Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
USR și PNL își bat joc de milioane de români

Săptămâna aceasta am susținut o declarație politică referitoare la modul total iresponsabil în care USR și PNL blochează bugetele locale, afectând astfel soarta a milioane de români, totul pentru a-și mufa personaje dubioase la banul public.

Mai avem puțin și ajungem la jumătatea anului, iar municipii importante din România, în frunte cu Bucureștiul și Iașul, nu au încă adoptate bugetele locale.
Neadoptarea bugetelor locale face imposibilă realizarea unor reforme sau demararea unor proiecte de infrastructură necesare comunităților locale.
Este inacceptabil că partidele de dreapta care au câștigat majoritatea în consiliile locale blochează în mod constant adoptarea bugetelor, afectând astfel interesele a milioane de români.
Nu poți să ajungi în luna mai și să nu ai buget adoptat pentru Primăria Generală a Capitalei sau pentru capitala Moldovei.
La fel ca la sectorul 1, USR dorește cu tot dinadinsul să-și mufeze personaje dubioase la banul public.
Devine deja o glumă proastă sloganul care le-a adus atât de mult electorat ”Fără penali în funcții publice”, din moment ce doresc să pună la conducerea spitalelor din subordinea Primăriei Generale a Municipiului București a unui membru USR condamnat penal pentru tentativă de omor sau a unuia care este instalator.
Nu este vorba numai de o bătaie de joc la adresa propriului electorat, dar să pui astfel de personaje la conducerea spitalelor reprezintă un atentat la sănătatea publică.
Bătaia de joc este manifestată de USR și față de comunitățile în care dreapta nu deține majoritatea în consiliile locale și unde politicienii de tip nou blochează bugetele locale folosind pârghiile de la nivel guvernamental. La Bacău, bugetul local a fost blocat de prefectul USR, care a contestat în instanță hotărârea adoptată de consilieri.
Unde sunt integritatea, competența, reformele sau proiectele promise cetățenilor atunci când au cerut votul?
În fapt, avem un partid interesat doar de interesele clientelei de partid, restul a fost doar retorică, numai că modul acesta de a face politică are efecte negative asupra bunăstării a milioane de români.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:48
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro