Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2019 > 10-04-2019

Ședința Camerei Deputaților din 10 aprilie 2019

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.23 Adrian-Mihăiță Todoran - declarație politică intitulată "PSD și ALDE ne scot din Europa doar ca să scape cu banii furați";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Adrian-Mihăiță Todoran:

"PSD și ALDE ne scot din Europa doar ca să scape cu banii furați"

A început numărătoarea inversă, până când Dragnea o să fie scăpat de pușcărie prin ordonanță de urgență. Disperarea președintelui PSD, de a vedea odată adoptate ordonanțele salvatoare, s-a văzut zilele trecute, când i-a transmis ministrului justiției: "Eu cred că domnul ministru Toader trebuie să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Trebuie să înceteze cu această atitudine. A tot anunțat că va da niște ordonanțe de urgență, care de fapt nu s-au dat".

Liviu Dragnea are în 15 aprilie, probabil, ultimul termen la Înalta Curte, și are nevoie de această ordonanță ca de aer, pentru a fi sigur că nu merge la închisoare. Situația a devenit cât se poate de clară, singura miză a guvernării PSD-ALDE este scăparea de pedepsele pe care ar trebui să le suporte, ca urmare a devalizării bugetului statului și a săvârșirii unor fapte de corupție.

Atacurile asupra justiției, democrației și asupra statului de drept trebuie oprite imediat. Locul României este în Europa, chiar dacă PSD și ALDE, cei care au capturat statul momentan, vor să ne îndepărteze cât de mult de tot ceea ce înseamnă corectitudine și dezvoltare. Este foarte important să ne dăm seama de impactul acestor regresii în domeniul justiției, astfel de derapaje riscând să ne scoată din Europa, doar din cauza unor politicieni corupți!

Uniunea Europeană a avertizat România că vor fi consecințe imediate, dacă premierul, la comanda lui Liviu Dragnea, adoptă ordonanțele de urgență pe justiție, cele mai grave fiind blocarea fondurilor europene, practic nu vom mai primi acei bani prin care s-a dezvoltat România în ultimii 10 ani.

Singura preocupare a social-democraților este să scape de propriile dosare penale, nu le pasă de România. Important este ca societatea civilă să protesteze și să ceară Guvernului să se oprească din acest drum prăpăstios pentru țară. Iar pe 26 mai să mergem la vot și să trimitem PSD acolo unde îi este locul, la groapa de gunoi a istoriei.