Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2017 > 04-04-2017

Ședința Camerei Deputaților din 4 aprilie 2017

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.4 Emil-Marius Pașcan - declarație politică intitulată "Proști de buni...";

   

Domnul Marian-Cătălin Predoiu:

    ................................................
Video in format Flash/IOS

De la Grupul parlamentar al PMP, Marius Pașcan?

Dacă nu, Corneliu Bichineț. A, scuze, nu v-am auzit, de regulă mă uit acolo.

Mulțumesc.

Vă rog, domnule deputat.

Video in format Flash/IOS

Domnul Emil-Marius Pașcan:

Vă mulțumesc, domnule președinte de ședință.

Distinși colegi,

Declarația mea politică se intitulează "Proști de buni...".

În timp ce România pare azi captivă în conflictualitatea care contrapune juridic puteri ale statului, când Legislativul și Executivul se luptă de la vârful actualei puteri politice cu DNA-ul și puterea judecătorească, iar Curtea Constituțională se căznește să stabilească dacă pot face parte din Guvernul României condamnații penal, UDMR rămâne singura formațiune politică pritocită prin Parlamentul României și culisele guvernării, deopotrivă, ca partid și uniune de tip "ONG", care își promovează cu cerbicie interesele etnocentriste, separatiste, având drept țintă crearea unei enclave etnic-minoritare în inima României. Deși clamează oficial spilcuit, dar pur demagogic, valorile și principiile Uniunii Europene, chiar dacă își parfumează discursurile cu nevoia de conservare a identității culturale și multiculturalitate, liderii UDMR nu contenesc să instige anacronic și primitiv la separatism etnic, să atace Constituția României și să încerce crearea unei atmosfere ostile României în plan extern.

Deputații UDMR susțin belicos amendarea proiectului legislativ privind aniversarea, anul viitor, a Centenarului Marii Uniri, solicitând provocator eliminarea din actul normativ a sintagmei "național", considerată "nepotrivită". Este, evident, o batjocură la adresa Constituției României, pe care UDMR-iștii nu o recunosc și nu o respectă dintotdeauna, câtă vreme nu suportă oricum nicio consecință legală.

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a dus cu pâra la PPE, la Malta, și cu dezinformarea împotriva României, întâlnindu-se cu reprezentanți ai conducerii Partidului Popular European, prezentându-le cazul Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureș, mințind cu tupeu că "în România, sunt folosiți procurorii în încercarea de a desființa o școală, o situație intolerabilă, care periclitează viitorul sutelor de elevi care învață la acel liceu".

Pe noi, care trăim în inima României și avem parte în mod consecvent de agresiunile politice și administrative cu caracter etnic separatist, nu ne mai impresionează cererile obraznice ale UDMR.

Nu e prost cel care cere... E însă supărător că pentru conservarea identității culturale a minoritarilor români din județele Harghita și Covasna, statul român nu face aproape nimic, de parcă ar consimți că epurarea etnică din "HARCOV" este un proces firesc. Pe românii din aceste județe, minoritari în propria lor țară, nu-i mai ascultă nici România, nici Uniunea Europeană, așa cum nu-i ascultă nici pe minoritarii români din Ungaria.

Video in format Flash/IOS

Domnul Marian-Cătălin Predoiu:

Timpul...

Video in format Flash/IOS

Domnul Emil-Marius Pașcan:

... Fiindcă, deh, românii sunt campionii toleranței europene, adică proști de buni... sau invers.

Deputat al PMP de Mureș, Marius Pașcan.

Video in format Flash/IOS

Domnul Marian-Cătălin Predoiu:

Mulțumesc, domnule deputat.