grupurilor parlamentare ale ALDE.

Domnul Avram.

Video in format Flash/IOS

Domnul Constantin Avram:

Mulțumesc, domnule președinte.

Din partea Grupului parlamentar al ALDE, ca membru în Comisia de control a Serviciului Român de Informații, îl propunem pe domnul deputat Marian-Gheorghe Cucșa, care va îndeplini și funcția de vicepreședinte.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Grupul parlamentar al UDMR.

Domnul deputat Korodi.

Video in format Flash/IOS

Domnul Korodi Attila:

Domnule președinte,

Pentru Comisia SRI propunem pe domnul senator Verestóy Attila, pentru funcția de vicepreședinte. A fost propunerea inițială.

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Mulțumesc.

Vreau să fac o rectificare. Îmi cer scuze, am primit acum tabelul cu pozițiile din cadrul comisiei. Grupului USR îi revine un loc... Era ... (Aplauze.) Grupul parlamentar care nu are dreptul la un membru este cel al PMP-ului.

Așadar, ... (Rumoare.)

Dreptul la cuvânt... cum să nu-l aveți?! Cu mare plăcere!

Video in format Flash/IOS

Domnul Robert-Nicolae Turcescu:

Dreptul la cuvânt, însă, îl avem!

Stimați colegi,

Pentru că tot vorbea domnul președinte de ședință, Tăriceanu...

Video in format Flash/IOS

Domnul Ioan Munteanu (din sală):

E președintele Senatului!

Video in format Flash/IOS

Domnul Robert-Nicolae Turcescu:

... despre propuneri.

Sigur, propunerea pe care am să o fac de la această tribună este să citim împreună art. 64 alin. (5) din Constituția României, care sună așa: "Birourile permanente și comisiile parlamentare se alcătuiesc potrivit configurației politice a fiecărei Camere". Păi. eu astăzi văd în această ședință a Camerelor reunite că avem în configurația politică despre care vorbeam și USR, și ALDE, și PSD, și PNL, și UDMR, dar și PMP! Faptul că Partidul Mișcarea Populară, prin jocul desfășurat în această dimineață între anumiți lideri politici, nu primește niciun loc nici în Comisia SRI, nici în Comisia SIE, considerăm că este un abuz! Considerăm că într-un Parlament în care deunăzi se vorbea cu voce tare despre restabilirea rolului Parlamentului, despre nevoia, mai ales într-un astfel de context, de a avea un adevărat control parlamentar asupra serviciilor de informații, ceea ce se întâmplă astăzi este un abuz.

Prin urmare, Grupul parlamentar al Partidului Mișcarea Populară va refuza să participe la o astfel de mascaradă, la un astfel de abuz.

Ne retragem de la această ședință de plen!

O zi bună!

   

(Domnii deputați și senatori membri ai Grupurilor parlamentare ale Partidului Mișcarea Populară părăsesc sala de ședință.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

Mulțumesc, domnule deputat.

Jos mascarada! Jos abuzul!

Luați Hotărârea nr. 30 din 23 iunie 1993 și o să vedeți cum funcționează alegerea Comisiei pentru supravegherea SRI.

Vă mulțumesc.

    ................................................
   

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

Revenim la punctul 2 al ordinii de zi, referitor la constituirea Comisiei comune a Senatului și Camerei Deputaților pentru supravegherea activității SRI.

Fac precizarea referitoare la componența comisiei. Comisia comună permanentă a Senatului și Camerei privind exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI este compusă din 9 membri, din care: un președinte, un vicepreședinte și un secretar, conform Hotărârii Parlamentului, pe care am menționat-o și anterior, nr. 30 din 1993.

Membrii comisiei nu pot face parte în același timp din alte comisii parlamentare și nici din Guvern.

Aprobarea componenței comisiei se face prin vot secret, cu buletine de vot.

După alegere, membrii celor două comisii depun jurământul prevăzut de Hotărârile Parlamentului, nr. 30/1993 și nr. 44/1998, da?

Dacă sunteți de acord, am să vă prezint din nou propunerile înaintate de grupurile parlamentare, cu privire la componența numerică și nominală, și a conducerii acesteia, da?

Deci, din partea Grupului PSD: domnul senator Adrian Țuțuianu, doamna senator Doina-Elena Federovici, domnul deputat Radu Babuș, domnul deputat Gabriel-Horia Nasra; din partea Grupului PNL: domnul deputat Cezar-Florin Preda, domnul senator Ioan-Cristian Chirteș; din partea Grupului parlamentar al USR: domnul deputat Manuel Costescu; din partea Grupului parlamentar al UDMR: domnul senator Attila Verestóy; din partea Grupului parlamentar al ALDE: Marian-Gheorghe Cucșa.

Biroul comisiei: senator Adrian Țuțuianu - președinte, deputat Marian-Gheorghe Cucșa - vicepreședinte, senator Attila Verestóy - secretar.

Vă propun atunci să trecem la votul pentru aprobarea componenței numerice și nominale a Comisiei comune Senat-Cameră, de control a activității Serviciului Român de Informații.

Așa cum am menționat anterior, votul pentru numirea membrilor este secret și se exprimă prin buletine de vot.

Vă reamintesc faptul că potrivit art. 49 din Regulamentul activităților comune ale Senatului și Camerei, în cazul votului cu buletine de vot, se votează pentru lăsând neatinse pe buletin numele și prenumele persoanelor propuse, se votează contra ștergând numele și prenumele candidaților propuși, da?

Aveți în fața dumneavoastră urna de vot.

Începem votul.

Domnii chestori sunt rugați să ocupe locurile rezervate pentru înmânarea buletinelor, da?

Camera începe întâi, data trecută a fost Senatul, da?

Citirea listei deputaților, vă rog să...

Cine citește?

Domnule Ciolacu, citiți dumneavoastră lista? Da? Vă rog, de la Cameră, vă dau cuvântul. (Vociferări.)

Camera începe acum, data trecută a fost Senatul, așa este.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Abu-Amra Lavinia-Corina absentă
Achiței Vasile-Cristian prezent
Adnagi Slavoliub prezent
Alexe Costel absent
Ambrus Izabella-Agnes prezentă
Anastase Roberta Alma prezentă
Andrei Alexandru-Ioan prezent
Andronache Gabriel prezent
Andrușcă Dănuț prezent
Antal István-János prezent
Anton Anton prezent
Apjok Norbert absent
Ardelean Ben-Oni prezent
Avram Constantin prezent
Axinte Vasile prezent
Babuș Radu prezent
Badea Leonardo prezent
Balan Ioan prezent
Balint Liviu-Ioan absent
Banias Mircea Marius prezent
Barna Ilie Dan absent
Barna Ilie Dan - USR, prezent sau absent?

Mi-aș dori să mă ajute liderii de grup.

Prezent? Absent.

Băișanu Ștefan-Alexandru prezent
Bălănescu Alexandru prezent
Bănicioiu Nicolae prezent
Bârlădeanu Dragoș-Petruț prezent
Bejinariu Eugen prezent
Bende Sándor prezent
Benedek Zacharie prezent
Benga Tudor-Vlad prezent
Benkő Erika prezentă
Bica Dănuț prezent
Bichineț Corneliu absent
Birchall Ana prezentă
Biró Rozália-Ibolya prezentă
Biro Zsolt-Istvan prezent
Bîzgan-Gayral Oana-Mioara prezentă
Boboc Tudorița-Rodica prezent
Boboc Valentin Gabriel prezent
Bode Lucian Nicolae prezent
Bodea Marius prezent
Bogaciu Alexandra-Corina prezentă
Bogdan Gheorghe-Dănuț prezent
Bontea Vlad prezent
Boroianu Aurel-Robert prezent
Borza Remus-Adrian absent

Bica?

Bica Dănuț, prezent.
Bota Marius Sorin-Ovidiu prezent
Botez Mihai-Cătălin prezent
Bozianu Nicoleta-Cătălina absentă
Bran Ioana prezentă
Bucura-Oprescu Simona prezentă
Budăi Marius-Constantin prezent
Buican Cristian prezent
Buicu Corneliu-Florin prezent
Bulai Iulian absent
Bumb Sorin-Ioan prezent
Burciu Cristina prezentă
Calista Mara-Daniela prezentă
Calotă Florică Ică prezent
Căciulă Aurel prezent
Călin Ion prezent
Căprar Dorel-Gheorghe prezent
Căruceru Aida-Cristina parcă era prezentă
Cătăniciu Steluța-Gustica prezentă
Cherecheș Florica prezentă
Cherecheș Viorica prezentă
Chichirău Cosette-Paula prezentă
Chiriac Viorel prezent
Chiriță Dumitru prezent
Ciocan Dan prezent
Ciofu Tamara-Dorina prezentă
Ciolacu Ion-Marcel prezent
Ciuhodaru Tudor absent
Cîmpeanu Sorin Mihai prezent
Cîtea Vasile absent
Cobuz Maricela prezentă
Cocoș Vasile prezent

Suntem la "C". Cei cu "C" dacă ar putea să înainteze, mi-ar fi mult mai ușor.

Codreanu Constantin absent
Coliu Doru-Petrișor absent
Constantin Daniel prezent
Cosma Andreea prezentă
Coste Marina-Adelina prezentă
Costescu Manuel absent
Cozmanciuc Corneliu-Mugurel prezent
Cristache Cătălin absent
Csép Éva-Andrea prezentă
Csokany Petronela-Mihaela prezentă
Csoma Botond prezent
Cuc Alexandru-Răzvan prezent
Cucșa Marian-Gheorghe prezent
Culeafă Mihai prezent
Cupă Ion prezent
Cupșa Ioan prezent
Dan Nicușor Daniel prezent
Dehelean Silviu prezent
Dinu Cristina-Elena prezentă

Suntem la "D". Cei cu "D" dacă din spate ar putea... să-mi fie mai ușor.

Dîrzu Ioan prezent
Dobre Mircea-Titus prezent
Dobre Victor Paul prezent
Dobrică Ionela Viorela prezentă
Dobrovici-Bacalbașa Nicolae prezent
Dobrovie Matei-Adrian prezent
Dohotaru Adrian-Octavian absent
Dragnea Nicolae-Liviu prezent
Drăghici Mircea-Gheorghe prezent
Drulă Cătălin prezent
Dumitrache Ileana Cristina prezentă
Dunava Costel Neculai prezent
Durbacă Eugen prezent
Duruș Vlad-Emanuel prezent
Erdei Dolóczki István prezent
Farago Petru prezent
Fădor Angelica prezentă
Firczak Iulius Marian prezent
Florea Damian prezent
Florea Oana-Consuela prezentă
Floroiu Ionel prezent

Imediat... Farago Petru, absent.

Drulă Cătălin, absent.
Furic Iarco prezent
Furtună Mirela prezentă
Ganț Ovidiu Victor prezent
Gavrilă Camelia absentă
Gavrilescu Grațiela Leocadia prezentă
Gavriliță Bianca-Miruna prezentă
Găină Mihăiță prezent
Gâdea Adrian-Ionuț prezent
Georgescu Nicolae prezent
Gerea Andrei Dominic prezent
Gheorghe Andrei Daniel prezent
Gheorghe Tinel prezent
Gheorghiu Bogdan prezent
Ghera Giureci-Slobodan prezent
Ghilea Găvrilă prezent
Ghinea Cristian absent
Giugea Nicolae prezent
Goga Octavian absent
Grosaru Andi-Gabriel prezent
Gudu Vasile prezent
Halici Nicușor prezent
Havrici Emanuel-Iuliu prezent
Heiuș Lucian-Ovidiu prezent
Holban Georgeta-Carmen prezentă
Huncă Mihaela prezentă
Huțucă Bogdan-Iulian prezent
Iacomi Iulian prezent
Iancu Iulian prezent
Iancu Marius-Ionel absent
Ibram Iusein prezent
Iftimie Neculai prezent
Ignat Miron prezent
Ilișanu Claudiu-Augustin prezent
Intotero Natalia-Elena prezentă
Ion Stelian-Cristian prezent
Ionescu George prezent
Ioniță Antoneta absentă
Iordache Florin prezent
Itu Cornel prezent
Iurișniți Cristina-Ionela prezentă
Jivan Luminița-Maria absentă
Kelemen Hunor absent
Korodi Attila prezent
Kulcsár-Terza József-György prezent
Lazăr Sorin prezent
Leoreanu Laurențiu-Dan prezent
Longher Victoria prezentă
Lovin Dumitru absent
Lungu Tudorița prezentă
Lupașcu Costel prezent
Lupescu Dumitru prezent
Macovei Silviu Nicu absent
Magyar Loránd-Bálint absent
Manole Petre-Florin prezent
Mareș Mara prezentă
Marica Petru-Sorin prezent
Márton Árpád-Francisc prezent
Matei Călin-Vasile-Andrei prezent
Mărgărit Mitică-Marius prezent
Meiroșu Marilena-Emilia prezentă
Mihalescul Dumitru prezent
Mînzatu Roxana prezentă
Moagher Laura-Mihaela prezentă
Mocanu Adrian absent
Mocioalcă Ion prezent
Mohaci Mihai prezent
Moldovan Carmen Ileana prezentă
Moldovan Sorin-Dan prezent
Moșteanu Liviu-Ionuț prezent
Movilă Petru absent
Munteanu Ioan prezent
Mușoiu Ștefan prezent
Nasra Gabriel-Horia prezent
Năsui Claudiu-Iulius-Gavril prezent
Neagu Nicolae prezent
Neață Eugen prezent
Nechifor Cătălin-Ioan prezent
Nicoară Romeo Florin prezent
Nicolae Andrei prezent
Nicolăescu Gheorghe-Eugen prezent
Nicolicea Eugen prezent
Nistor Laurențiu prezent
Niță Mihai prezent
Niță Nicu prezent
Nosa Iuliu prezent
Olar Corneliu prezent
Olteanu Daniel prezent
Oprea Dumitru absent
Oprișcan Mihai Doru prezent
Oros Nechita-Adrian prezent
Oteșanu Daniela prezentă
Palăr Ionel absent
Pambuccian Varujan prezent
Pană Adriana-Doina prezentă
Paraschiv Rodica prezentă
Pașcan Emil-Marius absent
Pau Radu-Adrian prezent
Păle Dănuț prezent
Petcu Toma-Florin prezent
Petrea Gabriel prezent
Petrețchi Nicolae-Miroslav prezent
Petric Octavian prezent
Peța Eliza-Mădălina prezentă
Pirtea Marilen-Gabriel prezent
Pistru-Popa Eusebiu-Manea prezent
Pleșoianu Liviu Ioan Adrian prezent
Plumb Rovana prezentă
Ponta Victor-Viorel absent
Pop Andrei prezent
Pop Georgian prezent
Pop Rareș-Tudor prezent
Popa Florin prezent
Popa Mihai Valentin prezent
Popa Ștefan-Ovidiu prezent
Popescu Mariana-Venera prezentă
Popescu...

Petrețchi, prezent. V-ați liniștit?

Vă mulțumesc.

Popescu Pavel absent
Popescu Virgil-Daniel prezent
Preda Cezar-Florin prezent
Predoiu Marian-Cătălin prezent
Presură Alexandra prezentă
Prisnel Adrian-Claudiu prezent
Prișcă Răzvan Sorin prezent
Prună Cristina-Mădălina prezentă
Radu Anișoara prezentă
Radu Nicolaie-Sebastian-Valentin prezent
Raețchi Ovidiu Alexandru absent
Răcuci Claudiu-Vasile absent
Rădulescu Alexandru prezent
Rădulescu Cătălin-Marian prezent
Rădulescu Dan-Răzvan absent
Rodeanu Bogdan-Ionel absent
Roman Florin-Claudiu prezent
Roman Ioan Sorin prezent
Romanescu Cristinel prezent
Roșca Lucreția prezentă
Rotaru Alexandru prezent
Rotaru Răzvan-Ilie prezent
Săftoiu Ana Adriana prezentă
Sămărtinean Cornel-Mircea absent
Schelean-Șomfelean Valeria-Diana prezentă
Sebestyén Csaba-István absent
Sefer Cristian-George absent
Seidler Cristian-Gabriel prezent
Seres Dénes absent
Sighiartău Robert-Ionatan prezent
Simion Lucian-Eduard prezent
Simionca Ionuț absent
Simonis Alfred-Robert prezent
Sitterli Ovidiu-Ioan prezent
Socotar Gheorghe-Dinu prezent
Solomon Adrian prezent
Spânu Ion prezent
Stamatian Vasile-Florin prezent
Stanciu-Viziteu Lucian-Daniel prezent
Stancu Florinel prezent
Stativă Irinel Ioan prezent
Stănescu Alexandru prezent
Steriu Valeriu-Andrei absent
Stoica Bogdan-Alin prezent
Stroe Ionuț-Marian prezent
Suciu Matei prezent
Suciu Vasile-Daniel prezent
Surgent Marius-Gheorghe prezent
Szabó Ödön prezent
Șarapatin Elvira prezentă
Șerban Ciprian-Constantin absent
Șimon Gheorghe prezent
Șișcu George prezent
Șotcan Theodora prezentă
Șova Lucian prezent
Șovăială Constantin prezent
Ștefan Corneliu prezent
Ștefan Ion prezent
Ștefan Viorel absent
Știrbu Gigel-Sorinel prezent
Tabugan Ion absent
Tănăsescu Alina-Elena prezentă
Terea Ioan prezent
Tîlvăr Angel prezent
Todor Adrian prezent
Todoran Adrian-Mihăiță absent
Toma Ilie prezent
Tomac Eugen absent, concediu interes personal
Tripa Florin-Dan prezent
Trușcă Constantin prezent
Tudor Beatrice absentă
Tudose Mihai prezent
Turcan Raluca prezentă
Turcescu Robert-Nicolae absent
Tușa Adriana Diana prezentă
Ungureanu Emanuel-Dumitru prezent
Ursu Răzvan-Ioan prezent
Varga Glad-Aurel absent
Varga Vasile prezent
Abu-Amra Lavinia-Corina prezentă
Vasile Daniel prezent
Vasilescu Lia Olguța prezentă
Vasilică Radu Costin prezent
Vass Levente prezent
Văcaru Alin Vasile prezent
Velcea Nicolae prezent
Vexler Silviu prezent
Vișan George-Gabriel prezent
Vîlceanu Dan prezent
Vîrză Mihăiță prezent
Vlad Sergiu Cosmin prezent
Vlase Petru Gabriel prezent
Vlăducă Oana-Silvia prezentă
Voicu Mihai Alexandru prezent
Vosganian Varujan absent
Weber Mihai prezent
Zainea Cornel prezent
Zamfira Constantin-Cătălin prezent
Zisopol Dragoș Gabriel absent

Domnule vicepreședinte, dați drumul la Senat.

   

(În continuare, ședința a fost condusă de domnul senator Niculae Bădălău, vicepreședinte al Senatului.)

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumim domnului deputat Ciolacu pentru prezentare și dicție.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Ioan Cupșa prezent

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Bădălău:

Dau cuvântul domnului senator Vela, secretar al Camerei superioare a Parlamentului, Senatul, pentru citirea listei senatorilor.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Vela:

Chisăliță Ioan-Narcis prezent

Vă rog să-i înmânați buletinul...

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Bădălău:

Domnule chestor, ținând cont de împrejurări, vă rog să-i înmânați buletinul domnului senator.

Vă rog.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Vela:

Bodog Florian-Dorel prezent

Dan Carmen Daniela prezentă
Dunca Marius-Alexandru prezent
Leș Gabriel-Beniamin absent
Meleșcanu Teodor-Viorel absent
Valeca Șerban-Constantin prezent
Vulpescu Ioan prezent
Alexandrescu Vlad-Tudor prezent
Andronescu Ecaterina prezentă
Arcan Emilia prezentă
Arcaș Viorel prezent
Avram Nicolae absent
Baciu Gheorghe absent
Badea Viorel-Riceard absent
Bădălău Niculae prezent
Bădulescu Dorin-Valeriu absent
Băsescu Traian absent
Benea Adrian-Dragoș prezent
Botnariu Emanuel-Gabriel prezent
Brăiloiu Tit-Liviu prezent
Breaz Valer-Daniel prezent
Bulacu Romulus prezent
Butunoi Ionel-Daniel prezent
Cadariu Constantin-Daniel prezent
Caracota Iancu absent
Cazan Mircea-Vasile absent
Cazanciuc Robert-Marius prezent
Cârciumaru Florin prezent
Chirteș Ioan-Cristian prezent
Chițac Vergil absent
Cîțu Florin-Vasile prezent
Coliban Allen prezent
Corlățean Titus prezent
Costoiu Mihnea-Cosmin prezent
Covaciu Severica-Rodica prezentă
Craioveanu Elena-Lavinia prezentă
Crețu Gabriela prezentă
Cristina Ioan absent
Császár Károly Zsolt prezent
Cseke Attila-Zoltan absent
Dănăilă Leon prezent
Deneș Ioan prezent
Derzsi Ákos absent
Diaconescu Renică prezent
Diaconu Adrian-Nicolae absent
Dinică Silvia-Monica prezentă
Dinu Nicoleta-Ramona prezentă
Dircă George-Edward prezent
Dogariu Eugen prezent
Dumitrescu Iulian prezent
Dunca Marius-Alexandru prezent
Fălcoi Nicu absent
Federovici Doina-Elena prezentă
Fejér László-Ődőn absent
Fenechiu Cătălin-Daniel absent
Fifor Mihai-Viorel prezent
Filipescu Răducu-George prezent
Ganea Ion absent
Ghica Cristian absent
Gorghiu Alina-Ștefania absentă
Goțiu Remus Mihai prezent
Hadârcă Ion prezent
Hărău Eleonora-Carmen absentă
Ilea Vasile prezent
Ilie Viorel prezent
Ionașcu Gabi absent
Iordache Virginel prezent
Iriza Scarlat prezent
László Attila absent
Leș Gabriel-Beniamin prezent
Lungu Dan absent
Lungu Vasile-Cristian absent
Lupu Victorel absent
Manda Iulian-Claudiu prezent
Manoliu Dan prezent
Marciu Ovidiu-Cristian-Dan prezent
Marin Gheorghe prezent
Marin Nicolae prezent
Marussi George-Nicolae absent
Matei Constantin-Bogdan prezent
Mazilu Liviu-Lucian prezent
Meleșcanu Teodor-Viorel absent
Mihail Radu-Mihai absent
Mihu Ștefan prezent
Mirea Siminica prezentă
Moga Nicolae prezent
Nicolae Șerban prezent
Nicoară Marius-Petre prezent
Niță Ilie prezent
Novák Csaba-Zoltán prezent
Oprea Mario-Ovidiu prezent
Oprea Ștefan-Radu prezent
Orțan Ovidiu-Florin prezent
Pavel Marian prezent
Pațurcă Roxana-Natalia prezentă
Pauliuc Nicoleta prezentă
Pănescu Doru-Adrian absent
Pereș Alexandru prezent
Pintea Sorina prezentă
Pîrvulescu Eugen absent
Pop Gheorghe prezent
Popa Cornel absent
Popa Ion prezent
Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton prezent
Preda Radu-Cosmin absent
Presadă Florina-Raluca prezentă
Resmeriță Cornel-Cristian absent
Romașcanu Lucian prezent
Rotaru Ion prezent
Ruse Mihai prezent
Savin Emanoil prezent
Salan Viorel prezent
Sbîrnea Liliana prezentă
Scântei Laura-Iuliana absentă
Sibinescu Ionuț prezent
Silistru Doina prezentă
Simionca Ioan prezent
Smarandache Miron-Alexandru prezent
Soporan Aurel-Horea prezent
Stan Ioan prezent
Stănescu Paul prezent
Stângă George-Cătălin prezent
Stocheci Cristina-Mariana prezentă
Șoptică Costel prezent
Talpoș Ioan-Iustin absent
Tánczos Barna absent
Teodorovici Eugen-Orlando prezent
Toma Cătălin Dumitru prezent
Toma Vasilică prezent
Trufin Lucian prezent
Turos Lóránd prezent
Țapu Nazare Eugen prezent
Țuțuianu Adrian prezent
Valeca Șerban-Constantin prezent
Vela Ion-Marcel prezent
Verestóy Attila prezent
Vulpescu Ioan prezent
Wiener Adrian prezent
Zamfir Daniel-Cătălin absent

Reiau lista celor care poate n-au fost în sală.

Alexandrescu Vlad-Tudor
Avram Nicolae
Baciu Gheorghe
Badea Viorel-Riceard
Bădulescu Dorin-Valeriu
Băsescu Traian
Caracota Iancu
Cazan Mircea-Vasile
Chițac Vergil
Covaciu Severica-Rodica
Cristina Ioan
Cseke Attila-Zoltan
Derzsi Ákos
Diaconu Adrian-Nicolae
Fălcoi Nicu
Fejér László-Ődőn
Fenechiu Cătălin-Daniel
Ganea Ion
Ghica Cristian
Gorghiu Alina-Ștefania
Hărău Eleonora-Carmen
Ionașcu Gabi
László Attila
Lungu Dan
Lungu Vasile-Cristian
Lupu Victorel
Meleșcanu Teodor-Viorel
Mihail Radu-Mihai
Pănescu Doru-Adrian
Popa Cornel
Preda Radu-Cosmin
Resmeriță Cornel-Cristian
Scântei Laura-Iuliana
Talpoș Ioan-Iustin
Tánczos Barna
Zamfir Daniel-Cătălin

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Bădălău:

În conformitate cu prevederile art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, rog membrii Birourilor permanente să se reunească în sala Biroului permanent al Camerei Deputaților pentru verificarea, numărarea voturilor și întocmirea proceselor-verbale cu privire la rezultatul votului.

Rog membrii comisiei care au fost votați să nu plece, pentru că urmează depunerea jurământului, lucrările reluându-se după numărarea voturilor.

Mulțumesc.

   

După pauză

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Bădălău:

Doamnelor și domnilor senatori și deputați, reluăm lucrările.

Îl invit pe domnul senator Vela pentru prezentarea proceselor-verbale referitoare la rezultatul votului asupra componenței Comisiei SRI.

Vă rog, domnule senator.

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Vela:

Proces-verbal referitor la rezultatul votului exprimat de către deputați și senatori cu privire la alegerea membrilor Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații și a biroului acesteia.

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, în temeiul art. 44 alin. (4) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, procedând la verificarea și numărarea voturilor exprimate de către deputați și senatori, prin vot secret cu buletine de vot, asupra candidaților propuși pentru alegerea membrilor, respectiv a componenței biroului Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității Serviciului Român de Informații, au constatat următoarele:

 • numărul total al deputaților și senatorilor: 465;
 • numărul deputaților și senatorilor prezenți: 368;
 • numărul total de voturi exprimate: 368;
 • numărul de voturi anulate: 0;
 • numărul total de voturi valabil exprimate: 368.

Din verificarea și numărarea voturilor rezultă următoarele, cu privire la candidații propuși pentru funcția de membru al comisiei.

Domnul senator Țuțuianu Adrian:

 • voturi pentru: 366;
 • voturi contra: 2.

Doamna senator Federovici Doina-Elena:

 • voturi pentru: 366;
 • voturi contra: 2.

Domnul deputat Babuș Radu:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Domnul deputat Nasra Gabriel-Horia:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Domnul deputat Preda Cezar-Florin:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Domnul senator Chirteș Ioan-Cristian:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Domnul deputat Costescu Manuel:

 • voturi pentru: 368;
 • voturi contra: 0.

Domnul senator Verestóy Attila:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Domnul deputat Cucșa Marian-Gheorghe:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Cu privire la candidații pentru biroul comisiei, domnul senator Țuțuianu Adrian, președinte:

 • voturi pentru: 366;
 • voturi contra: 2.

Domnul deputat Cucșa Marian-Gheorghe, vicepreședinte:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Domnul senator Verestóy Attila, secretar:

 • voturi pentru: 367;
 • voturi contra: 1.

Potrivit prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată, și ale art. 51 alin. (7) din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, numirea în funcție se hotărăște cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți.

Ca urmare a faptului că a fost întrunită majoritatea necesară, sunt aleși în calitatea de membru al comisiei, respectiv membru în biroul comisiei, deputații și senatorii menționați mai sus.

Video in format Flash/IOS

Domnul Niculae Bădălău:

Mulțumesc, domnule senator.

Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

Potrivit rezultatului votului, Parlamentul a hotărât componența nominală a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie mardi, 7 décembre 2021, 23:49
Téléphone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro