DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 19 aprilie 2024


primită de la domnul deputat Marian Crușoveanu (Grupul parlamentar al PNL)
Lege adoptată: ”Vehiculele lente” vor fi exceptate de la inspecția tehnică obligatorie. Autovehiculele pentru închiriat, verificate periodic.

această săptămână, în cadrul plenului Camerei Deputaților, am avut oportunitatea să clarificăm și să aducem modificări importante în ceea ce privește inspecția tehnică periodică a ”vehiculelor lente”. Astfel, s-a decis exceptarea de la obligativitatea efectuării acestei inspecții pentru vehiculele cu o viteză maximă constructivă de până la 25 km/h. Această măsură vine în sprijinul deținătorilor acestor vehicule, simplificând procesul birocratic pentru un număr redus de autovehicule.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 19 aprilie 2024


primit de la Secretariatul Delegației Parlamentului României la APCE

Miercuri, 17 aprilie 2024, cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care are loc la Strasbourg, în perioada 15 – 19 aprilie 2024, domnul deputat Ionuț Stroe, șeful Delegației Parlamentului României la APCE, a prezentat în plenul Adunării, în calitate de co-raportor, proiectul de rezoluție și de raport privind „Îndeplinirea obligațiilor și angajamentelor de către Albania”, prin care a propus închiderea procedurii de monitorizare și inițierea unui dialog post-monitorizare.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 19 aprilie 2024


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
România dezvoltă producția industrială

Dezvoltarea sustenabilă a României depinde de creșterea producției industriale a țării. Prin investițiile și schemele de ajutor de stat promovate de Guvernul Ciolacu, România a ajuns pe primele locuri în Uniunea Europeană în privința creșterii producției industriale. Astfel, am ajuns să depășim state puternic industrializate, precum Germania, Franța sau Italia.

Vezi știrea

DECLARAȚIE DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 18 aprilie 2024


primită de la doamna deputat Cristina Burciu (Grupul parlamentar al PNL)
Monitorizarea pragmatică a tăierii ilegale a lemnului va reduce evaziunea fiscală din domeniul forestier

Conducerea liberală a Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor a implementat un Proiect pilot prin care s-a analizat activitatea din SUMAL privind lemnul tăiat din pădurile țării, precum și transportul acestuia, folosind inteligența artificială.

Vezi știrea

COMUNICAT DE PRESĂ


În categoria Comunicat de presa 18 aprilie 2024

Joi, 18 aprilie 2024, doamna Pia Kauma, Președinta AP OSCE, se află în vizită de lucru la București, în pregătirea Sesiunii anuale a Adunării Parlamentare a OSCE, ce va fi găzduită de Parlamentul României, în perioada 29 iunie - 3 iulie 2024.

Vezi știrea
Vezi mai multe știri

Centrul educational

Centrul educational si publicatii organizeaza un program de vizite educative la Camera Deputatilor. Vizitele sunt gratuite pentru elevi, dar trebuie anuntate din timp pentru a se face programarea grupurilor.

Vezi mai mult