Sunteti aici: Prima pagina > Internship 2023

ANUNȚ

Ediția curentă

Internship la Camera Deputaților - Ediția I - 2023

Luni, 27 februarie 2023, Camera Deputaților începe înscrierile pentru o nouă ediție a programului de internship, care se va desfășura în perioada 03 aprilie – 02 iunie a.c., dedicată tinerilor studenți și absolvenți interesați de activitatea specifică desfășurată de una dintre cele două Camere ale Parlamentului României. 

Programul de internship la Camera Deputaților reprezintă o inițiativă de transparentizare a procesului legislativ și de familiarizare a tinerei generații cu specificitatea activității desfășurate de Camera Deputaților. Viitorii interni ai Camerei Deputaților vor fi implicați în activitățile desfășurate în cadrul structurilor Camerei Deputaților participante la programul de internship. În acest sens, programul include posibilitatea participării la cursuri și sesiuni tematice, complementare activității desfășurate de interni în cadrul structurilor Camerei Deputaților.

Studenții și absolvenții pot aplica în perioada 27 februarie – 10 martie a.c. , prin platforma de servicii online, implementată prin proiectul “Creșterea capacității administrative a Camerei Deputaților pentru furnizarea de servicii de calitate”, proiect cofinanțat din fonduri europene prin POCA 2014-2020, disponibilă la link-ul servicii-electronice.cdep.ro, completând formularul din secțiunea CATEGORII DE SERVICII – Informații publice – Internship la CDep – Lansează solicitare sau click aici. Evaluarea candidaturilor și interviurile vor avea loc în a doua jumătate a lunii martie.

Pe durata desfășurării internshipului, internii vor primi o indemnizație lunară, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă. Durata programului de lucru al internilor va fi de 20 de ore de prezență în fiecare săptămână; activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei/brut/lună, iar perioada de 2 luni va fi considerată vechime în muncă.

Regulamentul de organizare și desfășurare a programelor de internship la Camera Deputaților, Legea nr. 176/2018 privind internshipul, cu completările ulterioare, calendarul programului, specializările disponibile și condițiile de eligibilitate pot fi consultate de pagina de internet dedicată – www.cdep.ro/internship.

Pentru acces la informații suplimentare, vă rugăm să utilizați adresa de email internship@cdep.ro sau nr. telefon: 021.414.1898/2012