Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Ministerul Familiei ajută victimele violenței domestice

Vineri, 25 noiembrie, a fost Ziua Internațională a Drepturilor Omului, iar până pe 10 decembrie, în întreaga lume se desfășoară activități de activism împotriva violenței domestice.

România, din păcate, se află pe un loc fruntaș în topul numărului de victime ale violenței domestice, iar până acum țara noastră nu a avut o strategie națională de combatere a fenomenului.
Deși este un subiect mai puțin mediatizat (pentru că e foarte greu de documentat astfel de cazuri), fenomenul violenței domestice este încă la cote ridicate în România. Este pentru prima oară când un minister și-a stabilit printre priorități combaterea acestui fenomen.
Ministerul Familiei vine, astfel, în sprijinul unor victime care până acum, de teama repercusiunilor, ezitau să se adreseze autorităților. Acum pot face acest lucru pentru că beneficiază de protecție și de locuință până la soluționarea cazului.
În primele 9 luni ale anului, au fost înregistrate peste 66.000 de victime ale violenței domestice, jumătate dintre cazuri fiind în mediul rural, iar multe dintre ele fiind cercetate penal.
Ministerul Familiei a înființat o linie verde (0800.500.333) unde victimele violenței domestice pot cere sprijin și protecție. Peste 4.000 de persoane au apelat până acum acest număr de telefon.
În cadrul „Proiectului VENUS – Împreună pentru o viață în siguranță”, dezvoltat de Ministerul Familiei, peste 5.000 de victime ale violenței domestice au primit găzduire, consiliere vocațională și terapie prin grupuri de suport în cele 42 de locuințe protejate din toate județele țării.
Încurajez toate victimele violenței domestice să se adreseze autorităților, deoarece acum există programe specifice menite să le protejeze.
Violența domestică nu poate fi justificată! PSD va promova în continuare proiecte și programe care să vină în sprijinul populației vulnerabile, inclusiv a victimelor violenței domestice.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro