primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Lege pentru educația financiară

Prima lege inițiată de mine în actualul mandat se referă la introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar.

Alături de mine, propunerea a fost semnată de doamna deputat Natalia Intotero, președinta Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților, și de domnii deputați Andi Cristea, Daniel Lungu și Laurențiu Țepeluș.
Am inițiat această lege deoarece consider că orice absolvent de liceu are nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu.
Orice elev trebuie să cunoscă la finalul celor 12 clase care este diferența dintre un activ și un pasiv, cum funcționează creditele (creditul ipotecar, creditul de nevoi personale, leasingul), care este diferența dintre un card de credit și un card de debit, ce înseamnă un IFN și cum funcționează creditele acordate pe termen scurt.
De asemenea, elevii ar trebui să cunoască care este importanța economisirii, alături de câteva elemente de bază cu privire la modul în care se poate investi pe bursă.
De foarte multe ori auzit în spațiul public sintagma “românii sunt lipsiți de educație financiară”, și este momentul să schimbăm acest lucru.
Având în vedere că inițiativa nu are impact bugetar, sper că va fi susținută de parlamentarii din toate partidele și vom avea în scurt timp ore de educație financiară în școli.