Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2020 > 13-10-2020

Ședința Camerei Deputaților din 13 octombrie 2020

31. Dezbaterea Proiectului de Lege pentru simplificarea impozitului pe clădirile cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice prin completarea art. 459 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (PL-x 600/2020) (rămas pentru votul final).
 
consultă fișa PL nr. 600/2020

 

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

  ................................................

6. Proiectul de Lege pentru simplificarea impozitului pe clădirile cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice prin completarea art. 459 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal; PL-x 600/2020; caracter ordinar.

Avem 5 poziții cu amendamente admise.

Prezentarea raportului, Comisia pentru buget.

Domnul George-Gabriel Vișan (de la tribună):

Mulțumesc, doamnă președinte.

În conformitate cu prevederile art. 94 din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, Comisia pentru buget, finanțe și bănci a fost sesizată spre dezbatere în fond cu Proiectul de Lege pentru simplificarea impozitului pe clădirile cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice prin completarea art. 459 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

La dezbaterea proiectului de lege s-au avut în vedere avizele favorabile ale Consiliului Legislativ, Consiliului Economic și Social și al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare și punctul de vedere negativ al Guvernului.

În urma dezbaterii proiectului de lege și a opiniilor exprimate, deputații prezenți la lucrările online au hotărât, cu majoritate de voturi, să propună plenului Camerei Deputaților spre dezbatere și adoptare Proiectul de Lege pentru simplificarea impozitului pe clădirile cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice prin completarea art. 459 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu amendamentele admise prezentate în anexă.

În raport cu obiectul și conținutul său, proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare.

Mulțumesc.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Vă mulțumesc.

Dezbateri generale?

Domnul Năsui.

Vă rog.

Domnul Claudiu-Iulius-Gavril Năsui (de la tribună):

Mulțumesc frumos, doamnă președinte.

Stimați colegi,

Este a patra lege din pachetul de debirocratizare și transparentizare pe care l-am depus, acum câteva săptămâni, împreună cu mai mulți colegi din această sală.

Proiectul acesta ce face? Practic, simplifică foarte mult procedura de plată a impozitelor pentru clădirile cu destinație mixtă - și rezidențială, și nerezidențială.

Practic, iar debirocratizăm, mai reducem puțin din povara administrativă, care în România, așa cum v-am mai spus de la această tribună, este foarte ridicată.

Genul acesta de proiecte sunt ceea ce noi, la USR, susținem cel mai mult. Ajută mediul privat, nu au decât impact bugetar pozitiv. Pentru că, dacă înlesnim activitatea economică, se produce mai multă valoare în mediul privat și se îmbogățește în felul acesta... (Vociferări.) ...și durabil bugetul de stat. (Vociferări.)

Da, corect. Nu, noi, la USR, aveam 9% din Parlament. Nu puteam s-o trecem fără susținerea dumneavoastră și a mai multor colegi.

La Senat a trecut în unanimitate.

Vom vedea cum trece și de Cameră.

Și vreau să mulțumesc în mod special președintelui Comisiei pentru buget, finanțe, noului președinte, pentru susținerea în trecerea acestor proiecte.

Mai sunt încă 3 proiecte din pachetul de 7 proiecte de debirocratizare și transparentizare.

Sunt convins că, așa cum am avut susținere până acum, vom avea și pentru susținerea celorlalte proiecte, să le trecem pe toate, pentru că, până la urmă, nu sunt proiecte partinice.

Da, sunt și de la USR, dar sunt susținute și de alte partide.

Și e bine pentru România să mai facem și genul acesta de proiecte.

Vă mulțumesc mult tuturor celor care ați susținut.

Și sper să iasă un vot pozitiv.

Mulțumesc frumos.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:

Mulțumesc și eu.

Nu mai sunt alte intervenții la dezbateri generale.

Dacă de la poziția 1 la poziția 5 sunt obiecții? Nu sunt.

Proiectul merge la votul final.