Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mai. 2013 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 27 mai 2013 ora 13:30

20. Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe
20.7 Memorandum intern privind vizita la Londra a unei delegații a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, (Marea Britanie, 1-5 iunie 2013)
aprobat, participă și domnul deputat Ovidiu-Cristian Iane consultă

Materiale pe linia relațiilor parlamentare externe Memorandum intern privind vizita la Londra a unei delegații a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților, (Marea Britanie, 1-5 iunie 2013) Domnul Viorel Hrebenciuc:

De acord.

Domnul Marian Neacșu:

Domnule președinte, dacă îmi permiteți. Cred că avem o problemă.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Vă rog.

Domnul Marian Neacșu:

Sau cel puțin, noi avem o problemă. Din discuțiile purtate săptămâna trecută cu personalul Camerei, cu Secretarul General și cu cei de la Direcția economică, am înțeles că mai sunt extrem de puțini bani pentru deplasări externe. Suma este undeva de ordinul până în 50.000 de euro până la finalul anului. În condițiile acestea, noi am decis în numele Grupului PSD să retragem candidatul nostru pentru această deplasare. Mi s-ar părea logic lucrul acesta, pentru că am văzut și programul deplasării respective. Nu este nici foarte generos și cred că nici foarte important. Nu mai târziu decât săptămâna trecută, președintele Comisiei pentru afaceri interne a Parlamentului Britanic a fost prezent la București. Cred că ar putea să fie o deplasare care ar putea să fie evitată.

În măsura în care decideți să se meargă la acest lucru, atunci mi s-ar părea discriminatoriu pentru reprezentantul nostru să nu fie prezent și el.

Deci, cum veți decide... Mi s-a părut normal să anunț lucrul acesta.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Eu vă propun să meargă și domnul Iane până la urmă. Să vă spun și de ce. Am înțeles că mai sunt bani puțini la buget pentru deplasări, dar asta nu înseamnă acum că ne tăiem deplasările pentru că avem bani puțini la buget, ci vom face în așa fel încât cei de la finanțe să înțeleagă. Până la urmă, chiar nu este plimbare. Dacă pentru că nu avem bani numai facem acțiuni parlamentare, ajungem într-o altă situație, ne conduc finanțele. Și mă oblig să găsesc surse pentru chestiunea aceasta, așa că vă rog ca toți colegii sau cei care au fost programați să meargă și fără probleme. Sper să se înțeleagă ideile noastre. Cred că Grupul PDL este de acord cu această inițiativă, da?

Domnul Gheorghe Tinel:

Dacă sunt bani, nici o problemă.

Domnul Viorel Hrebenciuc:

Vă propun ca titlu de excepție la măsura care s-a luat. În rest, decidem de la caz la caz. În sensul acesta este corect, da? Vă mulțumesc.

Domnul Marian Neacșu:

Am înțeles. Deci, atunci să înțeleg că și domnul Iane va merge în delegație. Da, vă mulțumesc frumos.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 18:54
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro