Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe mar. 2014 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 25 martie 2014 ora 13:00

14. Memorandum intern: Aprobarea Listei de dotări independente și alte cheltuieli asimilate investițiilor pe anul 2014
aprobat consultă

Memorandum intern: Aprobarea Listei de dotări independente și alte cheltuieli asimilate investițiilor pe anul 2014 Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnilor secretari adjuncți, singura mea rugăminte este să comunicați bine la presă despre ce este vorba la fiecare. Domnul secretar general adjunct va explica toată lista de dotări, noi am aprobat-o, este conform bugetului de stat.

Domnul Ciucă.

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

La "Diverse", dacă am depășit momentul acesta.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Am depășit, trecem la "Diverse".

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Bine. Am o rugăminte doar pentru o jumătate de minut, să vă explic câteva lucruri legate de incidentul generat astăzi în plen.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Chiar vă rog frumos.

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Colegul meu pe care îl apreciez foarte mult a avut o inițiativă și a fost foarte preocupat de acest subiect privind prima intabulare. Inițiativa a fost dezbătută în comisie; am ajuns la un consens. Ulterior acestui moment inițiatorul, domnul secretar, a venit și mi-a spus "Domnule, este greșit. Aș vrea să îl reîntoarcem din plen.", moment în care, pe cutumă, eu i-am spus: mergeți și purtați o discuție cu liderii de grup, ca să știm dacă îl ducem în plen, dacă îl întoarcem, dacă îl respingem, deci ce avem de făcut, ca să nu distrugem proiectul, oportunitatea lui. În repetate rânduri și explicit mi-a spus că este greșit proiectul așa cum l-a inițiat. În repetate rânduri și explicit mi-a spus că a stat de vorbă cu toți liderii. În momentul în care eu am întrebat liderii, nu mi s-a confirmat acest lucru, și de fiecare dată a spus "Voi sta de vorbă". Acesta este singurul motiv pentru care nu a intrat în plen în dezbatere, încercând să îl ajutăm, așa cum se întâmplă de fiecare dată în procedurile parlamentare, să găsească o soluție cu liderii de grup și să "nu omorâm" un proiect care ar putea deveni foarte bun.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Ciucă, lucrurile sunt foarte clare. De acum înainte la discuția dumneavoastră cu secretarul trebuie să aveți și o a treia persoană de față.

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

Absolut. Cred că aceasta este a treia sau a patra oară când creează o asemenea problemă, și noi suntem cei care învățăm.

Dar să știți că nu planează asupra colegilor liberali cu care avem o colaborare foarte bună. Cred că nu cunoaște cutuma.

Un singur lucru am discutat colegial cu dânsul și a fost de acord cu el - i-am spus astfel: dacă ducem în plen un raport favorabil pe un proiect greșit, există riscul ori să fie respins proiectul, și am închis subiectul, ori să fie aprobat un raport pentru un proiect greșit. Repet: explicit, și aici colegii mei sunt de față și pot confirma, a spus: "Domnule, este greșit, trebuie reparat proiectul", și am spus: cea mai bună soluție, așa cum am procedat de fiecare dată, este să purtați o discuție cu toți liderii de grup pentru ca să vedem cum procedăm.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Domnule Ciucă, încheiem discuția aceasta; nu mai vreau comentarii. Singura mea rugăminte este: așa cum este făcut de dumneavoastră - greșit, eronat, vă rog mult să îl trimiteți Biroului permanent, și luni îl vom introduce pe ordinea de zi și îl vom dezbate. Dacă este greșit, cei care votează pentru își vor asuma. Dacă nu este greșit, nu am nici o problemă, și am încheiat orice subiect de genul acesta.

Domnul Liviu-Bogdan Ciucă:

A fost obligația mea să vă spun pentru că a fost vizată comisia.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Vă rog, domnule Marian Neacșu.

Domnul Marian Neacșu:

Domnule președinte, tot în cadrul ordinii de zi, la punctul referitor la scrisoarea domnului ministru al Justiției, noi - Grupul parlamentar al PSD - ne menținem nominalizarea domnului Eugen Nicolicea.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Bine. Atunci rămâne domnul Eugen Nicolicea din partea Puterii. Iar din partea Opoziției cine va fi? Nu este domnul Gabi Andronache?

Vă rog să vedeți cine este, și vom aproba.

Din partea Opoziției rămâne același coleg. Dacă l-am nominalizat odată, nu îl mai schimbăm.

Domnul Victor Paul Dobre:

Până când vom lua o decizie, rămâne domnul Gabi Andronache.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Este domnul Gabi Andronache.

Domnul Victor Paul Dobre:

Deci, propunerea noastră este să rămână domnul Gabi Andronache deocamdată.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Nu putem să îi schimbăm de fiecare dată.

Eu vă propun, pentru că ambii sunt deputați, să rămână aceiași colegi, de acord? Perfect. Și au și dânșii un partener constant de dialog - aceeași persoană, și noi suntem serioși în ceea ce facem.

Vă mulțumesc.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 7:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro