Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul Cîțu, Guvernul austerității

Noul Guvern, format în jurul PNL-USR-UDMR, este sinonim cu tăierile și austeritatea. Din păcate, așa numitele partide de dreapta știu doar să taie din veniturile românilor. Taie pensii, alocații, salarii, și chiar măsuri pentru relansarea mediului economic.


În pregătirea bugetului pentru anului 2021 au declarat senin și cu mult cinism că nu vor majora pensiile conform legii date de ei anul trecut și nici nu vor indexa pensiile cu rata inflației. Adică puterea de cumpărare a seniorilor noștri, care și așa este mică, va fi și mai mică anul acesta, deoarece Guvernul de dreapta a decis să nu indexeze pensiile cu rata inflației.

Mai mult, au zis că vor veni cu o nouă lege a pensiilor care să rezolve inechitățile existente, cu un termen anunțat la calendele grecești. Da, au spus că vor veni cu o nouă lege, dar peste câțiva ani, că oricum nu e așa mare grabă și e foarte greu.
Poate vă gândiți că pun accent pe viitor, pe copii, însă vă înșelați. Cu același cinism incalificabil au decis să nu mai majoreze alocațiile copiilor, deși chiar ei au promovat o lege prin care alocațiile erau mărite în trepte, dar acum se pare că nu mai contează nici copiii.
Evident, ca orice Guvern de dreapta care se respectă, nu a ratat șansă să taie din veniturilor bugetarilor. Nu, nu de la bugetarii de lux au tăiat, ci de la toți bugetarii. Prin înghețarea salariilor au menținut inechitățile existente în sistem, pe care legea dată de PSD le rezolva până în 2022, dar Guvernul Cîțu a preferat să le mențină.
Să zicem că fiind de dreapta nu le pasă de oameni, dar se pare că nu le pasă nici de mediul economic, deoarece au luat măsuri care dăunează unor industrii grav afectate de pandemia COVID-19, cum este HoReCa.
Domnul prim-ministru Florin Cîțu, după ședința de Guvern din 30 decembrie 2020 declara: „În continuare susținem sectorul HoReCa și pentru 2021 rămân voucherele de vacanță pentru personalul plătit din fonduri publice”. Nici nu a început bine anul 2021 și a și decis să nu mai acorde vouchere de vacanță, că și așa o duc prea bine cei din industrie.
Problema e că măsura adoptată are efecte negative asupra bugetului, deoarece toate aceste firme care erau stimulate de voucherele de vacanță plăteau salarii, taxe și impozite, care se întorceau înzecit la bugetul de stat.
În industria HoReCa activau peste 16.000 de companii, care aveau aproximativ 130.000 de angajați, iar datele statistice ne demonstrează efectul benefic pentru turismul intern pe care l-au avut voucherele de vacanță. Aștept, cu interes, să văd câte vor mai rămâne după aceste „ajutoare” date de Guvernul de dreapta.
Prin urmare, Guvernul Cîțu este interesat exclusiv de a umple buzunarele clientelei de partid și promovează austeritatea pe toate celelalte planuri, iar acest lucru va afecta capacitatea economică a României de a-și reveni din criză.
Sper, însă, ca înainte de a promova aceste măsuri să se gândească și la oameni, măcar la pensionari și la copii. Nu lăsați pensionarii să aștepte la nesfârșit recalcularea pensiilor, nu lăsați copiii fără viitor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro