Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 28-03-2017

Ședința Camerei Deputaților din 28 martie 2017

25. Aprobarea scoaterii de pe lista de vot final a Propunerii legislative de revizuire a Constituției României (Pl-x 127/2017).
 
consultă fișa PL nr. 127/2017

Video in format Flash/IOS

Domnul Ion-Marcel Ciolacu:

Domnule președinte de ședință,

Vă propun ca inițiativa legislativă privind revizuirea Constituției României, Pl-x 127/2017, să nu mai figureze pe lista de vot final de astăzi. Să fie retrimisă Birourilor permanente reunite, pentru a discuta un posibil conflict de competențe între cele două Camere ale Parlamentului, să se decidă traseul legislativ al acesteia, având în vedere următoarele motive.

Inițiativa legislativă a fost depusă la Senat, iar plenul acestuia, în mod inexplicabil, a decis ca propunerea legislativă să fie transmisă Camerei Deputaților, în calitate de primă Cameră.

Așa cum ați auzit și la dezbaterile generale de ieri, din luările de cuvânt ale reprezentanților grupurilor parlamentare, nu există niciun argument legal sau constituțional care să consfințească calitatea Camerei Deputaților, de primă Cameră.

Așa stând lucrurile, pentru a nu face nicio greșeală în privința acestei inițiative legislative atât de importante și susținute de 3 milioane de oameni, cea mai la îndemână propunere este aceea de a discuta această chestiune în fața celor două Birouri permanente reunite, care ar trebui să tranșeze acest veritabil conflict de competențe între cele două Camere.

Mulțumesc.

Video in format Flash/IOS

Domnul Petru Gabriel Vlase:

Mulțumesc.

Vot.

Video in format Flash/IOS

139 de voturi pentru, un vot împotrivă, două abțineri. Propunerea a fost aprobată.

Mulțumesc.

Încheiem ședința de dezbateri.

Ora 13,00 ședința de vot final.

Stimați colegi,

Îmi cer scuze, trebuia să vă fac un anunț procedural.