Curriculum Vitae
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Nicolae Dobrovici-Bacalbașa > Curriculum Vitae Versiunea pentru printare

Nicolae DOBROVICI-BACALBAȘA
Curriculum Vitae

Curriculum vitae Nicolae Dobrovici Bacalbașa Subsemnatul Dobrovici - Bacalbașa N. Nicolae, sunt născut pe 29 martie 1944 în București. Părinții mei sunt Nicolae Dobrovici - Bacalbașa, inginer, la pensionare profesor universitar la Universitatea Dunărea de Jos Galați, decedat și Veronica Dobrovici - Bacalbașa, medic, la pensionare medic șef secție contagioase Spitalul de Boli Infecțioase Galați, decedată.

Am un frate geamăn, Gheorghe, medic, la pensionare conferențiar universitar obstetrică - ginecologie IMF București, actualmente în rețea medicală privată.

Sunt căsătorit cu Roxanda Dobrovici - Bacalbașa, medic chirurg urolog, la pensionare șef secție Urologie Spitalul Județean Galați.

Nu am copii biologici, dar de la vârstă mică am crescut fata soției mele din prima căsătorie, actualmente, prin căsătorie Popa Diana, profesor universitar la Universitatea Dunărea de Jos Galați, de trei ani cadru didactic la Universitatea U.I.V. Vermont, SUA.

De la vârsta de 4 ani, până la terminarea liceului, am locuit la Constanța unde a fost transferat tatăl meu odată cu Facultatea de Pescuit și Piscicultură (mutată ulterior la Galați).

Între 1956 - 1961 am fost elev al Liceului Mircea cel Bătrân din Constanța.

În 1961 am devenit student al Institutului de Medicină și Farmacie București.

În anul 1966 am devenit, prin concurs, intern de anestezie - reanimare (din 1967 medic intern) lucrând doi ani în Spitalul Panduri (Acad. Pr. Dr. Th. Burghele) și un an la Spitalul Elias (sub conducerea Prof. Dr. George Litarczek).

Între anii 1969 - 1972 am fost, prin concurs, medic secundar ATI, lucrând în Spitalul Panduri București.

Din anul 1972 până acum am lucrat neîntrerupt (cu excepția ultimilor patru ani când am fost președinte de CJ și m-am suspendat) în Spitalul Județean Galați, care a devenit, pe parcurs, “de urgență” și „clinic”.

În anul 1976 am devenit doctor în științe medicale la IMF București cu teza ”Circulația cerebrală în anestezie și reanimare”, conducător științific Acad. Prof. Dr Th. Burghele, la acea dată președinte al Academiei Române. Pentru a îmi putea susține teza de doctorat, m-am înscris în PCR, condiție obligatorie la acea dată. Nu am deținut funcții politice în PCR.
 

Activitatea în Spitalul Clinic Județean de Urgență din 1972:

1972-1979 - Medic specialist A.T.I.;

1979 - Medic primar A.T.I.;

1990 - 1991 - Director adjunct al Spitalului Județean Galați;

1995 - Șef Clinică A.T.I;

1995 - Medic metodolog ATI în cadrul Direcției Sanitare Galați;

1995 - 1997 - Vicepreședinte al Asociației Medicale Române Galați;

2001 - Coordonator al U.P.U. Spital Județean Galați

1999-2003 - Vicepreședinte Colegiul Medicilor Galați, coordonator al Departamentului de Jurisdicție, director al departamentului organizatoric;

Din 2003, vicepreședinte Colegiul Medicilor Galați, coordonator al departamentului profesional;

Din 2003 Director general adjunct, apoi, după șase luni până în 2005 director general al Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați;

Din 2005 medic expert ATI pentru județul Galați (expertize medico-judiciare);

Am fost, de asemenea, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Galați.

Din 1999 am desfășurat, concomitent, activitate didactică universitară medicală în cadrul Universității Dunărea de Jos Galați:

1999 - 2003 șef de lucrări, 2003 - 2007 conferențiar, din 2007 profesor universitar; am fost membru în Senatul Universității și șef departament științe funcționale a Facultății de Medicină; am fost membru în colectivul de cercetare în proiecte naționale și internaționale;

Membru în colectivul de redacție al Revistei Române de ATI și a Analelor Universității Dunărea de Jos Galați (director de fasciculă și membru în colectivul de redacție);

După terminarea mandatului de președinte CJ Galați m-am pensionat, am intrerupt activitatea medicală și am continuat pe cea didactică în calitate de colaborator extern atât la Facultatea de Medicină din Galați, cât și la extensia din Italia (Ena, Sicilia).

Sunt în continuare membru în Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor Galați.

Am fost referent științific pentru cărți și reviste, autor și coautor a 12 cărți medicale, cu aproximativ 60 de articole publicate în reviste de specialitate.
 

Am fost membru în organizații profesionale naționale și internaționale:

1999 - Membru al Senatului Societății Române de ATI;

2000 - Membru al Societății Medicilor Scriitori și publiciști din România;

2003 - Certificate of Membership of American Association for the Advancement of Science;

2004 - Certificate of Membership of European Society of Anaesthesiologists;

2005 - Membru al Societății Române de Nutriție euterală și parentelară:

2005 - Membru al Consiliului Consultativ al Centrului Național de Perfecționare în domeniul sanitar;

2005 - consilier onorific în domeniul ATI al Ministrului Sănătății;

Am participat la comisii de concurs cadre didactice / concurs medici și am îndrumat medici stagiari sau rezidenți sau pentru a doua specializare în Spitalul Clinic de Urgență Galați, clinica ATI.
 

Premii și distincții:

1977 - Evidențiat în munca medico-sanitară cu Ordinul MS 125/1977;

2003 - Diploma de onoare din partea Direcției Sănătate Publice Galați, Colegiul Medicilor Galați;

2003 - Diploma de Excelență acordată de Consiliul Județului Galați;

2003 - Premiul de comunicare acordat de Pro Tv Galați;

2005 - Man of the YEAR, distincție acordată de Institutul Biografic American

2005 - Ordinul Meritul Sanitar în grad de ofițer (Monitorul official al României, 13 decembrie 2004)

2008 - Premiul Municipiului Galați

2011 - Doctor Honoris Causa, Universitatea Apollonia Iași

Cel de-al treilea domeniu profesional de activitate, în afară de medicină și învățământ, este Literatura. Calitatea de membru al Uniunii Scriitorilor din România conferă legal un statut profesional. În acest domeniu am obținut Premiul Special pentru Proză acordat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Iași.
 

Cărți publicate:

  • Fals tratat de navigație, Ed. Alma, Galați, 1997;
  • Taci și înoată, Ed. Arionda, Galați, 2000;
  • Antropologia alimentației, Ed. Academica, 2002;
  • A muri pe mare, Ed. Fundației Scrisul Românesc, 2008;
  • Medicină și cultură (cu Diana Popa), Ed. Didactică și Pedagogică R.A., București, 2010
  • Opriți dricul, mortu ăsta n-a dat plicul, Ed. Princeps Edit, Iași, 2013;
  • Frica, Greața, Fofilarea, Ed. Tipo Moldova, Iași, 2014;
  • Doi plisnoți care au trecut Prutul (cu Gheorghe Bacalbașa), Ed. Tipo Moldova, Iași 2016.

 

Activitatea politică

Am fost membru PCR fără activitate specială. M-am implicat în ecologie pe care am părăsit-o când a căpătat un statut politic. Am fost membru APR și consilier județean din partea acestei formațiuni.

În 2001 am optat să trec în rândurile PSD-ului. De la acea dată până în momentul de față am fost consilier județean (astăzi sunt președintele Comisiei nr 4 pentru asistență și protecție socială, învățământ, sănătate, cultură, activități științifice, sportive și de agreement), cu excepția perioadei 2012 - 2016 când am fost ales prin alegeri uninominale, președinte al CJ Galați; în anul 2008 am candidat din partea PSD la funcția de senator. Am ieșit pe primul loc cu 43,5% în zona de centru a municipiului Galați (zonă ce nu era favorabilă politic în acel moment) dar pe baza unei legi electorale strâmbe a fost trimis în Parlament cel de pe locul trei, un liberal ce a adunat doar 13% din voturi.

Atât în rândul corpului medical unde am fost ales regulat în conducerea colegiului medicilor, cât și a populației (alegeri repetate) m-am bucurat de simpatie, popularitate și încredere. Sunt membru al Comitetului Executiv Județean și al Biroului permanent al PSD Galați. Nu am fost băgat în scandaluri, medicale sau de alt gen, nu am cazier.

Locuiesc la bloc, la etajul VI în 64 mp împreună cu soția.

În activitatea politică am demonstrat loialitate, putere de muncă și echilibru.

10.04.2017

Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 16 iulie 2024, 10:01
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro