Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Copiii nu reprezintă o prioritate

Majoritatea parlamentară formată în jurul PNL-USR-UDMR a reconfirmat că pentru ea copiii nu sunt o prioritate. În fapt, pentru actuala majoritate de ”centru noaptea” românii nu reprezintă o prioritate.

În Comisia pentru muncă din Camera Deputaților, actuala majoritate parlamentară a votat împotriva propriului calendar de mărire a alocațiilor copiilor. Mai mult, a stabilit că alocațiile se vor indexa cu rata inflației la 1 ianuarie 2022, deci nici vorbă de o creștere, doar o actualizare.
În țara care are cei mai mulți copii din Uniunea Europeană în risc de excluziune și de abandon școlar, actualii guvernanți nu consideră necesară mărirea alocațiilor.
Nici nu are rost să mai subliniez faptul că alocațiile în România sunt printre cele mai mici din Uniunea Europeană. De asemenea, odată cu creșterea prețurilor, în fapt, puterea de cumpărare a scăzut.
Viziunea aceasta unde oamenii ”trebuie să muncească până ies cu picioarele înainte” sau ”nu avem bani de alocații” nu face decât să reconfirme politica antiromânească dusă de Guvern.
Le transmit guvernanților, pe această cale, că foarte mulți copii se bazează, din păcate, pe alocații pentru a-și putea procura rechizitele necesare pentru școală, hainele de care au nevoie și, uneori, chiar și mâncarea de care au nevoie. Avem prea mulți copii săraci pentru a ne permite să nu le mărim alocațiile.
În fapt, prin aceste măsuri copiii săraci sunt lăsați în urmă, pentru că ei sunt cei mai afectați și în rândul lor vom avea cele mai multe abandonuri școlare.
Alocațiile, stimați guvernanți, sunt legate și de educație, foarte mulți copii au nevoie de alocații decente pentru a putea merge la școală, pentru a putea învăța și deveni cetățeni pe deplin integrați la finalul studiilor.
Dar, așa cum vor cu tot dinadinsul să ne arate, educația și copiii nu reprezintă o prioritate pentru acest Guvern PNL-USR-UDMR.
Pun și eu o întrebare retorică în final: ”Care sunt, de fapt, prioritățile voastre?”
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 12:00
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro