Nicu Niță
Nicu Niță
Ședința Camerei Deputaților din 10 aprilie 2019
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.54/22-04-2019

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2019 > 10-04-2019 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 10 aprilie 2019

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.51 Nicu Niță - intervenție politică despre "Produse agroalimentare ecologice";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Nicu Niță:

"Produse agroalimentare ecologice"

Agricultura convențională, o mare utilizatoare de produse chimice de sinteză, a devenit tot mai poluantă în ultimii 20 de ani, iar acest lucru s-a resimțit în mod negativ, la nivel global, asupra mediului înconjurător și sănătății oamenilor. Acesta este principalul motiv pentru care atât producătorii, cât și consumatorii au căutat să se orienteze asupra unui alt tip de agricultură care să protejeze mediul ambiant și sănătatea umană. Acest tip de agricultură îl reprezintă agricultura ecologică numită și agricultura biologică. Atuurile agriculturii ecologice sunt: durabilitatea, calitatea și securitatea alimentară.

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman. Unul dintre principalele scopuri ale agriculturii ecologice este producerea de produse agroalimentare proaspete și autentice, care să respecte factorii naturali și de mediu.

În etapa de procesare a alimentelor se interzice folosirea aditivilor alimentari, a substanțelor chimice de sinteză, pentru prepararea alimentelor ecologice. Agricultura ecologică are o contribuție majoră la dezvoltarea durabilă a agriculturii, la creșterea activităților economice cu o importantă valoare adăugată și la sporirea interesului pentru dezvoltarea spațiului rural.

România are printre cele mai mari creșteri ale producției ecologice la nivel internațional. Acest lucru demonstrează că există un interes crescut al producătorilor români de a produce ecologic, comparativ cu cel din alte țări din Europa. Un alt domeniu unde România stă mai bine în comparație internațională, este cel al colectării de miere ecologică din zonele sălbatice.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 22 iulie 2019, 17:13
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro