Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Tinerii reprezintă o prioritate pentru PSD

De la intrarea PSD la guvernare și odată cu înființarea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, tinerii au fost în centrul dezvoltării unor programe țintite pentru ei.

Astfel, PSD a lansat programe destinate tinerilor, precum Student Invest sau Family Start, menite a-i ajuta să evolueze și să-și îndeplinească obiectivele. În acest sens, Ministerul Familiei anunță o nouă veste bună pentru tineri, care vor putea, din primăvară, să obțină gratuit Cardul European pentru Tineret.
Ministerul Familiei a pregătit documentația pentru încheierea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret și a prevăzut banii în buget pentru organizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret prin care vor fi distribuite cardurile către tineri. În prezent, Cardul European pentru Tineret poate fi obținut numai contra-cost, iar suma diferă în funcție de perioada de valabilitate. Din primăvară, însă, Ministerul Familiei va asigura distribuția gratuită a acestor carduri și va colabora cu asociația din România pentru a găsi alți parteneri care să ofere reducere și beneficii.
Cardul European pentru Tineret (European Youth Card) este o legitimație destinată tinerilor din Europa, care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în țara de origine, cât și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent. Este un proiect ce a fost pornit în anul 1989 și, în present, este dezvoltat în peste 38 de țări în parteneriat cu principalele instituții europene. Prin acest card, tinerii pot obține reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. La nivel european sunt 6 milioane de posesori ai Cardului European pentru Tineret și peste 60.000 de locații care oferă astfel de beneficii tinerilor.
Persoanele eligibile pentru obținerea Cardului sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, așa cum este definiția tânărului în legislația din România. Aceste programe au primit și o finanțare consistentă în bugetul pe anul 2023, Ministerul Familiei primind un buget de 7 ori mai mare decât în acest an, fiind practic ministerul cu cea mai mare creștere. Bugetul Ministerului Familiei pentru anul viitor va depăși 620 de milioane de lei, față de 86 de milioane de lei. Prin aceste măsuri, PSD demonstrează că tinerii reprezintă o prioritate!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 10:57
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro