Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Mai mulți bani de la UE pentru România

Una dintre crizele recente cu care se confruntă statele din flancul estic al Uniunii Europene este cea a gestionării fluxului de migranți din Ucraina.


Europarlamentarii PSD au susținut încă de la începutul conflictului că va fi necesară stabilirea unui mecanism pentru accesarea fondurilor europene pentru statele din prima linie, așa cum există pentru țările din flancul sudic pentru gestionarea fluxului de migranți din Africa și Orientul Mijlociu.

Demersurile PSD pe plan european pentru a determina o reacție de solidaritate a Uniunii Europene față de statele din prima linie care gestionează situația refugiaților sau care sunt cel mai afectate de consecințele economice ale războiului din Ucraina încep să dea rezultate.
Astfel, zece state din UE, printre care și România, au formulat o scrisoare prin care cer Comisiei Europene fonduri pentru gestionarea crizei refugiaților și impactul economic al conflictului din Ucraina.
Până în prezent, Comisia Europeană a acceptat activarea unor mecanisme financiare deja existente la nivelul UE (Cohesion’s Action for Refugees in Europe – CARE și REACT-EU), însă o parte din fondurile disponibile prin aceste instrumente au fost utilizate în pandemia COVID, fiind necesare alte măsuri financiare.
În acest sens, cele zece state solicită flexibilizarea bugetului multianual al Uniunii Europene, astfel încât să se permită transferarea unor fonduri de la anumite capitole către chestiunile generate de problemele din Ucraina.
De asemenea, se mai solicită intervenții ad-hoc din partea Comisiei Europene pentru sprijinirea fluxurilor de refugiați.
PSD se va lupta ca România să primească mai mulți bani de la UE, astfel încât să existe o flexibilitate mai mare bugetară pentru măsurile sociale și investițiile atât de necesare României.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 12:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro