Sunteți în secțiunea: Prima pagina > Relații publice > Comunicate de presă Versiunea pentru printare
din august 2019

  ANUNȚ DE PRESĂ
ACREDITAREA JURNALIȘTILOR ÎN SESIUNEA SEPTEMBRIE - DECEMBRIE 2019

Direcția comunicare și relații publice a Camerei Deputaților anunță că în perioada 12 august – 12 septembrie se primesc cererile de prelungire a acreditărilor permanente, precum și legitimațiile valabile în sesiunea anterioară, pentru aplicarea vizei care va permite accesul în instituție în sesiunea septembrie - decembrie 2019. Anexăm cererea tipizată de prelungire a acreditărilor permanente.

14 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grupul parlamentar al PNL)
Incompetența de la transporturi lovește din nou!
Domnule ministru Răzvan Cuc, cu recepții făcute pe jumătate vom avea autostrăzi în România la Paștele Cailor!

În plin scandal legat de recepția loturilor 3 și 4 din autostrada Lugoj-Deva, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, lansează o fumigenă și promite finalizarea în decembrie a unui alt obiectiv important - magistrala de metrou M5 Drumul Taberei-Eroilor!

13 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Cu PSD, fals tratat de guvernare

România, de când PSD a preluat puterea, devine un stat lipsit de competitivitate, în care sectorul privat nu e stimulat pentru dezvoltare. Am ajuns să avem din nou un aparat administrativ supradimensionat, efectul fiind incapacitatea de reducere a birocrației și de asigurare a digitalizării serviciilor publice. Este un stat care există pentru sine, nu și pentru cetățeni.

13 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Rectificarea bugetară – orientată către progres

Luni, 12 august, a fost adoptată în ședința de guvern, rectificarea bugetară pe anul 2019.

13 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul deputat Marilen Pirtea (Grupul parlamentar al PNL)
Rectificarea bugetară, între neasumarea greșelilor și perpetuarea iresponsabilității fiscal – bugetare. Educația devine victima deciziilor PSD – ALDE

„Rectificarea bugetară realizată de actualul Guvern este din nou ruptă din fantezia fiscal –bugetară a unor personaje decuplate de a realitățile economiei românești.

13 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PSD)
Lucrările la Podul peste Prut de la Ungheni sunt blocate din cauza obținerii Acordului de mediu

Lucrarea de infrastructură Podul peste Prut de la Ungheni înregistrează un blocaj generat de obținerea Acordului de mediu, susține ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în răspunsul la o interpelare parlamentară trimisă de deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, pe tema blocării lucrărilor din infrastructura autohtonă de transport.

12 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
PSD falimentează educația și cercetarea

România se află din nou în trista situație de a vedea cum nociva guvernare PSD îi ratează viitorul. Totul a pornit de la așa-zisul program de guvernare, un program al minciunilor sistematice oferit românilor.

12 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Ionel Palăr (Grupul parlamentar al PNL)
Din nou, dispreț și bătaie de joc marca PSD-ALDE la alocările bugetare pentru județul Bacău

Locuitorii și investițiile din județul Bacău nu sunt o prioritate pentru Guvernul PSD-ALDE, iar cea mai bună dovadă o reprezintă alocările realizate în aceste zile pentru echilibrarea bugetelor cu sume defalcate din taxa pe valoare adăugată (TVA).

9 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Matei Dobrovie (Grupul parlamentar al PNL)
PNL propune modificarea legii jandarmeriei pentru a împiedica un nou 10 august

Deputatul PNL Matei Dobrovie propune măsuri de protecție a cetățenilor pașnici față de abuzurile forțelor de ordine.

9 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătau (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD, Elena Hărătău, a primit asigurări din partea ministrului Transporturilor că lucrările la varianta ocolitoare a municipiului Bacău vor fi finalizate peste doi ani

Alte patru investiții majore vor fi realizate în infrastructura județului Bacău.

Deputatul social democrat Elena Hărătău a primit răspunsul ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, la interpelarea referitoare la finalizarea lucrărilor infrastructurii de transport din județul Bacău.

„Lucrările de infrastructură în județul Bacău, implementate și data limită de finalizare a acestora în conformitate cu cerințele beneficiarului, sunt următoarele: [...]

7 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Un altfel de 10 august!
Se împlinește un an de la 10 august 2018, când marea demonstrație împotriva abuzurilor PSD a fost curmată cu forța, folosindu-se Jandarmeria împotriva românilor.

Un an de când cei vinovați stau liniștiți, crezând că au astupat gura cetățenilor, an în care Carmen Dan a stat până de curând în fruntea Ministerului de Interne, transformat în minister al represiunii. [...]

7 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Mihaela Huncă (Grupul parlamentar PRO Europa)

Din rău în mai rău!
Din păcate așa funcționează acum guvernul Dăncilă! Guvernul taie din nou, în mod inexplicabil, banii de investiții și reușește performanța de a reduce bugetul pentru Educație!

7 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Cluj, Cristina Burciu: „În municipiul Turda sunt în execuție 48 de locuințe pentru tineri”
*În perioada următoare, ANL va mai construi 132 de unități locative în municipiile Gherla și Dej

Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a răspuns interpelării formulate de către deputatul PSD Cristina Burciu, referitoare la stadiul construcțiilor destinate tinerilor din județul Cluj.

7 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură, domnul deputat Lucian Bode (Grupul parlamentar al PNL)
Incompetența de la transporturi nu mai poate fi tolerată! Afară cu domnul Cuc!

Ministerul Transporturilor pierde din nou fonduri la prima rectificare bugetară din acest an – 128 mil lei!

6 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Găvrilă Ghilea (Grupul parlamentar al PNL)
Rectificarea bugetară, un surâs (amar) în plină vară...

Deși Ministerul Finanțelor Publice anunța sfârșitul lunii iulie ca termen limită pentru aprobarea de către Executiv a primei rectificări bugetare pe anul în curs, proiectul acestui act normativ nu a fost supus încă dezbaterii publice și nici avizării interinstituționale, ceea ce ridică serioase semne de întrebare asupra respectării calendarului de creștere a punctului de pensie, începând cu 1 septembrie 2019.

6 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PSD)
Cu sprijinul Guvernului PSD,
Administrația primarului Cosmin Necula rezolvă problema apei din municipiul Bacău

Municipiul Bacău este un imens șantier, mulțumită inițiativelor asumate de primarul Cosmin Necula, inițiative care și-au găsit binemeritata susținere din partea Guvernului PSD.

6 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu a deschis porțile unui nou birou parlamentar la Chișinău

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Salvați România (USR) și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a inaugurat duminică, 4 august 2019, un nou birou parlamentar la Chișinău, în Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru destins și informal.

6 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la președintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, domnul deputat Gigel Sorinel Știrbu (Grupul parlamentar al PNL)
Cultură insuficientă ori lipsă de umanitate, ce mai contează? Demisia!

Ororile Holocaustului, una dintre cele mai negre pagini din istoria umanității, milioane de oameni nevinovați, bărbați, femei, copii, bătrâni, omorâți pe considerente etnice și în numele unor idealuri extremiste, toate aceste acte de o cruzime inimaginabilă, uciderea în masă a populațiilor minoritare care au avut loc în anii de început ai celui de-al Doilea Război Mondial, sunt catalogate ca fiind “momente mai delicate, să nu le spunem dificile sau neplăcute” de către domnul Daniel Breaz, așa-zisul ministru al Culturii și noul ministru interimar al Educației în România.

6 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)
5 august, 97 de ani de la nașterea scriitorului Marin Preda

Scriitorul Marin Preda s-a născut pe data 5 august 1922, în comuna Siliștea – Gumești, județul Teleorman. A avut o familie împovărată de nevoi, părinții lui având o stare materială precară.

5 august 2019 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la președintele Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, doamna deputat Cristina Iurisniti (Grupul parlamentar al USR)

Stimată doamnă prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă,

Tragedia de la Caracal reflectă încă o dată nepăsarea și incompetența statului român față de prevenirea și combaterea violenței de orice fel asupra persoanelor vulnerabile, cu precădere asupra fetelor și femeilor.

5 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul deputat Marilen Gabriel Pirtea (Grupul parlamentar al PNL)
Amnistia fiscală este electorală.
Statul premiază abaterile și întârzierile chiar înaintea alegerilor

„Măsura luată de Guvern, privind instituirea unor facilități de tip amnistie fiscală sau «restructurare a datoriilor», în termenii Ordonanței de Urgență emise ieri, arată cum vor guvernanții să intervină pentru a readuce pe linia de plutire nivelul colectării obligațiilor fiscale.

2 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, apreciază Proiectul de hotărâre al Guvernului - Tichete educaționale de 250 de lei pentru elevi.

2 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, amintește că în data de 3 august 1919 trupele române au pătruns în Timișoara, iar Banatul a intrat în granițele României.

2 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Alina Teiș (Grupul parlamentar al PSD)

Doamna deputat Teiș Alina, membru în Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport și membru în Comisia pentru egalitate de șanse pentru bărbați și femei, susține Programul pentru școli al României pentru anul școlar 2019-2020, adoptat de Guvern în ședința din 31 iulie 2019, care se va adresa unui număr de 1.920.062 copii (preșcolari din grădinițele de stat autorizate/acreditate și particulare acreditate cu program normal de 4 ore și elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat autorizat/acreditat).

2 august 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Dumitru Oprea (Grupul parlamentar al PNL)
Cât timp PSD va mai duce războiul izgonirii românilor?

Migrația creierelor a fost, după 1990, o mare problemă a României. Azi, însă, sub guvernarea coaliției PSD-ALDE, apare problema emigrării mult mai multor români. De la lăcătuși la matematicieni, de la zilieri la mecanici, în fiecare zi țara noastră cunoaște acest fenomen al emigrării în masă, întreținut de PSD.

2 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu deschide un birou parlamentar la Chișinău

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Salvați România (USR) și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, va inaugura duminică, 4 august 2019, începând cu ora 11.00, un nou birou parlamentar în Chișinău, Republica Moldova.

1 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PSD)
Fermierii clujeni beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea de proiecte pilot și noi produse în sectorul pomicol

Deputatul turdean Cristina Burciu a primit răspunsul la interpelarea adresată ministrului Petru Daea, titularul portofoliului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care a avut ca obiect prezentarea măsurilor pentru sprijinirea sectorului pomicol, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.

1 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău: „Respectarea drepturilor copiilor cu dizabilități, o prioritate a guvernării PSD”
*În România există 69.865 copii cu dizabilități, din care 2.022 în județul Bacău

Deputatul PSD Bacău, Elena Hărătău, a primit răspuns la interpelarea adresată ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi, pe tema respectării drepturilor copiilor cu dizabilități.

1 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la vicepreședintele Camerei Deputaților, domnul Marilen Pirtea (Grupul parlamentar al PNL)
Transportul școlar în criză: Stă în puterea Parlamentului să respingă OUG nr. 51/2019, prin care transportul județean a fost eliminat din sfera serviciilor publice

“Serviciile de transport școlar sunt, în general, insuficiente și inadecvate, iar accesibilitatea se înrăutățește pe măsură ce elevii avansează în cadrul sistemului școlar.

1 august 2019 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 17 august 2019, 16:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro