Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe feb. 2014 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 17 februarie 2014 ora 14:00

7. Notă cu privire la solicitări înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților pentru modificări în componența unor comisii permanente
amânată

Notă cu privire la solicitări înregistrate la Biroul permanent al Camerei Deputaților pentru modificări în componența unor comisii permanente Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Am stabilit în Biroul permanent solicitările comisiilor. V-ați înțeles, liderii? Atunci o mai lăsăm.

Domnule secretar general o să vă rog frumos să o mai puneți odată.

Domnul Tinel Gheorghe:

Am o chestiune, cutumă ca să zic eu. În primul rând că în text, aici, este o greșeală la domnul Ialomițianu - nu este în Grupul parlamentar PP-DD, este în Grupul parlamentar PDL.

În al doilea rând, cutumele stabilite în sensul că cei care numai sunt membri ai grupurilor parlamentare nu pot rămâne, chiar dacă solicită acest lucru, membri în comisiile de specialitate în care au fost.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Depinde. Suntem într-o situație inedită. Cu prioritate sunt 7 grupuri parlamentare. Acestea își vor păstra locurile după cum doresc, după care există o propunere din partea Comitetului liderilor care a fost întotdeauna pentru respectarea prevederilor regulamentare, adică fiecare deputat trebuie să aibă o comisie.

În acest moment, de aceea numai dumneavoastră propuneți, inclusiv cum se permută, că Popescu dacă este neafiliat pleacă de la comisia cutare la comisia cutare. Stă două luni, pleacă la comisia. Asta-i viața. Până nu facem o chestiune în Regulament, nu avem cum. Cu prioritate, locurile dumneavoastră sunt respectate cât timp sunt grupurile parlamentare, chit că mai aveți 10 din 40 sau din 70, obligația noastră ca membri ai Biroului permanent este să respectăm Regulamentul și Regulamentul vă dă dumneavoastră această putere. Este corect domnule Neacșu?

Domnul Marian Neacșu:

Da. Conform compoziției politice de la momentul la care discutăm lucrul acesta.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Conform compoziției politice de la 1 februarie 2014, după Decizia Curții Constituționale.

Domnul Marian Neacșu:

De la începutul sesiunii.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Corect. Da. Mulțumesc.

Săptămâna viitoare avem speranță să vă înțelegeți? Da. Bun.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 20 iunie 2024, 19:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro