România: 30 de ani de aderare la Francofonia instituțională

În categoria Anunțuri 20 martie 2023

„Francofonia viitorului: educație pentru dezvoltare durabilă“

România aniversează, în 2023, 30 de ani de la aderarea la Francofonia instituțională, iar această aniversare pune în evidență, printre altele, valoarea și diversitatea contribuției României în cadrul Francofoniei, precum și acțiunile întreprinse pentru promovarea Francofoniei și valorilor sale.

În fiecare an, la 20 martie, cele 88 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei, sărbătoresc Ziua Internațională a Francofoniei. Această dată marchează aniversarea semnării, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenției de Cooperare Culturală și Tehnică (ACCT), devenită ulterior Organizația Internațională a Francofoniei (OIF).

Vezi detalii

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 25 mai 2023


primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Parteneriat de succes între Guvern și mediul de afaceri pentru creșterea economiei României

Parteneriatul dintre Guvernul condus de premierul liberal, Nicolae Ciucă, și mediul de afaceri, atât cel autohton, cât și extern, reprezentat de Consiliul Investitorilor Străini în România, este unul de succes mai ales în ceea ce privește creșterea investițiilor străine în țara noastră.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 25 mai 2023


primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR)
Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român

Este important să ne amintim întotdeauna de eroii care s-au jertfit pentru popor, credință și țară. Acești oameni curajoși și devotați au făcut sacrificii incredibile pentru a ne asigura libertatea, securitatea și bunăstarea.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 25 mai 2023


primită de la doamna deputat Maria Stoian (Grupul parlamentar al PNL)
Să ne educăm copiii în spiritul respectului față de eroii neamului românesc

În ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Înălțarea Domnului, îi comemorăm, astăzi, cu gratitudine pe eroii neamului românesc. Ziua Eroilor este aniversată încă din 1920, fiind legiferată prin Legea nr. 48/ 30 mai 1995: „Se proclamă Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști - Ziua Înălțării Domnului Iisus Hristos -, potrivit tradiției românești”.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 25 mai 2023


primită de la domnul deputat Valentin Făgărășian (Grupul parlamentar al PNL)
Societatea Română de Televiziune va aloca un spațiu de emisie de minim 5% pentru românii din diaspora

Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărășian, salută votul unanim al deputaților din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă pentru adoptarea propunerii legislative prin care Televiziunea România va aloca un spațiu minim de emisie pentru emisiuni informative dedicate românilor din afara granițelor țării:

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 24 mai 2023


primit de la președintele Comisiei pentru afaceri europene, domnul deputat Ștefan Mușoiu (Grupul parlamentar al PSD)
„Continuăm cu deschidere și determinare demersurile noastre pentru dialog pe linie parlamentară, în vederea unor soluții constructive pentru deblocarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen”

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Ștefan Mușoiu, a avut astăzi, 24 mai 2023, o întrevedere cu E.S. doamna Adelheid Folie, ambasadorul Republicii Austria în România.

Vezi știrea
Vezi mai multe știri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult