Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Vizită de lucru în județul Tulcea a delegației Adunării Parlamentare a Mediteranei

Joi, 7 aprilie 2022, județul Tulcea a fost gazda unei delegații PAM condusă de domnul Gennaro Migliore, președintele Adunării Parlamentare a Mediteranei, membru al Parlamentului italian.

Alături de acesta, au fost prezenți și ambasadorul Sergio Piazzi, secretar general al APM, prof. Mukesh Kapila, consilier principal pentru sănătate al APM, fost director al operațiunilor de urgență al OMS, și Florin Urcan, ambasador itinerant al APM pentru Europa de Est.
Cu acest prilej, delegația a fost primită la Tulcea de doamna deputat Mirela Furtună, președinta Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, alături de care au vizitat, în prima parte a zilei, depozitul umanitar din Tulcea.
Astfel, au putut observa că încă de la debutul conflictului militar, tulcenii și-au manifestat pe deplin solidaritatea și sprijinul necontenit pentru vecinii ucraineni de peste Dunăre.
Fiind situat la granița dintre România și Ucraina, întreg județul Tulcea depune eforturi extraordinare pentru gestionarea situației refugiaților, formându-se până în prezent o echipă de voluntari multinațională, depozitul umanitar fiind principalul HUB pentru coordonarea și transmiterea convoaielor umanitare către zonele afectate din sudul Ucrainei.
În continuare, s-a desfășurat o conferință de presă la sediul Consiliului Județean Tulcea, condusă de domnul președinte Horia Teodorescu, în scopul identificării de soluții pentru ajutorarea refugiaților ucraineni din România, dar și a locuitorilor Ucrainei cu tot ceea ce le este necesar în această perioadă dificilă.
Pe parcusul vizitei de lucru, delegația PAM a descoperit că prin Tulcea trec cantități importante de ajutoare pentru sudul Ucrainei, fiind necesare eforturi constante pentru a îmbunătăți activitatea HUB-ului tulcean și pentru coordonarea eficientă a aceste activități umanitare. În acest sens, aceștia au apreciat ca fiind o reușită a eforturilor conjugate ale autorităților județului și ale partenerilor de colaborare din toată lumea.
Vizita delegației PAM în județul Tulcea s-a încheiat cu o vizită de prezentare a unicității și frumuseților Rezervației Biosferei Delta Dunării, destinație de ecoturism și sit UNESCO.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro