Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Relații publice > Versiunea pentru printare

primit de la președintele Comisiei pentru sănătate și familie, domnul deputat Florin Buicu (Grup PSD)
7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății selectează ca temă pentru 7 Aprilie - Ziua Mondială a Sănătății, un domeniu prioritar de interes global de sănătate publică.

Tema din acest an este consacrată problematicii depresiei, peste 300 de milioane de oameni la nivel mondial având această suferință, cu o creștere de 18% a numărului de cazuri în ultimii 10 ani.
Totodată, stigmatizarea reprezintă o componentă importantă a depresiei, dar și a celorlalte boli psihice.
Măsurile prevăzute în Programul de Guvernare, aprobat de Parlamentul României, prin care comisiile de specialitate ale Casei Naționale de Asigurări de Sănătate au fost eliminate, au rolul de a crește accesul la terapii al pacienților români în țara noastră.
Măsurile de creștere a salariilor în sănătate, promovate de Partidul Social Democrat, determină deja reîntoarcerea specialiștilor în România.
În viziunea PSD, sănătatea este o prioritate asumată, nu numai declarată. Prin toate măsurile prevăzute în Programul de Guvernare implementate deja sau în curs de implementare, pacienții sunt poziționați în centrul sistemului de sănătate.
Cu această ocazie, doresc mult succes tuturor profesioniștilor din sănătate din România, cei care, de multe ori și nu în cele mai bune condiții, își neglijează sănătatea pentru a asigura sănătatea noastră.
La Mulți Ani!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti miercuri, 26 ianuarie 2022, 2:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro