Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD susține firmele românești și românii

Pandemia COVID-19 a fost resimțită puternic de firmele mici și mijlocii românești, iar acest lucru are repercusiuni și asupra componentei sociale. Mulți angajați din România riscă să rămână fără locuri de muncă sau cu venituri mult reduse, într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic.


PSD și-a asumat să promoveze diferite scheme de ajutor pentru IMM-urile românești. Programele de sprijin anunțate public au intrat în faza de elaborare a actelor normative necesare. Domnul Adrian Câciu, ministrul PSD al Finanțelor, s-a întâlnit cu reprezentanții Fondurilor de Garantare pentru a discuta și conveni conținutul actelor normative necesare.

Pachetul de stimulare economică a IMM-urilor românești cuprinde următoarele măsuri:
1. Programul IMM Prod, prin care acordăm garanții guvernamentale de până 100% companiilor, prin FNGCIMM, FGCR, pentru credite destinate creșterii capacității de producție, reconversiei de la intermediere la producție sau finanțării investițiilor.
2. Programul Rural INVEST, prin care acordăm garanții guvernamentale de până la 100%, prin FNGCIMM, FRC și FGCR, pentru creditele luate de companii care își localizează producția în mediul rural și urbanul-mic. Este cunoscut faptul că în mediul rural și în urbanul-mic sunt foarte puține oportunități de angajare și există o necesitate stringentă de a susține crearea de locuri de muncă și creșterea nivelului de trai al românilor care locuiesc în acele zone.
3. Programul Garant Construct, prin care acordăm garanții guvernamentale companiilor din construcții, prin sistemul bancar, FNGCIMM și FRC, pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor.
4. Distinct, există și pachetul de stimulare economică ”Innovation”. Schema de ajutor de stat „Innovation” asigură:
a. Deducerea a până la 80% din costurile necesare pentru invenții, inclusiv acoperirea cheltuielilor cu înregistrarea și protejarea invențiilor cu obligația implementării efective în România.
b. Granturi pentru digitalizare și comerț online (pentru IMM).
c. Granturi între 50.000 și 200.000 € pentru firmele cu cifra de afaceri mai mică de 1milion de euro, pentru software certificat de e-commerce și de administrare a unei firme (de tip ERP).
Pe lângă impactul economic foarte important al acestor măsuri, care vor crește competitivitatea IMM-urilor românești, avem în vedere și creșterea nivelului de trai al românilor. Principalul scop al PSD este protejarea românilor. #sustinemfirmeleromanesti #sustinemromanii
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro