Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Introducerea educației financiare în școli a intrat în linie dreaptă

Introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar reprezintă un deziderat și un proiect personal, la care au aderat doamna Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților, și domnii deputați Andi Cristea, Lungu Daniel și Țepeluș Laurențiu.

Salut decizia Comisiei pentru învățământ de a vota un raport favorabil, care urmează să fie supus votului în plen.
Utilitatea introducerii acestei noi materii a fost recunoscută și de Guvernul României, care a adoptat un punct de vedere favorabil inițiativei.
Pe scurt, inițiativa are scopul de a dezvolta abilități financiare elementare copiilor, respectiv copiii să învețe importanța economisirii și modul responsabil de gestionare a unui buget, precum și noțiuni cu privire la diferența dintre un activ și un pasiv, cum funcționează creditele (creditul ipotecar, creditul de nevoi personale, leasingul), care este diferența dintre un card de credit și un card de debit, ce înseamnă un IFN și cum funcționează creditele acordate pe termen scurt, toate acestea fiind competențe necesare pentru obținerea independenței financiare.
Am obținut o victorie de etapă, urmează votul în plenul Camerei Deputaților, iar apoi dezbaterea și votul în Senat.
Efectele introducerii educației financiare se vor vedea în 5, 10 sau 15 ani, dar vor reprezenta un plus pentru toată societatea românească.
În fapt, nu este o victorie personală, ci o victorie a românilor, mai ales a tinerilor care vor avea cunoștințe financiare mult mai solide la început de carieră.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 12:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro