Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2020 > 06-05-2020

Ședința Camerei Deputaților din 6 mai 2020

16. Declarații politice și intervenții ale deputaților:  
  16.47 Florin-Claudiu Roman - declarație politică: "Minciuna are picioare prea scurte, domnule Ciolacu, în cazul dumneavoastră!";

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

Domnul Florin-Claudiu Roman:

"Minciuna are picioare prea scurte, domnule Ciolacu, în cazul dumneavoastră!"

"Președintele Ținutului Secuiesc este ales de către cetățenii Ținutului Secuiesc, prin alegeri libere și generale, prin vot secret și direct, pentru o perioadă de patru ani" - este unul dintre articolele prevăzut în inițiativa legislativă a UDMR, pe care domnul Ciolacu a lăsat-o intenționat să treacă tacit, adică, pur și simplu, pe șest, de Camera Deputaților!

Un alt articol din acest proiect prevedea faptul că "Statutul de autonomie garantează dreptul la folosirea liberă a drapelului și simbolului fiecărui scaun secuiesc. Prezentul Statut garantează folosirea liberă a simbolurilor națiunii maghiare, precum și ale comunităților naționale în minoritate numerică în Ținutul Secuiesc".

Iar acestea sunt numai două dintre articolele unei propuneri legislative care, odată transformată în lege, ar fi năruit statul național român!

Da, în cele din urmă, după ce s-a aflat public despre înțelegerea ascunsă dintre PSD, via Ciolacu și UDMR, Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc a fost respinsă, în regim de urgență, de către Senat! Însă este indubitabil faptul că acest lucru s-a întâmplat numai după ce președintele Iohannis și opinia publică au reacționat foarte vehement pe acest subiect! Altfel, lucrurile ar fi avut circuitul deja stabilit prin troc, de către PSD și UDMR, la fel ca la Camera Deputaților, în mod sigur, și voi demonstra acest lucru, în cele ce urmează, cu date concrete.

Astfel, Pl-x 670/2019, respectiv, Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc a primit aviz negativ din partea Guvernului Orban, precum și din partea Consiliului Legislativ și Consiliului Economic și Social. De asemenea, avizul a fost negativ și din partea Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, iar raportul a fost de respingere din partea Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. În plus, odată cu întocmirea raportului de respingere, acest proiect a fost înscris în data de 9 martie a.c. pe ordinea de zi a plenului, de către conducerea Camerei Deputaților, dar tocmai la punctul 112! Iar acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care chiar în data de 9 martie a fost o ședință de plen în care acest proiect nu a fost dezbătut, iar în zilele de 10 și 12 martie a.c. au urmat alte două ședințe de plen ale Camerei Deputaților, în care, surpriză, nu s-a dezbătut problema Ținutului Secuiesc, pentru că domnul Simonis, liderul grupului PSD, și domnul Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și al PSD, au de fiecare dată doar urgențe, care mai de care mai populiste, care au rolul de a goli vistieria țării și pentru următoarele 10 generații de români!

Mai mult decât atât, declarațiile victimizante ale domnului Ciolacu, cu privire la faptul că Parlamentul s-a închis din cauza colegului Vergil Chițac, înainte de a putea dezbate și respinge Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc, nu sunt absolut deloc sustenabile, deoarece domnul senator Chițac a fost declarat pozitiv în urma testului pentru COVID-19, în data de 13 martie a.c. Deci fix după ce domnul Ciolacu și PSD au avut la dispoziție 3 ședințe de plen, care s-au desfășurat în mod normal, în care puteau respinge, fără probleme și fără a fi în situație de urgență, un proiect toxic pentru unitatea națională a României!

Dar este limpede că lucrurile nu au stat în realitate așa, ci, de fapt, a existat o înțelegere subterană între PSD-ul domnului Ciolacu și UDMR. Altfel, cum poate justifica domnul Ciolacu că pusese proiectul respectiv tocmai la poziția 112 pe ordinea de zi de plen, dar și că a comunicat Biroului permanent, abia în aprilie, faptul că a fost depășit din martie termenul de dezbatere, adică pentru trecerea tacită de Camera Deputaților, și abia la sfârșitul lunii aprilie a apărut și pe site-ul Camerei acest detaliu?!

Cine minte, domnule Ciolacu?! Este limpede acum că dumneavoastră nu ați vrut să faceți nimic concret pentru a nu trece tacit acest proiect neconstituțional al UDMR și profund antinațional pentru România?! Este limpede, acum, că interesul național al românilor nu primează pentru dumneavoastră și PSD, nici măcar în situații vitale?!

Români suntem cu toții, domnule Ciolacu. Și eu, și dumneavoastră, și etnicii maghiari din România, și toți alegătorii PSD sau ai PNL! Iar a fi român înseamnă că nu trebuie să uităm, nici măcar o secundă, nici eu, nici dumneavoastră, nici vreun alt român, fie el și etnic maghiar, că pentru țara aceasta, numită România, nu sunt negociabile vreodată integritatea și unitatea sa!