Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe apr. 2014 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 23 aprilie 2014 ora 12:00

3. Programul de lucru al Camerei Deputaților pentru perioada 5 - 10 mai 2014
aprobat: cu modificări consultă

Programul de lucru al Camerei Deputaților pentru perioada 5 - 10 mai 2014 Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Discutăm despre ordinea de zi a Biroului permanent.

Aveți propuneri la ordinea de zi a Biroului permanent de astăzi?

Domnul Mate Andras.

Domnul Mate Andras-Levente:

Punctul 5, domnule președinte, aș dori să-l amânăm pentru că, tot ce este posibil, voi reveni cu altă adresă.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Perfect. Punctul 5, să-l amânăm.

Domnul deputat Marian Neacșu, vă rog.

Domnul Marian Neacșu:

Domnule președinte,

Am auzit punctul de vedere al unui grup parlamentar, nu al Comitetului liderilor.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Are 20% din Parlament, dar trebuie să-i ascultăm.

Domnul Marian Neacșu:

Eu nu am spus că nu îi ascultăm, am spus că deciziile se iau conform Regulamentului într-o altă logică.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Bineînțeles. Eu am spus: Comitetul liderilor face propuneri.

Domnul Marian Neacșu:

Noi, liderii grupurilor, ne menținem. Eu ca lider al Grupului PSD - și am discutat și cu colegii mei - ne menținem punctul de vedere pe care l-ați prezentat și dumneavoastră ceva mai devreme referitor la program și cel pe care l-am convenit și eu. Am crezut că l-am convenit ieri, în sensul în care săptămâna viitoare programul este cel pe care l-ați anunțat, urmând ca activitatea în Parlament să se reia începând cu data de 5 mai, 5-6- așa cum ați zis - comisii; 7 mai - dezbatere și vot final.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Bun. Atunci mergem pe următoarea variantă: pentru săptămâna viitoare, noi mergem pe ședința Biroului permanent și vă vedeți luni la ora 14,00 în ședință de Birou permanent și stabiliți atunci programul pentru săptămâna viitoare. Da, este program normal.

Mie nu îmi plac niciodată - și vă spun la microfonul acesta, de Sfântul Gheorghe - nu îmi plac și nu mi-au plăcut niciodată oamenii din Parlament care într-o zi spun ceva, a doua zi trimit pe altcineva și spun cu totul și cu totul altceva. Acest model de politician trebuie să înceteze în România pentru că face de râs Parlamentul și face rușine României. Și o spun aici de față cu toată lumea. Nu putem să fim duplicitari. Noi am stabilit că noi, Camera Deputaților, facem activitate. Ne-am uitat că sunt 22 de proiecte pe ordinea de zi la "admise" și câteva sute la "respinse". Am discutat săptămâna aceasta la propunerea Comitetului liderilor luat în unanimitate să facem respingeri. Și acesta a fost modelul pe care l-au propus Comitetul liderilor și noi, membrii Biroului permanent, care am fost ieri, este adevărat, că suntem de acord cu propunerea aceasta, pentru că până la urmă facem activitate în fiecare săptămână. Duplicitatea și modul acesta de a face politică nu ne duce nicăieri, domnilor deputați, să știți, dar eu vă spun ca să știți din partea mea, din punctul meu de vedere, pentru că mă cunoașteți de când am venit în Parlament și am crescut sub ochii dumneavoastră, eram și colegi de birou, nu se poate acest lucru și nu vreau să comentez, este poziția dumneavoastră, o susțin. Avem 20% în ponderea grupurilor politice parlamentare, decizia se va lua luni, până atunci activitatea de săptămâna aceasta este în comisii.

Luni, la Biroul permanent se ia decizia corespunzătoare. Eu o să las pe domnul Viorel Hrebenciuc în locul meu săptămâna viitoare.

Domnul Victor Paul Dobre:

Îmi permiteți și mie să zic două cuvinte?

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Acum lăsați-mă pe mine să vă dau cuvântul, așa este regula. Când vă dau eu cuvântul puteți să vorbiți.

Vă mulțumesc foarte mult.

La ordinea de zi pentru ședința Camerei Deputaților era 6 și 7 mai, cum au stabilit ieri liderii. Dar, dacă nu este așa, pentru 2 nu, vă rog frumos pentru 26 - 28 aprilie.

Dacă nu aveți probleme, luni stabiliți chestiunea aceasta.

Deci, aici avem un program stabilit de Comitetul liderilor cu: luni, marți și miercuri - activitate în circumscripțiile electorale, după cum știți: vineri - 2 mai este zi liberă și joi este zi liberă; 1 și 2 mai, 3 și 4 - sâmbătă și duminică.

Am înțeles că există o propunere ca să avem activitate normală.

Comitetul liderilor ce propune Biroului permanent?

Domnul Marian Neacșu:

Am făcut propunerea puțin mai devreme: păstrarea programului așa cum l-am convenit ieri.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Deci, păstrăm programul: 28, 29 și 30. Luni la ora 14,00 Biroul permanent se întrunește aici, da? Bun. Activitate în circumscripțiile parlamentare, vă rog frumos, membrii Biroului permanent supun votului această propunere.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Abțineri? Nu sunt.

Voturi împotrivă? Două voturi împotrivă. Vă mulțumesc foarte mult.

Deci, avem activitate în circumscripțiile electorale până pe 5 mai, luni la ora 14,00 este Biroul permanent care stabilește activitatea pentru perioada respectivă.

Pentru perioada 5 -7 mai, propunerea pe care ați făcut-o dumneavoastră domnule deputat, în numele Comitetului liderilor și au discutat-o și ieri, este: comisii permanente - luni de la ora 15,00, nu de la ora 16,00, deci, 15,00 - 18,00 - comisii permanente, că putem să decalăm; marți - activitate în comisiile permanente până la ora 12,00, de la 12,00 la 15,00 v-aș propune comisii permanente, ca să facem și cele care sunt cu aprobare; 15,00 - 15,30 să fie un vot final sau la ora 16,00 și de la 16,00 la 19,00 activitate în comisii parlamentare și miercuri din nou? Sau cum facem? Mergem pe varianta de aici: două ore ?

Deci, marți două ore? Aici să aprobăm de principiu. Și facem miercuri ziua lungă?

Domnul Marian Neacșu:

În principiu da și vom stabili în Biroul permanent din lunea acelei săptămâni exact programul.

Domnul Valeriu Ștefan Zgonea:

Din principiu este așa: luni - activitate în comisiile permanente, marți - trebuie să avem două, trei ore de plen pentru a aproba o parte din proiecte, să terminăm și "respingerile" și să continuăm și cu cele care vin. Avem vreo douăzeci și ceva. Să vedem ce vine și săptămâna aceasta din comisii.

Și atunci, avem vot final la 12,30 miercuri și după aceea stabilim. Numai miercuri facem și respingeri și aprobări. Începem cu "aprobatele" , după aceea continuăm cu "respinsele" care sunt oricum unanimitate, că nu au nici o observație. Vreo 10 sunt care au interese fiecare grup din Parlament. Perfect.

În săptămâna respectivă, pe 5 - 7 mai, domnul Buican și domnul Mircovici sunt de serviciu.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 8:39
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro