Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Plafonarea prețurilor la alimentele de bază

Creșterea galopantă a prețurilor la alimentele de bază din ultima perioadă a erodat puternic puterea de cumpărare a românilor. Cei mai afectați de aceste măriri au fost românii cu venituri mici, în special pensionarii sau persoanele aflate în situații de vulnerabilitate.

Partidul Social Democrat este obligat să caute cele mai bune soluții pentru rezolvarea acestei crize sociale.
Până la acest moment, noi, cei de la PSD, doar am pus în discuție anumite principii, însă nu avem încă o decizie finală. Analizăm modelele care ar putea fi aplicate în România, dar în primul rând este nevoie de o reglementare a prețurilor la energie, pentru că aceasta este principala cauză a creșterii inflației.
Am văzut emise în spațiul public tot felul de aberații, precum că vom reveni la raționalizarea alimentelor. Nimic mai fals, nimeni nu are în plan o asemenea soluție antisocială.
Soluția gândită, în cazul aplicării unei plafonări, este să venim și cu o compensare, mai ales pentru producători. Producătorii nu vor pierde marja de profit, și așa mică pe care o au, și în niciun caz nu vor fi forțați să vândă sub prețul de producție. Instituirea unei scheme de ajutor similară cu cea de la energie ar fi o variantă.
Evident că sunt grupuri de interese nemulțumite de ideea că Guvernul intervine pentru a opri creșterea prețurilor. În încercarea de a compromite acest demers, grupurile menționate mai sus lansează minciuni, cum ar fi că oamenii vor merge cu cartela la magazin. Este o minciună. Nu se va duce nimeni cu cartela la magazin. Nici în PSD, nici în Guvern nu s-a discutat o asemenea aberație!
Însă, PSD se va lupta pentru asigurarea unui trai decent pentru toți românii și nu poate și nici nu trebuie să stea impasibil la creșterea galopantă a prețurilor alimentelor de bază.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 12:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro