Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului din 7 februarie 2013 ora 9:00

4. Desemnarea membrilor în delegațiile permanente ale Parlamentului României la organizații internaționale, nominalizarea membrilor Comitetului director al GRUI și stabilirea componenței nominale a grupurilor parlamentare de prietenie
la plenul comun consultă

Desemnarea membrilor în delegațiile permanente ale Parlamentului României la organizații internaționale, nominalizarea membrilor Comitetului director al GRUI și stabilirea componenței nominale a grupurilor parlamentare de prietenie Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Eu v-aș propune să mergem pe următoarea variantă: deschidem discuțiile cu statutul, citim de la pct.4 - delegațiile permanente ale Parlamentului României la organizațiile internaționale, nominalizarea membrilor Comitetului director al GRUI, stabilirea componenței nominale a grupurilor parlamentare de prietenie și o anunțăm în plen pe toată, conform negocierii grupurilor politice parlamentare.

Votul pentru statut îl facem la final, facem și votul pentru buget, continuăm dezbaterea pe buget, închidem dezbaterea pe buget. Mai avem o jumătate de oră maxim. Intrăm pe bugetul asigurărilor sociale, îl discutăm și pe acesta și v-aș propune ca voturile să fie finale, pentru că avem și votul acesta cu buletine, dacă nu mă înșel, pentru Comisia SRI, secretarii generali, nu?

Trebuie să facem buletin de vot pe care îl înscriem pe domnul Grindeanu ca membru și este supus la vot și pe domnul Verestoy Attila pentru care scriem în dreptul domniei sale și funcția de secretar. Celelalte funcții sunt alese, colegii au depus jurământul.

La sfârșit, numai domnul Grindeanu, după ce întrunește numărul de voturi, prin procesul-verbal, va fi rugat să depună jurământul în fața plenului.

Dacă, domnule Verestoy, am greșit cumva procedura?

Bun.

Domnul deputat Tinel Gheorghe.

Domnul Gheorghe Tinel:

Domnule președinte, aș fi avut o rugăminte. Pentru grupurile de prietenie să amânăm un pic, pentru că nu am discutat. Am discutat pentru delegațiile parlamentare permanente.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Le nominalizăm, pentru că s-au împărțit de vicepreședinte, secretar și președinte cu colegii care au stabilit aseară și dumneavoastră, săptămâna viitoare, când facem o nouă reuniune comună pentru a mai scăpa din rapoartele pe care le avem, se completează. Dar, ați văzut că domnul ministru Corlățean a avut observații, care sunt utile sa le integram din perspectiva relațiilor cu Olanda și Germania.

Domnul Ilie Sârbu:

Dar nu putem să le aprobăm pe cele două astăzi ca să funcționeze Ministerul de Externe la parametrii maximi și să stabilim..?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Da, putem să mergem și pe varianta aceasta.

Domnul Ilie Sârbu:

Și după aceea, să discutăm restul. Nu am discutat la grup, o să le facem noi aici la Biroul permanent?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Mergem atunci pe Olanda și Germania care sunt importante în acest moment și avem recomandarea din partea Ministerului Afacerilor Externe, de fapt dispoziție avem, nu recomandare.

Trebuie să facem și grupul cu Ungaria. Nu este gata, am înțeles.

Pe suplimentare: PSD-ul și-a nominalizat colegii din delegațiile parlamentare ale Parlamentului României - și pe acestea trebuie să le supunem astăzi. Toate, toate delegațiile pentru că tot domnul Corlățean ne-a scris. Facem nominalizările.

Domnul Ilie Sârbu:

Nu le avem toți astăzi.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Păi, tot domnul Corlățean ne-a certat că nu am făcut la OSCE și la APCE.

Domnul Ilie Sârbu:

O să-l invit la grupuri și să explice colegilor cum vrea să facă dânsul.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu cred că o să reușiți.

Domnul Ilie Sârbu:

Le spun colegilor să le nominalizeze pe toate. Atunci, vedem cum vor fi discuțiile.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Bun. Deci, atunci nu facem nici delegațiile permanente? Lăsăm pe săptămâna viitoare? Eu mă supun Ministerului Afacerilor Externe, să nu spună că Parlamentul este o frână în eliminarea mecanismului de cooperare și verificare. Eu și cu domnul Antonescu ne supunem deciziei dumneavoastră, liderii grupurilor parlamentare.

Domnul Puiu Hașotti:

Domnule președinte, ieri s-au întâlnit liderii grupurilor și au discutat grupurile de prietenie, sunt câteva sute de nominalizări. Numai noi, la PNL, avem vreo 343 de nominalizări. Nu avem când să le facem.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

GRUI-ul putem să-l facem.

Domnul Puiu Hașotti:

Ce anume?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Grupul Român al Uniunii Interparlamentare putem să-l facem.

Domnul Puiu Hașotti:

Domnule președinte, pentru adunările parlamentare, asta se poate rezolva în jumătate de oră. Eu le-am făcut. PNL-ul le-a făcut.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci, am înțeles, ați făcut o treabă pe jumătate, liderii grupurilor parlamentare.

Domnul Puiu Hașotti:

Grupurile de prietenie sunt altceva. Nu poți să nominalizezi tu.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Da, dar ați văzut mecanismul, este mecanism. Noi, la Cameră, vorba domnului Mitrea, fiind mai mici și mai restrânși, am reușit.

Da, vă rog, domnule lider.

Domnul Marian Neacșu:

Dacă-mi permiteți, domnule președinte.

Eu am avut o discuție cu liderii grupurilor parlamentare și am convenit ca cel puțin componența delegațiilor componente să o prezentăm în dimineața aceasta și să o avem pe ordinea de zi.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Asta v-aș ruga și eu, măcar componența delegațiilor permanente. Acolo, știți foarte bine, o parte dintre colegi au rămas.

Domnul Marian Neacșu:

Mai mult decât atât, așa cum ați spus, v-aș propune să stabilim și componența GRUI-ului, pentru că el oricum trebuie să ia act și de propunerile pentru grupurile de prietenie.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Supun votului cele două propuneri, care mie mi se par corecte: Grupul Român al Uniunii Interparlamentare, grupurile de prietenie cu Olanda și Germania și delegațiiile la Adunările Parlamentare Internaționale și Europene la care România este parte.

Sunteți de acord? Da. Doar acestea se introduc.

Vă mulțumesc.

Voturi împotrivă? Nu sunt.

Abțineri? Nu sunt.

Deci, intrăm cu statutul, delegațiile, mergem mai departe cu bugetul, închidem bugetul de stat, intrăm pe bugetul asigurărilor sociale și, după aceea, într-o consultare cu liderii stabilim ora de vot final, ca să putem să anunțăm și Guvernul să fie prezent.

Domnilor, ne vedem peste 40 de minute, la ora 10:00, așa cum am stabilit. Până atunci facem și delegațiile.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 18:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro