Curriculum Vitæ
Communiques de presse
Photos
Activité parlementaire
2020-present (dep.)
initiatives legislatives
questions et interpellations
motions
discours
vote
declaration de fortune
declaration d'interêts
2016-2020 (dep.)
Liens:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Vous êtes ici: Home > Législature 2020-présent > Chambre des Députés > Mirela Furtuna > Communiqués de presse Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mirela Furtună (Grupul parlamentar al PSD)
Măsuri de sprijin pentru familiile tinere și studenți

De când a intrat la guvernare, Partidul Social Democrat a promovat o serie de măsuri care să vină în întâmpinarea categoriilor vulnerabile de cetățeni. În acest sens, a fost creat în cadrul Guvernului un nou minister, Ministerul Familiei.

Noul minister s-a axat pe promovarea unor proiecte pentru copii, părinți, studenți și tineri, și a luat măsuri care și-au demonstrat viabilitatea și necesitatea prin numărul mare de persoane care au apelat la acestea.
Două dintre programele promovate de Ministerul Familiei sunt Family Start și Student Invest, iar de anul acesta cele două programe vor fi extinse. Extinderea celor două programe se face în urma solicitărilor în număr mare venite de la cetățeni, astfel încât să poată fi accesate de mai multe persoane, iar banii obținuți să poată fi utilizați pentru mai multe destinații importante pentru tinerele familii și pentru studenți.
Astfel, sunt extinse categoriile persoanelor eligibile, vârsta acestora, sumele acordate și destinația utilizării banilor.
În programul Family Start sunt extinse categoriile de beneficiari și pentru familiile monoparentale, precum și pentru asistenții maternali care au copii în plasament. De asemenea, suma care poate fi accesată crește de la 75.000 de lei, la 150.000 de lei, iar categoria cheltuielilor eligibile va include și dotarea unei locuințe cu panouri fotovoltaice, renovarea locuinței, achiziția unei mașini second-hand, orice tip de autoturism (nu doar cele cu 7 locuri destinate familiilor cu mulți copii) sau achiziționarea de electrocasnice noi.
Programul Student Invest se va adresa și medicilor rezidenți, masteranzilor și doctoranzilor. Din acest motiv vârsta eligibilă crește la 45 de ani.
Mai mult, suma care poate fi accesată în cadrul acestui program a fost crescută de la 50.000 de lei la 75.000 de lei.
Până în prezent, în cele două programe, au fost contractate 650 de credite, respectiv 500 pentru studenți și 150 pentru familiile tinere.
Sunt convinsă că extinderea categoriilor de persoane eligibile, precum și creșterea sumei ce poate fi contractată, vor avea un impact social pozitiv asupra dezvoltării educației tinerilor, precum și a familiilor tinere.
Partidul Social Democrat va avea întotdeauna ca prioritate dezvoltarea societății pe baze echitabile, prin măsuri care să ofere șanse egale la dezvoltare inclusiv categoriilor de cetățeni vulnerabili.
Adresse postale: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucarest, Roumanie samedi, 13 juillet 2024, 9:52
Téléphone: +40213160300, +40214141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro