Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2018 > 24-10-2018

Ședința Camerei Deputaților din 24 octombrie 2018

  1. Declarații politice și intervenții ale domnilor deputați:
  1.90 Mihai Weber - declarație politică intitulată "Guvernul PSD sprijină suplimentarea fondurilor pentru IMM-uri";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Mihai Weber:

"Guvernul PSD sprijină suplimentarea fondurilor pentru IMM-uri"

Guvernul vine cu o inițiativă benefică mediului de afaceri, susținând astfel dezvoltarea IMM-urilor, prin accesul la finanțare.

În ședința de Guvern, din 15 octombrie a anului în curs, a fost aprobat cadrul legislativ care prevede suplimentarea alocării financiare inițiativei pentru IMM-uri cu 150 de milioane de euro, urmând ca Actul Adițional la Acordul de Finanțare dintre Fondul European de Investiții și Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice să fie semnat.

MDRAP a creat o nouă Axă Prioritară în cadrul Programului Operațional Regional, cu finanțare europeană, dedicată implementării Inițiativei pentru IMM-uri. Suma alocată pentru această axă este în valoare de 250 de milioane de euro, alocarea inițială fiind adăugată la suplimentarea de acum.

De specificat este că, până la 31 decembrie 2017, prin Inițiativa pentru IMM-uri, s-au acordat credite către 417 IMM-uri, în valoare totală de 102,4 milioane de euro.

Contrar informațiilor aruncate în media cu privire la nerespectarea Programului de guvernare, PSD demonstrează și de această dată că-și onorează promisiunile făcute, în acest caz fiind vorba despre susținerea mediului de afaceri prin accesul la finanțare.