Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Vești bune pentru agricultorii tulceni

Anul 2023 aduce vești bune pentru agricultorii români în privința subvențiilor și a fondurilor la care vor avea acces. Astfel, Comisia Europeană a aprobat acordarea de subvenții pentru agricultura românească în valoare de 1 miliard de euro în 2023.

Aceștia sunt primii bani europeni care vin în țară în acest an pentru agricultura românească. Suma reprezintă decontul pentru subvențiile plătite de Ministerul Agriculturii încă din luna octombrie 2022.
Încasarea acestor bani europeni arată că ministrul PSD Petre Daea și-a făcut bine treaba, iar fermierii români și-au primit banii la timp și chiar în avans. Mai mult, trebuie subliniat că ministrul Petre Daea a reușit să convingă Comisia Europeană să permită plata unui avans mai mare pentru fermieri, respectiv 70% din sumele cuvenite (față de 50% în anul anterior).
Anul trecut, 2,9 miliarde de euro fonduri europene destinați fermierilor români au intrat in România de la Comisia Europeană, iar în 2023 există toate premizele ca suma să fie mult mai mare.
Tulcea este un județ cu un mare potențial agricol, ceea ce ne poziționează într-o situație favorabilă pentru accesarea fondurilor destinate agriculturii. PSD continuă să sprijine agricultura românească!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:59
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro