Ședințele Biroului permanent
Ședința curentă
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2012-2016 > Camera Deputaților > Biroul Permanent > Calendar sedințe sep. 2014 Versiunea pentru printare
Stenograma ședinței Biroului permanent al Camerei Deputaților din 30 septembrie 2014 ora 13:00

2. Programul de lucru al Camerei Deputaților
aprobat, cu modificări consultă

Vorbitor: Dobre Victor Paul

Programul de lucru al Camerei Deputaților Domnul Victor Paul Dobre:

Domnule președinte, în primul rând, mi se pare complet lipsit de seriozitate argumentul că ieri Senatul a decis. A fost singurul argument dat, dacă Senatul a decis trebuie să întrerupem și noi.

Doi. Este inadmisibil să oprim activitatea legislativă. Practic, se oprește pe două luni de zile. Nu cred că avem atât de multă treabă în teritoriu. Poate îmi explică domnul Neacșu ce avem două luni în teritoriu, fără să facem activitate parlamentară. Probabil că știe, n-om fi noi lămuriți, dar poate ne dă argumente. Nu știu, scriem legi, ce facem? Există un pachet important de legi. Există lucruri importante pe care ar trebui să le facem; de exemplu, trebuia să apară deja Legea bugetului, că e o reglementare...

.............................
Domnul Victor Paul Dobre:

Nu mai vorbesc de un lucru la care cred că trebuie să ținem cu toții, imaginea publică a Parlamentului. Dacă plecăm două luni în vacanță, am mai fost două luni acum, recent, mai plecăm o lună la iarnă, chiar ne facem de râs. Eu n-am auzit vreo țară în care să plece Parlamentul în teritoriu timp de două luni de zile. Din respect pentru instituție și pentru noi înșine.

.............................
Domnul Victor Paul Dobre:

Eu cred că este o discuție importantă și am rugămintea să nu o ducem în derizoriu. Și îmi mențin afirmația. Din punct de vedere al Parlamentului noi nu facem nimic în perioada aceasta de două luni, pentru ceea ce am fost noi aleși, activitate parlamentară... Și lucrul acesta îl spunem foarte ferm: nu facem activitatea pentru care suntem aleși.

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti joi, 18 iulie 2024, 7:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro