Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
PSD susține industria românească

Ministrul PSD al Economiei, domnul Florin Spătaru, dezvoltă în mod permanent scheme de ajutor pentru industria prelucrătoare din România. Săptămâna aceasta s-a deschis sesiunea de depunere a solicitărilor pentru granturi în valoare totală de 300 de milioane de euro destinate retehnologizărilor sau investițiilor în linii de producție nepoluante.

Firmele interesate au timp până la 16 decembrie pentru depunerea cererilor. Domnul ministru Spătaru a decis ca solicitările să fie depuse la registratura ministerului, în vederea fluidizării procesului și pentru a nu exista sincope ori întârzieri majore.
Din păcate, fosta conducere a ministerului a lăsat infrastructura IT în paragină, deși se prezentau drept mari campioni ai progresului, iar punerea la punct a unui sistem informatic adecvat necesită timp. Trebuie subliniat că vor avea prioritate la finanțare firmele care contribuie la reducerea dependenței de importuri.
Astfel, se încurajează dezvoltarea economiei autohtone prin creșterea productivității agenților economici din România. Evident, schema de ajutor de stat se adresează preponderent firmelor românești, dar poate fi accesată și de companiile străine care doresc să-și dezvolte capacități noi de producție în România. Cele 300 de milioane de euro se adaugă sumelor din celelalte scheme de ajutor de stat, în valoare de peste 1,5 miliarde de euro, promovate de PSD prin programele “Sprijin pentru România”.
Partidul Social Democrat rămâne consecvent în adoptarea unor măsuri care să protejeze economia României și pe investitorii români sau pe cei străini care investesc în țara noastră. Prin astfel de măsuri, plusvaloarea va rămâne în proporție mai mare în țară și va aduce beneficii lanțurilor de producție autohtone, ceea ce va duce la creșterea nivelului de trai al tuturor cetățenilor României.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro