Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Educația financiară se va preda de la anul în școli

Prima lege inițiată de mine în actualul mandat, referitoare la introducerea educației financiare în învățământul preuniversitar, a fost adoptată de Senat, în data de 18 octombrie, cu 126 de voturi “pentru”, 0 “împotrivă” și 1 abținere.

Alături de mine, propunerea a fost semnată de doamna deputat Natalia Intotero, președintele Comisiei pentru învățământ, și de domnii deputați Andi Cristea, Daniel Lungu și Laurențiu Țepeluș.
Începând cu anul școlar următor, elevii de liceu vor învăța noțiuni cu privire la gestionarea unui buget propriu, despre diferența dintre un activ și un pasiv, despre funcționarea creditelor (creditul ipotecar, creditul de nevoi personale, leasingul). De asemenea, vor înțelege diferența dintre un card de credit și un card de debit, ce înseamnă o instituție financiară nebancară și cum funcționează creditele acordate pe termen scurt.
Mai mult, elevii vor cunoaște care este importanța economisirii, alături de câteva elemente de bază cu privire la modul în care se poate investi pe bursă.
De foarte multe ori am auzit în spațiul public sintagma “românii sunt lipsiți de educație financiară”, așadar am făcut primul pas spre a schimba acest lucru.
Rezultatul reprezintă o victorie pentru întreaga noastră societate, dar nu este suficient. Consider absolut necesară reformarea planurilor cadru de învățământ și schimbarea manualelor depășite, pentru a nu mai avea în școli manual de informatică care să aibă pe copertă monitoare cu tub catodic și dischete. Este nevoie de o reformă reală a învățământului preuniversitar și de aducerea la zi a informațiilor pe care le predăm elevilor.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro