Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Un semnal pro-european

Duminică, 11 iulie, au avut loc în Republica Moldova alegeri parlamentare anticipate. Ca urmare a acestui scrutin, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), al președintelui în exercițiu Maia Sandu, a obținut o victorie categorică.

Votarea partidului cu o platformă clar pro-europeană de către cetățenii Republicii Moldova reprezintă cel mai important semnal dat de aceștia cu privire la viitorul pe care și-l doresc.
Subliniez încă de acum că depinde foarte mult de actuala majoritate să implementeze măsuri și reforme necesare pentru dezvoltarea țării și pentru apropierea acesteia de Uniunea Europeană. Sper să nu mai avem situații ca în 2014, când platforma pro-europeană a fost deturnată pentru îmbogățirea câtorva oligarhi, lăsând un gust amar cetățenilor de peste Prut.
Situația menționată trebuie să fie o lecție clară pentru noua majoritate pro-europeană, care trebuie să promoveze politici importante, inclusiv pentru a arăta Bruxellului că există o voință politică pentru a moderniza statul. Votul de duminică reprezintă, totodată, și refuzul populismului și dorința cetățenilor de a fi implementate reformele incluse în Acordul de Asociere încheiat cu Uniunea Europeană.
România va ajuta Republica Moldova în demersurile acesteia de integrare în Uniunea Europeană. În acest sens, proiectele comune finanțate ori de către Uniunea Europeană, ori de către Guvernul României, trebuie să cunoască o implementare accelerată.
Felicit, pe această cale, victoria categorică a PAS și îmi exprim convingerea că legătruile dintre România și Republica Moldova vor deveni din ce în ce mai strânse!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro