You are here: Home page > Parliamentary Business > Debates > Calendar 2017 > 13-06-2017

Sittings of the Chamber of Deputies of June 13, 2017

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.47 Călin-Vasile-Andrei Matei - declarație politică referitoare la greva angajaților ROMATSA;

Domnul Călin-Vasile-Andrei Matei:

Am asistat în ultima perioadă la greva angajaților ROMATSA. O grevă nejustificată, într-o perioadă aglomerată, cum este cea dinaintea sărbătorii de Rusalii.

Etapa actuală de dezvoltare a civilizației se caracterizează prin creșterea fără precedent a volumului de oameni, care, dintr-un motiv sau altul, călătoresc în toate zonele Terrei. În acest context, concomitent cu celelalte genuri de transport, transporturile aeriene se impun tot mai mult, ele oferind o siguranță ridicată, rapiditate maximă și cel mai ridicat grad de confort.

Precum spune și Arnold Toynbee: "În scurta durată a unei singure vieți, tehnica modernă a făcut ca, prin desființarea distanțelor, întreaga lume să fie brusc în legătură". Așadar, trebuie să ne îngrijim, situația de grevă, care este posibil oricând să explodeze din nou, să se dezamorseze, iar soluțiile care să conducă la stingerea conflictului de muncă să fie identificate.

Nemulțumirea nu vine din salariile mici, așa cum am fi tentați să credem atunci când auzim de proteste, cauza fiind lipsa unui buget stabil în cadrul companiei ROMATSA.

Sunt necesare crearea unor premise pentru rezolvarea divergențelor existente în cadrul ROMATSA, astfel încât compania să asigure în continuare, în condiții operaționale și tehnice, serviciile de trafic aerian, precum și evitarea bulversării populației la nivel național.