Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Românii sărăcesc și guvernanții se ceartă

La mai puțin de un an de la preluarea guvernării de către PNL-USR-UDMR rezultatele sunt catastrofale, iar certurile din coaliția de guvernare interminabile.

Criza din coaliția de guvernare vine într-un moment cât se poate de prost pentru România și pentru români.
Prețurile la energie și la alimentele de bază au explodat, valul 4 al pandemiei Covid-19 bate la ușă și suntem iar nepregătiți, în condițiile în care campania de vaccinare e un eșec (media de vaccinare în cazul populației adulte în UE a ajuns la 70%, în România este la sub 30%), inflația a ajuns la un nivel record, cursul valutar leu-euro atinge record după record, iar prețul este plătit prin facturi de către români.
De asemenea, actualul Guvern nu a reușit să propună un Plan Național de Reziliență și Redresare care să fie aprobat de Bruxelles, ceea ce înseamnă că fondurile de aproximativ 30 de miliarde de euro sunt blocate.
Având în vedere toate aceste aspecte actuala criză nu face decât să accentueze problemele, inclusiv prin ratarea unor investiții străine directe.
Este evident că nivelul de trai al românilor a scăzut și este și mai evident că actualele partide aflate la guvernare nu au reușit să facă nimic din ceea ce au promis în campania electorală. Pare că singurul lucru care i-a interesat a fost lupta internă din propriile partide, în detrimentrul cetățenilor români.
Pentru toate aceste motive actualul guvern trebuie să plece, dar va pleca?
USR a anunțat că nu se retrage de la guvernare, dar va susține o moțiune de cenzură, adică ne facem că plecăm deși noi vrem să rămânem.
Actualul Guvern și actuala coaliție și-au pierdut orice fel de credibilitate, iar măsurile adoptate de ei au dus la sărăcirea românilor, de aceea este nevoie de un nou Guvern și de o nouă majoritate parlamentară care să pună în centrul măsurilor sale interesul românilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti luni, 17 iunie 2024, 10:32
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro