Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării

S-a discutat mult în ultima perioadă cazul familiei Bodnariu, căreia autoritățile norvegiene i-au luat cei 5 copii sub acuzația de creștinism radical și îndoctrinarea minorilor. Statul român a fost, la rândul lui, acuzat că stă cu mâinile în sân și nu face nimic pentru a veni în sprijinul acestei familii. Țin să vă spun însă că lucrurile nu stau deloc așa!

Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, din Camera Deputatilor-Parlamentul României, al cărei vicepreședinte sunt, s-a autosesizat în acest caz. Chiar la finele anului trecut, Comisia s-a întrunit în ședință extraordinară și a hotărât efectuarea, în zilele urmatoare, a unei vizite de lucru în Regatul Norvegiei.
În calitate de vicepreședinte al Comisiei și conducător al acestei delegații, vă promit că vom face tot ce este omenește și legal posibil pentru ca adevărul să iasă la iveală! Vom avea pe agenda vizitei de lucru întâlniri cu autoritățile competente, omologii noștri parlamentari și Guvernul norvegian pentru a face demersurile necesare în vederea soluționării acestui caz.
Povestea a fost întoarsă pe toate părțile și au ieșit deja la suprafață o mulțime de ipoteze, printre care și aceea că minorii ar fi recunoscut în fața autorităților norvegiene faptul că au fost abuzați fizic de către părinți. În acest moment există două adevăruri: cel al familiei îndurerate, care a rămas peste noapte fără cei 5 copii, și cel al Autorității pentru Protecția Copilului din Norvegia (Barnevernet), ce consideră că a acționat înspre binele minorilor separându-i de familie.
În ciuda faptului că Parlamentul României, această importantă instituție a democrației românești, a ajuns la o cotă foarte joasă de încredere, să știți că există parlamentari cărora le pasă și vă spun cu mândrie că mă număr printre ei. Acesta este motivul pentru care voi face, alături de colegii mei din Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, tot ce ține de competența noastră pentru ca acest mister să fie în sfârșit deslușit, iar situația să se rezolve într-un fel sau altul. Lucrurile nu pot rămâne așa.
Sunt alături de familia care trece în această perioadă prin clipe de coșmar, deoarece, părinte fiind la rândul meu, știu că nu e nimic mai de preț pe lumea asta decât propriii copii și că pierderea lor este cel mai dureros lucru posibil. Îmi doresc ca adevărul să triumfe și vă promit că vom face totul pentru ca acest lucru să se întâmple!
Voi reveni în zilele următoare cu informații concrete cu privire la delegația pe care în scurt timp o voi conduce în Regatul Norvegiei.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 1 decembrie 2021, 21:41
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro