Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2016-2020 (dep.)
Legături:
mirela.furtuna@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2020-prezent > Camera Deputaților > Mirela Furtună > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la Direcția pentru relații cu organizațiile internaționale și UE
Privind participarea delegației Parlamentului României la cea de-a 17-a Sesiune plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (Rabat, Maroc, 1-2 martie 2023)

În perioada 1-2 martie 2023, au avut loc lucrările celei de-a 17-a Sesiuni plenare a Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM), la Rabat, Maroc.

Din partea Camerei Deputatilor au participat la acest eveniment doamna deputat Mirela Furtună, președinta Delegației Parlamentului României la APM, și domnul deputat Laurențiu-Viorel Gîdei, membru supleant al Delegației. În cadrul sesiunii au fost prezentate și dezbătute rapoartele tematice elaborate de raportori din cadrul celor trei Comisii permanente ale APM, reprezentanți ai Franței, Algeria, Croația, Muntenegru, Malta, România, Italia, Emiratele Arabe Unite. Subiectele discutate au vizat: Combaterea traficului de persoane și a traficului de migranți în regiunea APM; Utilizarea și implicațiile inteligenței artificiale în domeniul eficienței energetice; Consecințele economice ale pandemiei COVID și ale invaziei Rusiei în Ucraina; Rezultatul COP27 și impactul schimbărilor climatice; Evoluții geopolitice și de securitate în regiunile APM; Evoluția amenințărilor reprezentate de activitățile teroriste și criminale în 2022. În cadrul Comisiei pentru cooperare politică și de securitate, doamna deputat Mirela Furtună a prezentat, în calitate de raportor, proiectul de raport și rezoluție cu tema Evoluții geopolitice și de securitate în regiunile APM. Raportul analizează impactul geopolitic generat de invazia Rusiei în Ucraina, situația actuală din Orientul Mijlociu, tensiunile din zona Balcanilor de Vest, procesul democratic din statele APM, precum și importanța diplomației parlamentare pentru soluționarea conflictelor și menținerea păcii. Cu prilejul acestei Sesiuni plenare, delegații APM au ales noii membri ai Biroului APM pentru perioada 2023-2024, precum și noul președinte al organizației, dl. Enaam Mayara, președintele Camerei Consilierilor din Maroc. Sesiunea s-a finalizat cu anunțul câștigătorilor premiilor APM din acest an, printre care se numără și Hub-ul umanitar Tulcea, alături de doamna deputat Mirela Furtună și Consiliul Județean Tulcea, pentru activitatea întreprinsă în sprijinul oferit ucrainenilor odată cu izbucnirea războiului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti vineri, 21 iunie 2024, 11:09
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111 Utilizator:
E-mail: webmaster@cdep.ro