Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Guvernul PNL – USR a ieftinit veniturile românilor

De la venirea la putere a ”coaliției de centru-noapte” au fost obținute câteva performanțe remarcabile pe care îmi este imposibil să le tot ignor.

În primul rând, pensiile nu au fost indexate nici măcar cu rata inflației, nici gând de majorarea acestora conform legii în vigoare. Astfel, puterea de cumpărare a seniorilor noștri a scăzut automat.
În al doilea rând, au refuzat dublarea alocațiilor pentru că, nu-i așa, copiii noștri și așa aveau alocații foarte mari. Bineînțeles această măsură va avea efecte negative în timp, prin creșterea ratei de abandon școlar și perpetuarea sărăciei în rândul celor mai vulnerabile categorii de români.
În al treilea rând, au refuzat creșterea indicelui social de referință, în baza căruia se calculează mai multe prestații sociale, precum ajutorul de șomaj, venitul minim garantat sau ajutorul pentru încălzire. Degeaba Curtea Constituțională a declarat legea constituțională, noua majoritate PNL-USR-UDMR face tot posibilul să mențină românii în sărăcie. Subliniez că indicele social de referință nu a mai fost actualizat din 2008.
În al patrulea rând, au fost înghețate salariile bugetarilor ceea ce perpetuează inechitățile din sistem. De asemenea, scade puterea de cumpărare prin neindexarea salariilor cu indicele de inflație.
Desigur, unii vor spune că așa menține echilibrele macroeconomice, dar ce să vezi, puterea de cumpărare a românilor scade și din cauza unei gestiuni defectuoase a economiei în ansamblu.
Astfel, prețurile la alimentele de bază au crescut semnificativ în ultimul an, iar prețul unor servicii de bază, precum electricitatea, a explodat din cauza măsurilor foarte bune luate de PNL și USR.
În plus, cursul de schimb leu-euro, cu ajutorul căruia se calculează toate facturile românilor, dar are efect și asupra deficitului comercial, a cunoscut record după record în ultimele săptămâni, apropiindu-se vertiginos de 5 lei.
Concluzia este foarte simplă, uvernul PNL-USR a reușit, într-un timp record de doar câteva luni, să „ieftinească” veniturile tuturor românilor, cu excepția propriei clientele de partid.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:33
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro